Abandonul lui Webber, provocat de degradarea pneurilor

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a fost nevoit să abandoneze în cursa de la Monza după ce a scăpat controlul volanului din cauza degradării pneurilor.

Aproape toţi piloţii au adoptat strategii cu o singură oprire la boxe în Marele Premiu al Italiei, datorită pneurilor medium şi hard capabile să reziste mai mult decât de obicei prin prisma caracteristicilor circuitului de la Monza.

Totuşi, unii piloţi au avut dificultăţi în a duce la capăt acest plan, iar unul dintre ei a fost Mark Webber. Pneurile hard pe care le-a pus pe monopost în turul 21 au început să se deterioreze semnificativ începând din turul 36, iar în cele din urmă australianul a pierdut controlul volanului în virajul Ascari şi a ieşit în decor.

Urmareste Automarket
Pilotul echipei Red Bull a putut continua cursa pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a fi nevoit să abandoneze din cauza numeroaselor vibraţii ale monopostului generate de deteriorarea şi mai mare a cauciucurilor după ieşirea în decor.

"Cred că Webber a rămas fără pneuri prin turul 36.

Degradarea pe pneurile sale a început să crească semnificativ şi pur şi simplu a rămas fără cauciucuri şi a pierdut monopostul la ieşirea din virajul Ascari. Petele care au rezultat pe pneuri după o vibraţie atât de puternică a monopostului nu ne-a dat altă soluţie decât să retragem monopostul din cursă", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull.

Alternativa era ca Webber să intre în cele din urmă la boxe, însă acest lucru ar fi avut ca efect ieşirea din puncte a australianului.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Bogdan
    Au jucat prost cursa asta. Adica strategia pe care si-au facut-o nu a funtionat deloc.
    Asta, cumulata cu ghinionul lui Vettel a dus la un weekend trist rau pentru ei.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru