BMW a fost cea mai căutată marcă premium în Statele Unite, în 2022

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu nou, BMW a fost cea mai căutată marcă premium pe piața din Statele Unite în ultimul trimestru din 2022. Bavarezii s-au plasat în fața japonezilor de la Lexus, în timp ce interesul pentru Tesla a scăzut dramatic.

În ultimele 3 luni ale lui 2022, BMW a fost cea mai căutată marcă din segmentul premium pe piața din Statele Unite, potrivit unui studiu nou realizat de Kelley Blue Book Brand Watch. Potrivit studiului, marca germană a fost luată în considerare de către 22% dintre clienți, iar cele mai căutate modele au fost Seria 3, Seria 5 și SUV-ul X5.

Pe locul 2 în clasament se află Lexus, luat în considerare de 19% dintre clienți, în special datorită SUV-ului RX. Ultimul loc pe podium este ocupat de Cadillac, care a fost căutat de către 18% dintre clienți, mulțumită celebrului model Escalade.

În acest clasament mai figurează Audi și Mercedes-Benz. Ambele mărci au fost luate în considerare de către 15% dintre clienții americani.

În schimb, ceea ce este notabil aici este interesul scăzut pentru Tesla. Compania lui Elon Musk a fost căutată doar de 9% dintre potențialii doritori și s-a plasat în spatele unor nume precum Acura și Buick, dar în fața celor de la Volvo și Lincoln.

Prin comparație, în cel de-al treilea trimestru din 2022, Tesla fost luată în considerare de 12% dintre clienți.

Cele mai căutate berline premium au fost BMW Seria 3, Cadillac CT5 și BMW Seria 5. Clasamentul SUV-urilor a fost câștigat de Buick Enclave, în fața lui Cadillac Escalade și Acura MDX, în timp ce BMW X5 s-a clasat doar pe locul 5.

La final, interesul pentru Tesla Model 3 a scăzut cu 30% în ultimele 3 luni ale lui 2022 pe această piață. În schimb, mai mulți clienți au fost atrași către acest model în a doua jumătate a lui decembrie ca urmare a reducerii prețurilor de către constructorul american.

via Carscoops

Comentarii (12)

  • Căutate.... nu şi vândute ! ;)

    De obicei la Tesla nu ai ce..... căuta. Intri pe site şi vrei să cumperi, click.... nu vrei să cumperi.... nu.

    Nu e ceva de căutat asiduu sau de mers la dealeri cu vrăjeală.
    7 10
  • Asa ie, nu și vândute, că mondial Bmw nu vinde mai mult ca Tesla, bravo Maic, te pricepi la tesle-n.....
    8 3
  • Ridicolul Mike… “cocalarii” din SUA caută BMW sa-si facă poze.
    Poți fi si mai penibil?
    Tesla, se duc la vale… rapid.
    BMW va vinde anul acesta peste 2,5 milioane de masini si își vor folosi peste 95% din capacitatea de producție.
    6 2
  • Proşti, dar mulţi.

    Sunt mulţi care doar că au banul cărămidă vrea să etapeze să arate cât de şef este...

    E plină lumea de Scarface.

    Tesla, în special model S, era o raritate la început şi era în vizorul celor care vor să etapeze... acum când sunt mult mai răspândite, mai ales model 3, normal că nu mai atrage pe cei care caută....

    dar numărul de vânzări cu ce "caută" unii, impotent, fără să şi cumpere sunt două lucruri distincte
    3 8
  • Pe de altă parte, bravo Tesla că a ajuns BMW să mai electrifice unele modele, că tot la V8 diesel cu maimuţa erau şi azi.

    Şi tot mincinoşi, că nu... că ei nu.... şi când stai că ia prins.... că a facut inginerii de capul lor.... şi alte minciuni ordinare.

    Mda
    4 8
  • Sarcasm
    Bravo Tesla! Încet, încet, bat dinozaurii poluanți și ajung în top.
    Ave Elon
    3 2
  • @dan_grc
    Au si ei cocalarii lor, stai linistit.
    Pentru a mai linisti putintel spiritele, sa mentionam ca la fiabilitate, tot in SUA, Lexus si Genesis sunt peste BMW, iar Kia si Hyundai, peste VAG.
    Deci Lexus, e Lexus in continuare cu hibride super de atatia ani, iar Genesis vine bine din urma, folosind hibride si electrice.
    BMW inca e la stadiu de masina cocalarilor, vezi de curand o livrare la Rromanasi, de te doare capul cine ajunge sa ia I7... Cam astia sunteti voi: cocalari care vreti sa impresionati. Din ce am intalnit, persoane care nu isi permit sa faca service la reprezentanta (ca e mai scump si au ei baietii lor meseriasi care se pricep mai bine), persoane care nu-si permit sa cumpere anvelope de calitate (iau sh, uzate sau circula cu anvelope de iarna si in toiul verii, ca nu conteaza boss, tot aia e), si care platesc ITP ca sa treaca si sa mearga troaca, chiar daca e sudata din bucati, are arcuri rupte si planetarele praf. Cat timp are semn de Bemveu, e buna boss.
    8 4
  • Catalin
    Și eu caut, Lamborghini, Ferrari, Pagani dar nu le prea găsesc.
    6 0
  • din graba am citit BMW a fost cea mai sudata marca... :)) n-as fi prea departe de realitate
    5 1
  • mai bn cocalar decit retard eco pensat ca tine @
    3 3
  • andrei
    cand ai o masina net inferioara tehnic, cum are kia, e si usor sa fii mai fiabil. orice e mai complex, e logic ca are mai mari sanse sa se strice, duh.... si un logan e super fiabil....dar asta nu inseamna ca e mare masina.

    daca erau bmw-urile asa slabe nu mai erau primii la vanzari.
    1 0
  • da ,sigur, fiind cele mai furate, le-au cautat proprietarii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru