Alguersuari şi di Grassi, piloţi de teste pentru Pirelli în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.03.2012
Pirelli a confirmat vineri că Jaime Alguersuari şi Luca s di Grassi vor fi piloţii de teste ai producătorului de pneuri pe parcursul sezonului 2012.

Pirelli a anunţat vineri numele piloţilor care vor testa pneurile pe care producătorul italian le va dezvolta în acest an pentru sezonul 2013 al Formulei 1.

Pentru prima oară, Pirelli va miza pe serviciile a doi piloţi de teste, întrucât brazilianului Lucas di Grassi, care a îndeplinit acest rol şi anul trecut, i se va alătura şi Jaime Alguersuari, care a concurat pentru Toro Rosso intre 2009-2011.

Cei doi piloţi vor participa la cele patru sesiuni de teste pregătite de Pirelli în perioada mai-septembrie pe circuitele de la Jerez, Spa, Monza şi Barcelona şi vor evalua noile cauciucuri pe monopostul Renault R30 utilizat de actuala echipa Lotus în sezonul 2010.

Alguersuari nu şi-a putut ascunde entuziasmul datorită posibilităţii de a reveni la volanul unui monopost de Formula 1 după ce a pierdut postul la Toro Rosso la sfârşitul anului trecut.

"Sunt foarte fericit pentru această oportunitate fantastică. Acum o săptămână am împlinit 22 de ani, iar Pirelli mi-a oferit cel mai bun cadou posibil.

Abia aştept să încep acest job important şi provocator de a dezvolta pneuri pentru viitor. Am o dorinţă uriaşă de a reveni la volanul unui monopost de Formula 1 şi de a reveni în competiţie, aşa că aceasta este o şansă fantastică pentru mine", a declarat spaniolul.

La rândul său, di Grassi este mulţumit că va rămâne pilotul de teste al celor de la Pirelli şi în acest an, după ce în 2010 a concurat pentru Vurgin Racing în Formula 1.

"Sunt încântat să revin pentru încă un an cu Pirelli după o colaborare cu mult succes în primul sezon. Am învăţat multe împreună şi suntem bucuroşi să continuăm colaborarea. Este o bună oportunitate pentru mine să continui munca începută anul trecut, ceea ce îmi permite să compar toate pneurile testate până acum", a precizat brazilianul.

Romain Grosjean, Pedro de la Rosa şi Nick Heidfeld sunt ceilalţi piloţi care au testat în trecut pentru Pirelli, toţi trei reuşind să revină ulterior pe grila de start a Formulei 1.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru