Calendar WRC 2012: Etapă de anduranţă în Suedia şi Norvegia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.04.2011
Calendarul WRC pentru anul viitor include o etapă în premieră în Abu Dhabi şi raliuri de anduranţă în Suedia-Norvegia şi, respectiv, Argentina-Uruguay.

Federaţia Internaţională de Automobilism a prezentat în această săptămână etapele care vor alcătui calendarul sezonului 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Principala modificare prevede apariţia a doua raliuri de anduranţă, care vor avea loc în câte două ţări. Unul dintre ele va fi cel din Suedia şi Norvegia, care va avea loc cel mai probabil în debutul sezonului pe parcursul iernii, iar al doilea este cel din Argentina, care cel mai probabil se va încheia în Uruguay.

În plus, Abu Dhabi va pătrunde în calendarul competiţional după ce programul evenimentului va fi aprobat de forul mondial, urmând să înlocuiască actuala etapă din Iordania. De asemenea, Noua Zeelandă va reveni în calendar şi, cel mai probabil, va găzdui etape de WRC în alternantă cu Australia.

Celelalte ţări incluse în calendar sunt Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Mexic, Portugalia, Spania şi Marea Britanie, ultima având nevoie mai întâi de clarificarea planului de afaceri.

Datele de desfăşurare pentru cele 12 etape ale sezonului 2012 vor fi stabilite ulterior în aşa fel încât să se suprapună cât mai puţin cu calendarul Formulei 1.

FIA doreşte să elimine pe cât posibil weekendurile în care au loc simultan etape de Formula 1 şi WRC pentru a creşte numărul de telespectatori pentru competiţia de raliuri.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • nsanyi23
    Raikkonen
    Imi place WRC- ul pentru ca e acolo e favoritul meu Kimi Raikkonen din formula1.
    0 0
  • imi place WRC-ul pentru ca e mai spectaculos si mai imprevizibil decat F1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru