Sordo şi-a prelungit contractul cu Hyundai până în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dani Sordo şi-a prelungit contractul cu Hyundai pentru următoarele două sezoane şi va rămâne astfel coechipierul lui Thierry Neuville.

Esential 2016 este sezonul in care expira noul contract al lui Dani Sordo cu Hyundai
2 este cel mai bun rezultat obtinut de Dani Sordo in sezonul 2013 (Raliul Germaniei)
6 este numarul etapelor la care a participat Dani Sordo in sezonul curent
10 este numarul minim de etape la care va lua startul Dani Sordo in sezonul 2015
Hyundai a dezvăluit marţi linia de piloţi pe care va miza în cele mai multe etape din Campionatul Mondial de Raliuri din următoarele două sezoane.

Constructorul sud-coreean i-a prelungit contractul lui Dani Sordo pentru încă două sezoane, iar acordul prevede că spaniolul în vârstă de 31 de ani va lua startul în cel puţin 10 etape de anul viitor înainte de a avea parte de o campanie completă în 2016. Sordo va fi astfel coechipierul lui Thierry neuville, care avea deja contract pentru anul viitor şi care va avea rolul de pilot numărul 1.

"Sunt încântat să continui poarteneriatul cu Hyundai după un debut de sezon plin de succes.

Ne-am respectat promisiunile cu Hyundai i20 WRC în acest an şi nu vom uita niciodată locurile 1-2 obţinute în Raliul Germaniei, ceea ce a reprezentat un moment cu adevărat special. Este o echipă de oameni dedicaţi şi pasionaţi şi aştept cu nerăbdare să continuăm să învăţăm în competitiva lume a raliurilor", a declarat el.

Sordo a luat startul în şase etape de WRC în acest sezon şi, după un debut cu trei abandonuri, el a obţinut un podium în Raliul Germaniei înainte de a termina în puncte în etapele din Spania şi Franţa. Michel Nandan, şeful Hyundai, a explicat că alegerea lui Sordo a fost realizată pe baza performanţelor obţinute de spaniol în acest an.

"Sordo a demonstrat o consecvenţă impresionantă în acest sezon pe diverse tipuri de drumuri. A demonstrat că este rapid în circumstanţe diferite, în lumina provocărilor şi, cel mai important, că este un membru de echipa valoros. Linia noastră de piloţi pentru sezonul următor este foarte puternică şi am văzut deja rezultatele parteneriatului dintre Sordo şi Neuville în Germania, unde am sărbătorit un fantastic un-doi", a precizat el.

Hundai a mizat în acest sezon pe Neuville, în timp ce a doua maşină a fost pilotată alternativ de Sordo, Juho Hanninen, Hayden Paddon, Chris Atkinson şi Bryan Bouffier.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru