Hyundai: "Modelul i20 pentru WRC are nevoie de mai multă putere"

de Daniel Popescu
Vineri, 06.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a admis că trebuie să obţină mai multă putere din partea motorul lui i20 WRC după testele efectuate pe macadam în Finlanda.

Ştim că avem nevoie de mai multă putere. Am putut vedea asta după testul din Finlanda, dar suntem la începutul procesului de dezvoltare.

Michel Nandan
Director Hyundai Motorsport
Hyundai a efectuat săptămâna trecută o nouă sesiune de teste cu modelul i20 WRC cu care va debuta în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Evenimentul a avut loc pe macadam în Finlanda, iar la volan s-a aflat Juho Hanninen, unul dintre cei trei piloţi de teste ai echipei. Michel Nandan, şeful Hyundai Motorsport, a evidenţiat deja una dintre deficienţe: motorul turbo de 1.6 litri nu furnizează încă puterea dorită.

"Ştim că avem nevoie de mai multă putere. Am putut vedea asta după testul din Finlanda, dar suntem la începutul procesului de dezvoltare. Lucrăm tot timpul la setările motorului şi ne aşteptam să vedem o evoluţie prin care să obţinem mai multă putere până la sfârşitul lunii septembrie, după testele şi dezvoltările din această lună", a declarat el.

Urmareste Automarket
În ansamblu, Nandan susţine că este mulţumit de performanţele de până acum înregistrate de i20 WRC în testele din această vară, iar următorul pas este îmbunatăţirea calităţilor componentelor individuale.

"Cred că suntem în regulă acum.

Am parcurs mulţi kilometri fără probleme majore şi am obţinut un feedback valoros din partea piloţilor. Asta ne va permite să ne concentrăm pe rafinarea componentelor individuale. În ansamblu, a fost un test pozitiv", a adăugat el. Următorul test al celor de la Hyjundai va avea loc în Germania.

Via Hyundai

Comentarii (1)

  • Scorpionu.negru
    In ritmul asta, vor pierde toate resursele si vor falimenta! Raliurile nu sunt pentru ei, mai degraba se descurca Chevrolet!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru