General Motors, cel mai mare producător de mașini din SUA și în 2023

de Tiberiu Safta
Joi, 04.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors și-a păstrat titlul de cel mai mare producător de mașini din Statele Unite ale Americii și în 2023. Gigantul american a vândut peste 2.5 milioane de mașini pe piață și a înregistrat o creștere față de 2022.

Gigantul american General Motors a reușit să-și păstreze titlul de cel mai mare producător de mașini din Statele Unite și în 2023. Pe tot parcursul anului trecut, GM a reușit să vândă 2.594 milioane de automobile pe piața din SUA, lucru care se traduce printr-o creștere de 14% față de anul 2022.

Pe locul al doilea se află Toyota, cu 2.248 milioane de mașini vândute în SUA, de unde rezultă o creștere de 6.6% față de 2022.

Potrivit firmei de consultanță Cox Automotive, toți producătorii de mașini au vândut anul trecut 15.499 milioane de automobile în Statele Unite. Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat după 2019, atunci când au fost vândute 17.044 milioane de mașini, conform publicației Profit.

La final, aceeași firmă de consultanță preconizează că vânzările de mașini electrice în SUA vor reprezenta 8% din vânzările totale de mașini pentru tot anul 2023. Această valoare ar urma să crească până la 10% până la finalul lui 2024.

via Profit

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Aşa, ca fapt divers. GM a achiziţionat Opel în perioada interbelică. După capitularea Germaniei naziste, Aliaţii sărbătoreau victoria şi, deodată, s-au trezit traşi de mânecă. Era…GM: “Bun, aţi învins, dar nu credeţi că merităm nişte despăgubiri de război?”. Aliaţii, uluiţi: “De ce???”…”Cum de ce? Ne-aţi bombardat fabricile din Germania. Conform dreptului internaţional, trebuie să ne plătiţi compensaţii. Şi nu uitaţi că noi am contribuit cel mai mult la efortul de război. V-am livrat armament, avioane”. În prealabil, băieţii dăştăpţi au calculat acele compensaţii în aşa fel încât să primească mai mult decât au investit în Opel.

    “De-aşa vremi se-nvredniciră…”. Urmaşii lor de astăzi nu sunt tupeişti, ci curci încremenite în ploaia de Stânga (feminismul – apropo, a avut grijă Mărioara să-şi angajeze prietenele în RenCen).
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru