Americanii vor să pună etichete de avertizare pe telefoanele mobile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.09.2010
Un oficial american a sugerat ca operatorii de telefonie mobilă să folosească avertismente similare cu cele ale producătorilor de tutun pe ambalajul telefoanelor mobile.

În cadrul summit-ului american pe tema pericolului reprezentat de folosirea telefonului mobil în spatele volanului, Ray LaHood a sugerat că telefoanele mobile ar trebui să fie vândute cu o etichetă de avertizare care să prezinte riscurile folosirii acestuia în timpul şofatului. Ray LaHood este secretar al transporturilor în cadrul administraţiei Obama şi consideră că etichetele respective ar trebui amplasate pe telefoanele mobile la achiziţie, pentru a atrage mai bine atenţia consumatorilor. Avertismentul ar putea fi amplasat pe cutia telefonului mobil, nu pe aparatul în sine.

Doar în 2009, 995 de persoane au decedat în urma accidentelor auto cauzate de folosirea telefonului mobil. În total au decedat 33.800 persoane pe şoselele americane, deci numărul de victime ale telefoniei mobile reprezintă un procent de 33% din totalul victimelor accidentelor rutiere în SUA. Aparent, procentul şoferilor care utilizează telefonul mobil atunci când sunt la volan este în creştere, în ciuda interdicţiilor impuse în majoritatea statelor din lume.

În mai multe state se derulează o serie de campanii destinate să sublinieze pericolul reprezentat de folosirea telefonului mobil la volan.

Potrivit lui Ray LaHood, oficialii guvernului american discută cu reprezentanţii producătorilor de telefoane mobile pentru implementarea unei strategii în acest sens. LaHood consideră că operatorii de telefonie mobilă pot să emită avertismente scrise şi verbale clienţilor săi despre pericolele reprezentate de utilizarea telefonului mobil la volan, fie pentru apeluri sau pentru mesaje SMS.

Via | EGMCarTech 

Comentarii (2)

  • Mai luati cartea de matematica la rasfoit ;)
    Nu cumva 955 din 33800 inseamna doar 3 % (2,94%) si nu 33 % ???
    4 0
  • pana sa vad poza asta , am crezut ca Mircea Geoana a fost penibil cand a crezut ca a castigat alegerile prezidentiale din 2009
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru