Zero toleranță pentru telefoane la volan: englezii declanșează războiul împotriva șoferilor care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Miercuri, 01.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Marea Britanie au aprobat o lege care sancționează aspru orice folosire a telefonului mobil la volan. O astfel de abatere poate duce la revocarea dreptului de a conduce, dacă se întâmplă în primii ani de la obținerea permisului.

După zero toleranță pentru consumul de alcool la volan, urmează zero toleranță pentru folosirea telefonului la volan. Cel puțin în Marea Britanie, unde au intrat în vigoare o serie de reguli stricte împotriva folosirii telefonului mobil de către șoferi.

Dacă până acum șoferii care erau prinși vorbind la telefon primeau trei puncte de penalizare, de azi penalizarea s-a dublat. Astfel, cu șase puncte primite în primii doi ani de la obținerea permisului de conducere, britanicii se vor trezi în situația în care le va fi revocat dreptul de a conduce. În plus, șoferii nu vor mai putea susține un curs de reabilitare pentru a scăpa de aceste puncte, așa cum se întâmpla înainte.

În cazul șoferilor mai experimentați, permisul poate fi reținut dacă acumulează 12 puncte într-o perioadă de trei ani. Amenzile pentru folosirea telefonului mobil cresc și ele de la 100 de lire la 200 de lire, echivalentul a aproape 1000 de lei.

Esential 200 de lire este amenda În Marea Britanie pentru folosirea telefonului mobil la volan..
3600 de șoferi englezi au fost amendați în luna ianuarie pentru că vorbeau la telefon.
Chiar dacă în Marea Britanie folosirea telefoanelor mobile la volan a scăzut cu 84% din 2011 până în prezent, Theresa May, prim ministrul englez, vrea ca acest act de indisciplină să fie eradicat și să devină inacceptabil din punct de vedere social.

În 2015, 22 de persoane au decedat și 99 au fost rănite în accidente de circulație cauzate de folosirea telefonului mobil.

Atitudinea strictă a autorităților a fost declanșată de un accident grav petrecut în Regatul Unit. Un șofer de camion a ucis o întreagă familie într-un accident de circulație, provocat de faptul că era atent la telefonul său mobil.

Spiritul civic poate fi și el de ajutor, întrucât poliția a pus la dispoziție un număr de telefon prin care pot fi raportate abaterile celorlalți participanți la trafic. În plus, forțele de ordine au organizat acțiuni ample în luna ianuarie, reușind să amendeze 3600 de șoferi care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau. 

via autocar/cardealermagazine

Comentarii (2)

  • sa faca legea asta la nivel de ue. si sa vaneze soferii mai des pt telefoane.
    taxiurile sa fie banate daca nu au hands-free la orice control.
    2 1
  • La noi situatia e mult mai grava. Invariabil vad dudui si nenici cu telefoanele lipite de cap in trafic. Nu stiu ce au de povestit atat, sincer. mai ales la volan.
    Ma mira totusi ca in masini noi care SIGUR au tot ce le trebuie adica pregatire bluetooth si comenzi pe volan, tot cu tableta pe cap stau.
    Daca le faci semn te mai si injura, ca le deranjezi conversatia.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru