Ogier se consideră deja campion mondial

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a admis că se consideră deja campion mondial cu trei etape înainte de finalul sezonului, întrucât şansele de a pierde titlul în favoarea lui Thierry Neuville sunt practic nule.

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Australiei şi a fost la o singură probă specială de obţinerea matematică a titlului de campion cu trei runde înainte de finalul sezonului.

Pilotul echipei Volkswagen are acum un avans de 83 de puncte în faţa lui Thierry Neuville, care a terminat raliul pe locul doi după ce Mikko Hirvonen a suferit o pană în ultima probă specială. Astfel, pentru a deveni campion, Neuville are nevoie de trei victorii şi punctaj maxim în Power Stage-urile din ultimele trei etape, dar şi ca Ogier să nu câştige niciun punct. În acest context, Ogier a admis că din punctul său de vedere este deja campion.

"Putem spune că titlul este al meu în proporţie de 99%. Dar sincer să fiu, în capul meu, cred că titlul a fost deja decis. A fost frustrant ce s-a întâmplat la acest raliu, pentru tot weekendul am fost virtual campioni. Ar fi fost mai uşor dacă Neuville ar fi fost al doilea pe tot parcursul raliului, pentru că nu ne-am mai fi gândit atât de mult ca urma să câştigăm titlul", a declarat francezul.

În plus, Neuville a admis la finalul raliului că nu se gândeşte la titlul mondial, însă are nevoie de rezultate cât mai bune pentru a termina sezonului în faţa lui Jari Matti Latvala de la Volkswagen.

"Nu am venit aici pentru a opri titlul lui Ogier.

A pilotat bine şi îl merită. Pentru mine important este să rămân în faţa lui Latvala pentru restul sezonului şi, din punctul ăsta de vedere, a fost un raliu foarte bun pentru mine", a precizat belgianul. Latvala a terminat Raliul Australiei pe locul patru şi rămâne pe locul trei cu 110 puncte, la 19 puncte în spatele lui Neuville.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru