Piața auto din SUA: prețul mediu al unei mașini noi a fost de 46.000 de dolari

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit noilor date oficiale, piața auto din Statele Unite ale Americii s-a bucurat de o creștere de 12% în 2023. Totodată, la finalul aceluiași an, prețul mediu al unei mașini noi a fost de 46.000 de dolari.

Anul 2023 s-a încheiat cu creșteri pentru piața auto din SUA. În ultimul an au fost vândute nu mai puțin de 15.6 milioane de mașini noi, ceea ce reprezintă un plus de 12% față de nivelul atins în 2022. Cu toate acestea, vânzările din 2023 au fost în continuare sub cele de dinaintea pandemiei de COVID-19, atunci când au fost vândute 17 milioane de mașini noi în această țară.

Mai mult, potrivit datelor furnizate de JD Power, prețul mediu al unei mașini noi a fost de 46.000 de dolari la mijlocul lunii decembrie. Asta înseamnă o scădere a prețului mediu de 2.7% față de decembrie 2022, atunci când prețul mediu al unei mașini noi era de 47.300 de dolari.

Tot anul trecut, vânzările de mașini electrice au avut o creștere de 47%, fiind vândute 1.19 milioane de astfel de vehicule pe parcursul lui 2023. Datorită acestei performanțe, mașinile electrice dețin acum o cotă de piață de 7.6%, față de 5.8% cum era la finalul lui 2022.

Cei mai mulți producători majori au raportat creșteri în vânzări.

General Motors, care și-a păstrat titlul de cel mai mare producător de mașini din SUA, a raportat o creștere de 14% în 2023. Alte nume importante care au avut un trend pozitiv pe această piață au fost: Honda (+33%), Nissan (+23%), Hyundai (+12%) și Toyota (+7%). De cealaltă parte, Stellantis a raportat o scădere de 1% în 2023 pe piața din SUA.

via Economica

Comentarii (17)

  • Nu conteaza
    Din nou dobitocul "loveste". L-au scapat din nou de la Sapoca pe inexo.
    0 0
  • Au sărăcit americanii, preț mediu jenant, posibil din cauza războiului.

    Absolut fantastic, pot sa spun doar atât, inarmarea Ucrainei a luat având în mandatul lui Trump, foarte curios, apoi republicanii sunt mai războinici și mai anti Rusia decât democrații, pun bețe în roate doar sa se răzbune pe democrați, asta cu " taxele și banii nostri " e material electoral, SUA au spart trilioane prin Irak și Afganistan complet aiurea, fix 5% din bugetul lor de apărare este acum o mare problemă " ca-i sărăcește " Ucraina , o țară oricum foarte antipatica, nu puteau și ei renunța ca Georgia, în 2008, după o lună de lupte ? Nici Putin nu înțelege, care se pregătește pentru un nou mandat de 37 de ani, dar măcar va avea timp sa explice de ce i-a atacat pe frații de sânge ucrainieni, intr-un veritabil război civil practic, pai ataca-i bre pe americani, răul suprem, dacă tot dai asa puternic, valabil și pentru XI, conducatorul iubit al Chinei, se tot umflă orezul in ei de ani de zile și nimic, pai e frumos asa ?
    6 0
  • Banditos
    ca idee, off-topic

    peste 85% din banii destinati ucrainei au ramas in...SUA. In sensul asta, gargara trumpalailor si a simpatizantilor sans-frontiere e de'a dreptul jenanta.

    apoi absolut toate curtile in care s-a judecat "marea frauda" s-a dat verdictul "plimba-te, poate ai treaba". Nu a existat nicio dovada a fraudei iar majoritatea curtilor au fost dominate de...republicani.


    PS mai nou trumpistilor adevarati le surade si ideea de dictatura, vazandu-l pe clovnul imputit ca un mic hitleras cu o urma de Mussolini. Macar o zi. Sau 4 ani...Asa, de control.
    8 0
  • @Automarket
    Chemăm și noi dezinfecția că iar s-a kkt împrăștiat bolnavul site-ului?
    7 4
  • George Simion
    eu nu pot sa cred ca au atatia bani! americanul de rand isi ia corolla, sau harburi sh.
    0 1
  • spaclu lu manole
    @dan, americanii n-au prea saracit, dar i-a lovit inflatia destul de mult in ultimii ani. M-am frecat la ochi cand am vazut preturile din supermarket, restaurante, samd.
    Masinile s-au scumpit iarasi incredibil fata de doar cativa ani in urma.
    Oricum, miscarea anti-Ucraina e un mare bullshit politic. Au stocuri enorme de armament serios, vorbim de la Himars & Atacms in sus, care stau sa le expire si ii costa enorm sa le decomisioneze sau sa le explodeze. Faptul ca le trimit in Ucraina e super benefic pentru ei. Isi golesc stocurile si fac loc pentru productia de noua generatie. Plus ca tot ce doneaza, va fi recuperat sub o forma sau alta din Ucraina, si nu numai.
    @inoperabil, scuteste-ma, ca mi-e scarba si sa citesc si sa-ti raspund. As putea sa-ti arunc iar un ciolan cu gust de serviciu secret, dar chiar nu pot sa ma mai cobor. E ca si cum iti bati joc de boala cuiva. Ti-am mai spus, trateaza-te, ca inspiri mila si nu numai.
    9 2
  • Banditos
    inca o data se confirma, daca nu'i canti in struna microvadimului siteului nu ai nimic in devla

    :))))
    3 0
  • Inoperabilul e ca în reclama aia de pe vremuri: "și ei sunt ai noștri".
    Măcar e amuzant, ca o mascotă. Fără el am rămâne doar cu duți și șerifi.
    Apropo, a cam dispărut șeriful din peisaj :))
    4 3
  • Când de 35 de mii în USA îți iei mustang decapotabil cu motor 2.3 ecoboost și vreo 300 de cai iar în UE îți iei un Ford focus 1.0 ecoboost de 150 cp, eu unul nu as mai cumpără mașină nouă de la UE.
    Cu banii aia as importa ceva din state cu motor de 5 litri . Mă îngrijorează RCA ul
    7 2
  • Banditos
    @Matei, serif e inca in vacanta cu parintii si abia de luni incepe scoala...sa vezi daca nu incepe cu a mers 1200km dintr-un foc fara oprire si in 5 minute, dupa realimentare, a pornit din nou la drum. Ne va povesti si ca a vazut sute de electrice, ramase fara baterie, oprite pe marginea drumului si inca cateva zeci stationate cu soferii asteptand, ca fraierii, sa se incarce. Vechile si acelasi "faze" pe care le aude prin cercul lui.

    Oricum, pe inoperabil nimeni nu il intrece, el e centrul universului, "decat" el si dumnezo is mai smecheri. S-ar pune drept icoana asa de pretios se vede. Doar un cui si o sfoara scurta si solida trebuie sa-i livram pentru agatat, sa nu ii ajunga, fereasca sfantul, varful degetelor de la picioare pe pamant c-ar fi mare pacat.
    9 2
  • Banditos
    pentru cine a ratat ratatul, pe scurt:

    Elektromarket - preferatul meu: de departe 5.0 V10 TFSI - io moş inexo mare cu harul lui Dumnezeu - motoarele “monstruoase” ghermane (scito-gete, adicătelea!) - fluier - aţi remarcat deja, nu? - instrumentului de fasonat lemn/scos cuie mari - Tociu si Palade - injectie - prefer circ - imbecil - oculto-securistic - infiltraţi - SRI - Cotroceni - cu botu 'pe labe matahala neostalinistă - Trump, temerar om de Dreapta - nu “nu mai” - OSF-CIA-MSM-Propaganda - U.E.R.S.S - Soceng - C.E.C.O. - Liviu Pleşoianu - stanahovist - Illuminati-frankfurtiene - Brexit - Soceng, şi SocBrux - WDC -managementul digitalopat-transumanist - Piramidei Puterii Oculte 1776 - vă voi enerva - “scăpări de gaze” - ca la Fazan - SRI le poate cunoaşte - (doar isteţii se “prind” unde bat mandea) - “Atunci” - neam de ei e-prosteala – de toţi. nu
    4 2
  • Fănel de la SRI
    Ai început promițător anul, nebunule. Prin toamnă te băgăm în garsoniera cu pereți capitonați.
    3 1
  • Deci, s-au vândut mai multe mașini decât in 2022 si mai multe electrice, dar prețul mediu a scăzut. Trecând peste statistica, asta înseamnă sărăcie, de unde rezulta ca americanii ori își cumpără mașini mai mici sau mai ieftine, ori constructorii au lăsat din preț (deși nu cred)
    0 0
  • Cred ca interpretarea ta e greșită. Dacă s-au vândut mai multe dar mai ieftine nu înseamnă deloc ca au sărăcit.

    Ca o analogie, încearcă asa: vilele s-au ieftinit, în medie și acum mai mulți oameni au vile. Săracii... :)
    1 1
  • Banditos
    mai usor e sa vezi "cosul zilnic" american, mai precis, procentual, cat au alocat din bugetul anual pe masini in comparatie cu celelalte cheltuieli
    3 1
  • inexorabil
    Nu trebuie să fim prea isteţi ca să ne dăm seama că “garsoniera cu pereți capitonați” înseamnă…sicriu. Tot astăzi, acelaşi (vianu, alias fănel, alias Banditos) m-a “asigurat” că cică…nu mai am scăpare.

    Înţelegeţi, dragi cititori? Recte cu ce se ocupă (încă de la înfiinţare – 1948) “atotputernicii”, pardon, “apărătorii” patriei noastre? “Obiect de activitate” (unic!) : (e-)PP…

    Şi la ce “procedeu” v-aţi gândit, dragule? Ideal ar fi…sniperu’, dar tot n-aţi putea împiedica declanşarea unei anchete, adică s-ar lăsa cu complicaţii pentru voi.
    Mandea vă recomand…ăl fără…discernământ. Recte minorul sau…bolnavul psihic (în aglomeraţie, pe neobservate, pe neintuite etc.). Ar fi “cuvântul” lui contra cuvântul “legii”. Cool, “n-aşa” ?

    Electrovadimagnetism? Sau…booom? Dar de ce “prin toamnă” ? Pe frigu’ ăsta mi-ar prinde taman bine neşte căldură :D

    PS. “Te băgăm”…Adică “NOI”. Care “noi” însă? Explică!!!
    0 0
  • inexorabil
    PPS. Singura mea dilemă: aş rămâne sau nu…întreg. Că, dacă nu, atunci ce să intre în…”garsonieră” ? Eventual bolovani, à la comisarul Moldovan (cu deosebire că, în loc de pălărie pe ei, “mie” să-mi lase…cheile de la 5.0 V10 TFSI – dacă tot nu s-a putut p-acili-şe, măcar Dincolo să zburd în voie, “unde” în loc de fisc este fâs şi există doar norma Euro −1 :D).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru