Alonso castiga magistral in Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.09.2008
Fernando Alonso s-a impus magistral in prima cursa pe timp de noapte din istorie, profitand de numeroasele incidente petrecute in timpul cursei!

Plecat in cursa doar de pe locul 15, Fernando Alonso a profitat in mod inteligent de incidentele petrecute pe pista in timpul cursei si a reusit sa se impuna intr-o maniera senzationala in Singapore, aducand prima victorie pentru Renault din acest sezon.

Dublul campion mondial a avut sangele rece necesar pentru a ramane in frunte in ultima parte a cursei, in ciuda evenimentelor petrecute pe circuit.

Marea perdanta a cursei a fost Scuderia Ferrari, care a ratat prezenta in puncte dupa o grava eroare la realimentarea monopostului lui Massa, dar si din cauza abandonului lui Raikkonen cu numai 4 tururi inainte de final. Esecul total al Scuderiei a propulsat McLaren pe primul loc in clasamentul constructorilor, dupa ce Hamilton a reusit sa se claseze pe locul 3. Britanicul s-a distantat astfel la 7 puncte in fata lui Massa in clasamentul pilotilor.

Locul 2 a fost ocupat de Rosberg, care a reusit sa revina pe podium pentru prima oara dupa MP al Australiei.

START FARA EMOTII PENTRU LIDERI

Startul primei curse pe timp de noapte din istoria Formulei 1 a fost lipsit de incidente majore, in ciuda configuratiei foarte dificile a circuitului.

Felipe Massa a avut un start excelent si a reusit sa-si mentina prima pozitie obtinuta in calificari. Lewis Hamilton a incercat sa schiteze un atac la adresa brazilianului, insa nu a reusit sa puna in pericol locul ocupat de rivalul sau.

Kimi Raikkonen si Robert Kubica si-au mentinut si ei pozitiile 3 si, respectiv, 4. Nu la fel de norocos a fost Heikki Kovalainen, care a avut din nou probleme la start. El a fost depasit de Sebastian Vetttel si Timo Glock, coborand astfel pana pe locul 7.

Nico Rosberg si Kazuki Nakajima au coborat si ei cateva locuri, facilitand aparitia lui Jarno Trulli in primii 10. Fernando Alonso a reusit sa castige 3 pozitii la start si a ajuns pe locul 12, in timp ce clasamentul a ramas aproape neschimbat in spatele plutonului.

TRULLI, VERIGA SLABA

Intr-un timp relativ scurt, pilotii din frunte au reusit sa-si creeze distante linistitoare fata de adversari, chiar daca pista a fost "bombardata" cu numeroase "ramasite".

In turul 6, Rosberg a demonstrat ca depasirile sunt posibile chiar si in Singapore, reusind sa treaca intr-o maniera impresionanta de Trulli. Germanul a urcat astfel pe locul 9, dupa ce a franat violent la capatul unei linii drepte.

Trulli a dat insa semne vizibile de slabiciune in Singapore, fiind depasit ulterior si de Alonso printr-o manevra magistrala. Trulli a confirmat astfel ca nu se afla in apele sale pe circuitul asiatic.

SAFETY-CAR-UL CARE A SCHIMBAT CURSUL JOCULUI

Alonso a efectuat prima intrare la boxe in turul 12, iar trei tururi mai tarziu coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, a consemnat primul abandon al cursei. Brazilianul a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent cu partea dreapta-spate a masinii de zidurile de protectie. Piquet Jr a iesit teafar din masina, iar safety car-ul si-a facut aparitia pe pista.

Masina de siguranta a aparut insa pe circuit intr-un moment complet nepotrivit, cand pilotii aveau nevoie sa realimenteze. Barrichello a ramas pe pista fara combustibil, in timp ce Kubica si Rosberg au intrat la boxe cu riscul major de a fi penalizat.

HAOS TOTAL LA BOXELE FERRARI

La scurt timp dupa deschiderea pitlane-ului, pilotii din frunte au intrat in masa la boxe. Massa a fost primul pilot la boxe, insa sistemul electronic de afisaj al Scuderiei Ferrari a dat din nou gres, aratand culoarea verde ianinte ca mecanicii sa isi termine treaba.

Crezand ca are cale libera, Massa a plecat cu furtunul de realimentare dupa el si a revenit pe trasa din pitlane chiar in fata lui Hamilton, fiind la un pas sa il acroseze pe pilotul britanic. Dandu-si seama de ceea ce s-a intamplat, Massa a oprit monopostul inainte de iesirea de pe linia boxelor.

Intre timp, mecanicii au realimentat masina lui Raikkonen, iar apoi s-au indreptat in graba sa remedieze defectiunea lui Massa. Mecanicii au avut nevoie de cateva zeci de secunde pentru a indeparta furtunul de combustibil de pe monopost.

IERARHIE COMPLET SCHIMBATA

Intrarea safety car-ului pe pista a schimbat insa in mod substantial confirguratia clasamentului general. Rosberg a devenit astfel lider, intrucat a efectuat realimentarea foarte devreme, in timp ce urmatoarele doua locuri au fost acontate de Trulli si, incredibil, Giancarlo Fisichella.

De altfel, acestia au fost singurii piloti care nu au efectuat pana in acel moment nicio oprire la boxe. In spatele pilotului Force India s-a format un pluton compact de nu mai putin de 12 masini, diferenta de timp dintre ele fiind de mai putin de o secunda. Hamilton a revenit pe pista doar pe locul 8, in timp ce Raikkonen a ajuns pana pe 15 ca urmare a haosului creat la boxe de mecanici Ferrari.

PENALIZARI FARA NUMAR

Massa a revenit pe circuit pe ultimul loc, insa dupa numai cateva tururi comisarii de cursa i-au aplicat o pedeapsa de tip drive-through intrucat a plecat de la boxe cu furtunul de realimentare atasat de monopost. Ulterior, Rosberg si Kubica au primit si ei cate o penalizare de 10 secunde la boxe pentru ca au efectuat realimentare in momentul in care acest lucru era interzis.

Kubica si-a ispasit penalizarea in turul 28, revenind pe circuit pe locul 15, in spatele lui Raikkonen. La scurt timp a fost randul lui Rosberg, dar germanul a profitat de avansul substantial pe care si-l crease si a revenit pe locul 4, in fata lui Coulthard. Imediat, Fisichella a efectuat prima intrare la boxe si a revenit pe circuit pe ultimul loc, in acelasi timp in care Mark Webber a abandonat.

PROFILAREA UNUI PODIUM TOTAL INEDIT

Noul lider al cursei a devenit Jarno Trulli, urmat de marele invins al calificarilor, Alonso! Intrarile succesive la boxe i-au permis lui Hamilton sa urce pana pe locul 5, in fata sa ramanand Rosberg si Coulthard. Trulli a intrat la boxe in turul 33 si a revenit pe 8, permitandu-i lui Alonso sa preia sefia cursei.

Acesta a reusit sa se distanteze la peste 12 secunde de Rosberg, devenind un favorit cert la castigarea cursei, in functie viitoarele opriri la boxe. Coulthard s-a mentinut pe locul 3 insa nu a reusit sa tina pasul cu Rosberg. Hamilton, aflat imediat in urma scotianului, nu a reusit sa ameninte pozitia ocupata de pilotul Red Bull. Rosberg a intrat la boxe, urmat la cateva tururi de Alonso. Spaniolul a reusit sa revina pe circuit tot pe primul loc, chiar in fata lui Coulthard si Hamilton.

Un tur mai tarziu, Hamilton a reusit sa treaca de Coulthard, insa cei doi au intrat la boxe in turul 42. Numeroasele intrari la boxe l-au propulsat pe Raikkonen pe locul 3, insa campionul mondial a fost nevoit sa intre la boxe pentru realimentare cu numai 11 tururi inainte de final si a revenit pe circuit pe locul 5.

DIN NOU SAFETY CAR

Cateva secunde mai tarziu, Adrian Sutil s-a lovit frontal de parapeti si a ramas blocat pe circuit, fiind jenat de Massa, care tocmai pierduse controlul volanului in acel viraj. Safety car-ul si-a facut din nou aparitia pe pista, iar distantele dintre piloti s-au contopit imediat cu 10 tururi inainte de final. Masina de siguranta a iesit de pe pista dupa cateva tururi, iar lucrurile au revenit la normnal, fara ca ordinea in frunte sa se schimbe.

DEZASTRU PENTRU FERRARI

Cu numai 4 tururi inainte de final, Kimi Raikkonen a pierdut controlul volanului in sicana care a pus numeroase probleme pilotilor si s-a izbit de parapeti. Abandonul campionul mondial echivaleaza cu un dezastru pentru Scuderia Ferrari, care nu a reusit astfel sa castige niciun punct in Singapore.

SINGAPORE, LOCUL IDEAL PENTRU PRIMA VICTORIE A LUI ALONSO IN 2008

Finalul cursei a fost lipsit de emotii pentru Alonso, care a obtinut astfel prima victorie in sezonul 2008 in cea mai importanta cursa a anului. Spaniolul va ramane in istorie drept pilotul care a castigat prima cursa in nocturna din istoria Formulei 1.

Podiumul a fost completat de Rosberg si Hamilton, in timp ce Timo Glock a obtinut un excelent loc 4 pentru Toyota. Sebastian Vettel a confirmat forma excelenta pe care o traverseaza si a incheiat cursa pe locul 5, in fata lui Nick Heidfeld si David Coulthard. Ultimul punct pus in joc a fost acontat de Kazuki Nakajima, in timp ce Massa a terminat doar pe locul 13. Alti doi piloti de top care au ratat prezenta in puncte au fost Kovalainen si Kubica.

Prima cursa din Singapore a consemnat 6 abandonuri, trecute in dreptul lui Raikkonen, Trulli, Sutil, Webber, Barrichello si Piquet. Totusi, Raikkonen a fost considerat clasat pe locul 15, intrucat a parcurs peste 90% din distanta totala a cursei.

Ca de obicei, cel mai bun timp al cursei a fost realizat de Raikkonen, finlandezul fiind cronometrat cu 1:45.599 in turul 14.

Clasamentul final al cursei poate fi vizualizat aici.

Comentarii (54)

  • PTR ADMINI
    PTR ADMINI de Montoya03 28.09.2008, 14:07
    bai fratilor ce punctaj e asta eu am 24 de puncte la antrenamente 2 si am avut in echipa pe Alonso ,Kimi ,Nakajima, Ferrari , Renault, Williams .VA ROG SA-MI RECALCULATI PUNCTAJUL.astept un raspuns din partea dvs.
    0 0
  • alonsooooo
    magistral , cu o masina slaba dar cu putin noroc .... normal trebuia sa castige Rosberg
    0 0
  • Felicitari pt DUBLA ferrari......................HAHAHAHAHA
    In primul rand,felicitari lui Alonso,un pilot de valoare incontestabila.
    In al doilea rand,S-A FACUT DREPTATE !!!!! intr-un fel pentru punctele luate pe nedrept lui Hamilton.
    Si in al treilea rand,pacat de Kimi care putea sa mai recupereze din diferenta fata de maimuta handicapata de coechipier.massa a gresit si la boxe si la accidentul lui Sutil pentru care ar trebui investigat si penalizat cu 10 pozitii pe grila in urmatoarea cursa.
    1 0
  • @fani Massa.....
    daca voi credeti ca un pilot atat de labil psihic merita sa castige campionatul, inseamna ca tare il iubiti....personal n-am nimic cu el, dar n-are "nervi" de campion......
    1 0
  • Ce cursa...ce spectacol !!!
    Massa , Miky si Kimi ... 3 "exemplare" ce au stricat cursa . 2 dintre ei fiind piloti ii mai accept , insa "creatura" de Miky trebuie linsat! A fost din alta lume idiotu` de el! Se uita la alta cursa , probabil din cauza intunericului nu`i mai recunostea pe piloti . Era "genial" retardatu` cand incepeau discutiile prin radio si el vorbea peste . Un distrus ! TVR luati masuri ! Nu ne mai poluati cu astfel de elemente! BVO Alonso ! Esti mare cu o masina mica ! Ce pilot !
    0 0
  • ....
    "Crezand ca are cale libera, Massa a plecat cu furtunul de realimentare dupa el si a revenit pe trasa din pitlane chiar in fata lui Hamilton, fiind la un pas sa il acroseze pe pilotul britanic. Dandu-si seama de ceea ce s-a intamplat, Massa a oprit monopostul inainte de iesirea de pe linia boxelor."

    Nu era Hamilton ... era Sutil ...

    cat despre cursa...magistral alonso...cum s-a distantat in ultimele tururi a fost pur si simplu incredibil .
    0 0
  • Ferrari=pericol public
    Pilotii Ferrari au devenit pericol public pentru mecanicii lor, dar si pentru ceilalti din jurul lor. Massa s-a plimbat cu furtunul de alimentare agatat de masina pe toata linia boxelor si i-a incurcat pe toti pilotii si a fost penalizat cu o pedeapsa foarte usoara. Rusine FIA.
    1 0
  • Felicitari Alonso
    Super Alonsito!! Bravo lui, imi place ca se lupta si dovedeste intotdeauna ca este un campion. Cat despre Ferrari, desi sunt fan, sunt total dezamagit. Vina apartine echipei care nu semnalat la timp plecarea iar Massa vazand verde e normal ca a plecat.
    0 0
  • Bravo
    Un mare pilot,ce sa mai zic. A facut o cursa excelenta si fara greseala, unde sunteti cei care il urcati atat pe Massa sau Kimi,inca nu v-ati convins?! ,cel putin de Kimi,care nici macar nu stie sa se bucure cand mai castiga si el cate 1 punct acolo. Sa nu deviem, ´´BRAVO MAGIC ALONSO´´
    0 0
  • Singapore
    Nu imi place de nici o culoare Massa si vorba unui antevorbitor este labil psihic dar acest accident cu furtunul nu a fost vina lui el a plecat la lumina verde de pe prostia aia de semafor care o are in fata cand opredste la boxe.desi Massa si Raikonen au fost cei mai rapizi in cursa au fost doua calamitati mondiale, din punct de vedere al celui mai rapid tur pe locul trei dupa cele doua rateuri rosii a fost Alonso care din punctul meu de vedere a avut o strategie idioata de oprire la boxe in turul 12 dar o strategie care din dezastru s-a transformat in victorie dupa intrarea SC-ului. O cursa frumoasa dar extrem de prost comentata, o cursa in care a castigat pilotul cel mai puternic din punct psihic
    0 0
  • @kkk....
    nu de faza cu furtunu' era vorba.....ci de cum s-a desfasurat cursa lui, dupa incidentul de la boxe....s-a vazut clar ca a "cazut" d.p.d.v. psihic.....pe tot parcursul sezonului, daca ai fost atent, a patit-o la fel......
    0 0
  • Singapore
    Ferrari desi au o super masina si un super buget au doi piloti de mana a doua dar care sunt capabili sa mai sclipeasca din cand in cand ( orice sclipire anterioara este terfelita in ultimul hal de rateurile monumentale pe care le dau, rateuri demne de un debutant de 4 ani in carting. Ambii sunt buni dar din pacate sunt multi altii care ii eclipseaza in mod categoric si asta culmea cu masini net inferioare. Despre domenicali sau cum il chiama ce s-ar putea zice decat ca este Domnul Furtun sau distrugatorul de mecanici pentru ca in era MS si JT nu au fost atatea incidente cate au fost anul acesta sub imperiul caricaturilor sau altfel zis " Sa ai o masina exceptionala si sa nu stii ce sa faci cu ea " . Ma i degraba sunt fan Alonso dar sincer mi-as fii dorit sa castige Ferrari dar acum cand ii vad ce erori genetice sunt parca vreau sa castige HamHAmilton asa aiurea`n drum cum ii.
    0 0
  • nu mai suport
    fratilor trebuie facut ceva cu dobitocul asta de alexandrescu, eu nu inteleg unde incape atata prostie intr-un singur om...doamne ce comentariu, in viata mea nu am auzit atatea prostii cat am ascultat in comentariul stimabilului ...
    0 0
  • @bobovis
    Sun de acord cu tine pentru ca am urmarit cursa si am sarit peste ineptiile comentatorilor TVR si exprimarea mea a fost probabil ambigua , Massa a fost la nivel de Force India in culori Ferrari
    0 0
  • Felicitari Alonso....
    ...ptr ca, desi a avut un MAAARE noroc, a stiut sa profite de sansa si a aratat ca este un mare pilot, fara indoiala. Bravo Nico - la el nu mai e o surpriza ca are ce-i trebuie unui bun pilot. De asemenea, bravo Hamilton - n-a avut sansa lui Alonso dar s-a luptat si merita pe deplin podiunul in conditiile date! Cat despre Massa, Ferrari si Kimi... nu mai pot sa spun nimic, ma umfla rasul... Azi chiar au fost de ras, fara nici o exagerare... Pai un astfel de... hai sa-i zic "pilot" crede cineva ca merita sa fie campion mondial?! Funny...
    0 0
  • off
    foarte multi dintre voi v-ati uitat la alta cursa. nu a fost vina lui massa ci a echipei... ca e distrus e partea a 2-a, dar sa nu exageram. bravo alonso!
    0 0
  • Singapore
    Am uitat sa amintesc de Rosberg care daca nu ar fii fost obligat sa intre la boxe cand nu trebuia ( putea sa intre ceea ce a si facut sau sa ram,ana in pana prostului - o tampenie asta cu inchisul boxelor) si pe urma sa fie penalizat ar fii fost el castigatorul. Ma repet un circuit care a fost dominat de taria de caracter si taria psihica si nu de calitatea masinii sau de pozitia in clasament .
    0 0
  • cat despre comentariile TVR...
    Fratilor, e simplu: "puneti mana" si trimiteti mailuri la TVR - GARANTEZ ca asta conteaza - si spuneti-va OFul.... Am facut-o si eu o data anul asta (cand au anuntat in promo-uri emisiunea Paddoc - care nu a existat) si, spre uimirea mea am fost sunat de realizatorul emisiunii si mi-a explicat omul de ce si cum... Evident ca l-am intrebat si despre "prietenul Miki", dar mi-a spus ca n-au alte solutii si nici alt buget... Acuma... eu am fost unul, dara daca or fi mai multi... poate scapam de ANTIcomentariile astea dezastru! Succes, va sustin!
    0 0
  • citesc si nu imi vine sa cred....
    Ieri il criticam pe massa si am fost facut nesimtit de catre un alt user(nu dau nume,se stie el) dar acum au vazut muuuuulti ca am avut dreptate.Lui massa i-as ridica licenta de pilot,Sutil s-a accidentat din cauza handicapatului.
    Pt toti fanii ferrari:luati alt pilot in locul maimutei (ex Alonso,Kubica,Rosberg,Vettel) si promit ca nu ii voi mai critica.Dar nu suport sa vad un oligofren cum e adus cu forta sa se lupte la campionat,cu puncte castigate la masa verde si cu favorizarea la echipa in defavoarea lui kimi.
    1 0
  • Mircea
    @montoya03
    Punctajul realizat de dumneavoastra in cea de-a doua sesiune de antrenamente va fi analizat de administratori. Nu e nevoie de milioane de mesaje-comentarii in acest sens, fiind disponibila o adresa de e-mail pentru plangeri de acest tip.

    Ma intreb de cate ori ati citit regulamentul inainte de a va plange de o problema care, cel mai probabil, nu exista.

    Mircea Mester
    0 0
  • 1344
    punctajul maxim de 1344 punte. Felicitari celor care au mizat pe alonso!!! si mai ales celor care au avut curaj sa parieze ca va castiga
    0 0
  • Campion de campion ... Alonso cistigator ....
    Bravoooooooooooooooo Alonsoooooooooooooooooooooooo !!!!!!
    0 0
  • Felicitari!
    Felicitari Doru Sechelariu pentru dubla victorie la Singapore in Formula BMW!
    Automarket de ce nu publica nici o stire despre el? Nu merita?
    0 0
  • ...
    Tari stewarzii astia. La Valencia Massa a primit amenda (fiind pe primul loc), aici i-au dat drive through pentru pilotaj periculos (fiind pe ultimul loc).
    1 0
  • Ferrari...
    Dac`o tineti tot asa...gata sunteti anu` asta . Ah ce rau imi pare=)))))))) FORZA MCLAREN! Campionii!!!
    0 0
  • @TeamClown
    Cat adevar ai spus acolo...
    1 0
  • da eu am pariat pe ALONSO
    da eu am pariat pe ALONSO
    0 0
  • admin
    Verificati datele inainte de a le publica. Barrichello a pus combustibil cu 1 minut inainte de abandon. Sau cel putin asa am vazut eu.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Hakkinen si restul!
    Nu credeti ca se exagereaza un pic? Felipe nu are nici o vina in cursa asta. Pur si simplu mecanicii de la boxe au gresit si i-au dat drumul mai repede. Oricum consider ca fost destept unde a oprit pentru ca nu a incurcat nici un pilot. Si il consider norocos pentru ca masina a mers chiar si dupa 1 minut si ceva pe pozitia N a cutiei de viteze. In acealasi timp, a fost noroco si la accidentul lui Sutil pentru ca daca nu plecat mai repede acesta il lovea si asa abandona. Referitor la toate jignirile aduse lui si echipei, repet chiar nu intelegeti cum sta treaba. Este o problema care nu se poate rezolva in 10 minute. Este o problema de moral si de psihic. Exact gaura neagra in care suntem noi, cei din Romania de vreo 20 de ani. Echipa manageriala are strategii bestiale dar nu au exp si evident... apar probleme. Da, echipa a gresit si a fost penalizata cu acel drive through. Mi s-au parut cei de la FIA foarte fair-play. A gresit, a platit. La fel ca si Robesrt si Nico, toti 3 au fost pedepsiti pentru ca au incalcat regulamentul.

    FIA a aplicat reglulamentul foarte fair play si onest as spune. Plus ca Felipe a condus foarte bine cu o masina care a avut probleme dupa acea alimentare si in acelasi timp a fost si la boxe de 3 ori. A facut ce putut mai bine. Altii in locul lui abandonau de mult.

    Referitor la Kimi, din pacate acesta a gresit in acel viraj si aia a fost greseala lui. O cursa se castiga cu capul nu cu piciorul la maxim pe acceleratie.

    Sutil a gresit pentru ca a fosrtat in acel viraj. Uitati-va la cursa si o sa vedeti ca si daca nu era Felipe acolo tot abandona. Noroc ca nu a fost pentru ca l-ar fi lovit.

    In acelasi timp destul de multi useri au o atitudine de turma. Incepe unul (care oricum nu stie nimic despre Formula 1 sa injure) si restul fac la fel. Da Ferrari si pilotii lor au probleme. Asta este, se mai intampla. Sa fie sanatosi si sa mearga mai departe.

    Problema cu Miki Alexandrescu este ceva mai complicata. Vedeti voi a fost cerut ca comentartor pentru ca este singurul comentator acredita FIA pentru Romania. El a fost comentator si pe vremea cand F1 era transmis de Pro Tv si acum la TVE. Este si cel care a supra licititat pretul oferit de TVR 1 pentru aceasta transmisie. Existau discutii ca a oferit dublul decat a oferit Pro Tv. Ceea ce poate as fie foarte adevarat. S-a vehiculat si suma de 8 milioane de euro :).

    Ceea ce conteaza este ca este singurul comentatori acrediat FIA si deci... nu exista in Romania o alta persoana care sa aiba acreditarea de a putea transmite o cursa de F1. Deci... nu exista nimic de facut. Pur si simplu... nu se poate face nimic. Plus ca este cunoscut si de sponsori.

    Sa spun ca imi place cum comenteaza el ar fi cea mai mare minciuna posibila. Nu stie la ce se uita, nu stie pilotii, tine cu pilotul preferat tot timpul si acesta se schimba in functie de cum bate vantul si face miliarde de greseli.

    Felicitari lui Fernando pentru ca a castigat o cursa super, dar nu are nici o legatura cu talentul acestuia de a conduce masina. Ca si in alte curse a contat norocul si acesta a fost de partea lui in aceasta cursa.

    Oricum ca fan Ferrari sunt super dezamagit. Au gresit si au gresit copilareste. Au gandit bine lucrurile dar s-au grabil. Daca mergea totul perfect cu realimentarea lui Felipe isi aduceau pilotii foarte apropiati ceea ce in economia cursei putea sa conteze foarte mult.

    @Hakkinen si @marianescu -------> Baieti aveti probleme psihice. Sa va recomand un psiholog ceva? Chiar este nevoie sa va aratati frustrarea in orice post aici? Chiar nu se poate sa postati civilizat si poiliticos? Este chiar nevoie sa demonstrati in fiecare post ca din cauza celor ca voi Romania este o tara de lumea a 4-a?
    0 1
  • Am citit....--Alonso: "Puteam obtine locul 2 in calificari"
    CE VINA A AVUT EL CA NU MAI A FUNCTIONT POMPA DE ALIMENTARE ,....DE CARBURANT ,---DE CE A AVUT MINUS IN PUNCTAJ ??????
    0 0
  • Bravo Alonso
    Alonso e bun :)
    Massa n-a avut nici o vina mai... n-ati vazut ca de-abia i-au putut scoate furtunul ?
    Raikonnen este marea dezamagire :(
    0 0
  • @NeoGalaxy
    De fiecare data trebuie sa umpli spatiul de aici cu aberatiii...nu iti dai seama ca nimeni nu citeste si nu te baga in seama? Te doare rau de tot cand vezi ca am dreptate:massa nu e pilot !
    Si acum du-te si mai bea si apa !
    1 0
  • Bravo ALONSO
    Super tare, cel mai tare pilot de formula 1 dupa atata munca merita, bravo ALONSO
    0 0
  • @ NeoGalaxy
    Baiatule, vezi ca sari calul de data asta! Am tot ce-mi trebuie, inclusiv la mansarda, si NU AM JIGNIT PE NIMENI NICIODATA, nici macar acum pe tine, ca meriti!!! Ce dracu te face sa faci astfel de afirmatii despre mine, cum iti permiti?! UNDE vezi tu frustrare / probleme psihice in comentariile mele?! Am spus ca Ferrari "azi au fost de ras"- SI?! Am gresit cu ceva, am jignit pe cineva?!?! Masoara-ti cuvintele si atitudinea ca uite, demonstrezi prin asta ca mai repede TU s-ar putea sa apartii une alte lumi... Ce tupeeeeu, incredibil!!!! De azi te ignor, chiar nu meriti nici cea mai mica atenie!
    1 0
  • M-am saturat de ipocrizia unora
    Massa nu a avut nici un fel de vina, castiga lejer daca nu intra SaftyCar-ul. O cursa nebuna, un idiot in persoana lui Piquet, Kimi nervos=accident, Massa incapabil sa mai faca ceva dupa figura facuta de echipa, Ham cumintel in spatele lui Nico, ALONSO vulpe batrana = 10 puncte. Oricum Renault a mers super iar Alonso a fost imperial. BRAVOOOOOO FERNAAAAAAANDOOOOOOOOO !!!
    0 1
  • comentariu de doi lei
    Pe Alexandrescu ala nu-l da nimeni afara?,nu stie ce vorbeste. Am noroc ca ma aflu in alta tara si vad intr-adevar cum se comenteaza o cursa de Formula 1,exact ca la fotbal,te tine cu ochii acolo,iar sunetu motoarelor si atmosferei de acolo trebuie pik accentuat,nu ca la TVR1, ii auzi numai aberatiile lui Alexandrescu,astia sunt total pe langa in a oferi o cursa de F1 in direct
    0 0
  • Mircea Mester
    @neogalaxy, @marianescu
    Dragilor, usor, va rog. Tineti cont ca sunteti pe un website public si ca tot ceea ce scrieti aici va reprezinta. Nu agitati spiritele aiurea.

    Multumesc.

    Mircea Mester
    0 0
  • @ Mircea Mester
    Eu chiar nu am nici o pb cu nimeni, poti urmari TOATE comentariile mele si o sa vezi ca nu am ofensat / jignit pe nimeni, nici macar pe cine merita... Altfel - total de acord cu tine, nu mi se pare normal sa "ne scoatem okii", chiar am mai incercat si eu, decent, sa linistesc anumite spirite si mereu urez succes TUTUROR. Deci, in ceea ce ma priveste, nu trebuie sa-ti faci vreo grija!
    0 0
  • Felicitari Fernando
    Fernando a fost tatal lor in cursa asta.
    Pe un circuit nou un pilot care e bun pe setari face diferenta si Fernando tocmai a demonstrat ca e number 1. Masinile Mclaren cu toate ca beneficiaza de aerodinamica, tractiune, frane si motor de top nu a reusit, in cursa, multe tururi foarte rapide. Anul viitor intra in ecuatie si inginerii (care cu datele culese in cursa) vor trasa setup-ul masinii in mare - degrevindu-i pe piloti de sarcina asta (mai ales pe aceia care nu se pricep - a se citi Hamilton).
    Massa n-o fi cel mai tare driver insa spre deosebire de Kimi care a plecat de la boxe cand erau 2 becuri rosii aprinse alta data - el a plecat la lumina verde.
    Montezemolo cred ca scotoceste prin contractele pilotilor lui clauze prin care sa-l aduca pe Nando mai devreme de 2011 la Ferrari.
    0 0
  • sincer
    sunt fan kimi...dar...nush ce sa zic....nu a mai punctat de 4 curse....fff mult....in cazul acesta ferrari va pierde titlu la construncori...la piloti ii deja pierdut...pacat...se vede lipsa lui jean todt...mare pacat k nu mai ii director tehnic...mai tineti minte ce strategii face jean???
    0 0
  • NeoGalaxy
    E adevarat ca masa nu a plecat cu furtunul din vina lui, a fost vina scuderiei pe care tin sa o FELICIT pentru ca s-a facut dreptate. Penalizarea pe care o primise mi se pare incorecta si cred ca a fost facuta pentru ca se stia ca piticul de la ferari nu mai are sanse sa prinda vreun punct. In acest fel FIA a vrut sa se spele pe maini si sa arate LUMII cat sunt ei de corecti. Au exagerat penalizandul pe brazilian. Masa desi avea o masina foarte rapida (cu 5 secunde mai rapid/tur decat Rosberg la un moment dat) si-a dat din nou arama pe fata cand, fortat de imprejurari, a ajuns in coada plutonului unde a demonstrat ca a lipsit la lectiile despre depasire. Rezultatul cursei imi face o deosebita placere, mai ales ca acum conducem in ambele campionate!
    0 0
  • drako
    esti total pe langa subiect omule.rosberg era cu 5 sec mai lent pe tur decat massa ptr ca se afla in spatele lui trulli.dupa ce l-a depasit nu a mai fost asa.la fel cum massa era mai lent ca rosberg cand se afla in coada plutonului,iar rosberg conducea cursa autoritar.si in plus de asta merita sa castige cursa daca nu avea penalizarea aia.oricum rosberg are cel putin 2 clase peste massa care din nou si-a aratat limitele azi.si nu din cauza furtunului ala,ci din cauza ca a clacat psihic dupa aceea.rosberg merita mai mult decat alonso sa castige cursa tinand cont de ce material tehnic avea la dispozitie.dar si alonso merita felicitat ptr castigarea acestei curse.
    0 0
  • angusyoung
    cata vreme HAMILTON MAGNIFICUL si MCLAREN MERCEDES conduc in clasament chiar nu ma deranjeaza ca sunt total sau partial pe langa subiect. Si lasand gluma la o parte, ti se pare ca in ceea ce am scris mai sus ca: masa era mai rapid decat Rosberg LA UN MOMENT DAT!!! e neadevarat? Am spus cumva ca nu era in spatele lui Truli?
    1 0
  • NeoGalaxy
    Miki Alexandrescu nu este comentatorul TVR-ului, el se deplaseaza si comenteaza pe banii lui. Nu este ziarist acreditat al TVR
    0 0
  • piloti de valoare
    A fost o cursa care a solicitat la maxim pilotii. In aceasta cursa decisiva a fost valoarea pilotilor iar performantele masinilor s-au pus pe locul secund. S-a decis cine este cel mai bun pilot la momentul actual, nu mai exista nici un dubiu.
    Asa ca, dragi Ferraristi si suporteri Mclaren, cand echipa voastra ocupa primul loc pe podiu, daca vreti un autograf de la adevaratul castigator, duceti-va in boxe si cautati inginerii si mecanicii.
    0 0
  • cea mai frumoasa surpriza...asteptata de mult timp...Dumnezeu tine cu invingatorii si cu cei mai talentati!
    inca un succes pt fernando - primul castigator la o cursa nocturna, asta dupa ce vettel i-a luat locul in a fi cel mai tanar castigator din f1.numai el ar fi putut realiza acest succes! sunt f fericita ca fernando a castigat. a meritat din plin. dupa 2 sezoane atat de proaste, acum aproape de sfarsitul acestuia a rasarit soarele si pe strada lui, a demonstrat ca e cel mai bun chiar daca are o masina necompetitiva! cine stie ce va fi la anu? poate renault o sa-i faca o masina super tare cu care sa castige al 3-lea titlu! cat despre anul asta cred ca lewis va iesi campion mondial desi speram sa iasa massa!
    0 0
  • bv alonso...bv TVR-ului :))
    bv alonso ..il am in ekipa de la inceput .. uneori am cashtigat .. alteori am pierdut:(
    oricum ... e cel mai bun pilot di F1, si ham ham e bun .. da nu e la nivelu lui alonso
    despre ferrari nu zic nik , ma abtin , ca i'am avut si pe ei +"magnificu" de massa.
    rosberg, deasemenea, bv lui , e un pilot cu clasa.
    TVR e cal mai tare, are un pilot de nota 10, fara 0 ce'i drept:)), dar s'a scos , ala prezinta de placere(dar cred ca iar trebui ceva mai multa placere, ca la cum comenteaza), ala pleaca sa se plimbe , sa vada si el lumea, posibil pe banii lui, dar fff probabil si pe banii tvr'ului, deci si pe banii nostri.
    0 0
  • tot eu
    tvr are comentator, daca pot sa ii zic asa, scz de greseli, lumina si implicit ora e de vina
    0 0
  • apropo de dan mihai alexandrescu
    sunt 100% de acord cu cei care-l contesta...pur si simplu E VARZA la comentarii, numa greseli si gramaticale si de vedere, cel care ii cunoaste pe toti pilotii f bine si ii sunt prieteni...iar azi a ajuns la apogeul "transmisiuniilor de la fata locului"...mi se pare mie sau el chiar mai transmite si de la NEfata locului?
    CE PARERE AVETI DE SUCCESUL LUI DORU SECHELARIU? asta da o surpriza f placuta si o mandrie nationala. dar cati de la stirile sportive vor comenta despre reusita lui? mai imp e lansarea unui nou parfum beckham&posh...
    0 0
  • ctlnmihai
    victorie alonso
    Felicitari Fernando ptr. o victorie obtinuta totusi si cu putina sansa..Massa a dovedit din nou k nu merita sa fie campion mondial si asta nu datorita incidentului de la boxe ci mai ales incidentului din ultima parte a cursei unde l-a jenat pe sutil ,kimi continua seria neagra a curselor nereusite ,Hamilton a jucat la rezultat in cursa de ieri si a castigat pct. pretioase in fata lui Massa ,kovalainen deceptioneaza ptr. a cata oara? cred k hamilton a adunat cel putin 90 de pct. numai el singur din totalul echipei Mclaren....Oricum in 10 ani de cand urmaresc F1 n-am vazut asemenea incident cum i s-a intamplat lui massa la boxe..
    0 0
  • ctlnmihai
    @andrey11
    Poate Hamilton nu e peste Alonso insa este egalul lui..s-a vazut anul trecut cand Hamilton era la primul sezon de F1..inainte de a fi in echipa cu hamilton ,alonso a fost alaturi de fisichella ale carui limite sunt cunoscute ..sa pastram comparatiile
    ptr. cazurile cand intr-o echipa sunt cel putin 2 piloti de valori egale ,cu toate ca sunt
    din ce in ce mai rare situatiile acestea
    0 0
  • Cursa nebuna
    O adevarata nebunie aceasta cursa. Inca n-am vazut ca o echipa sa faca atat de multe greseli, pacat pt Massa, echipa l-a dezamagit din nou. La fel si Kimi... Mai sa planga spre finalul transmisiei. Felicitari pt Alonso, dar mi se pare ceva suspect aici. Alonso intra la boxe primul, in turul 12 - straniu, putea sa aiba cata benzina vroia, doar n-a fost in Q3. Apoi, cateva tururi mai tarziu, Piquet face un accident in urma caruia intra safetycar-ul, chiar in momentul cel mai nepotrivit pt piloti, Barichelo face chiar pana de benzina... Toti pilotii se napustesc asupra boxelor cand acestea se deschid. Oricum, acestea sunt doar niste presupuneri, chiar daca ar fi adevarat nimeni nu poate dovedi nimic
    0 0
  • @Cyrus
    foarte interesanta cursa, cum ma si asteptam. au fost si depasiri, desi toti au spus ca nu o sa fie. bun, au depasit pilotii care pot si stiu depasi, pilotii adevarati, in timp ce altii au stat cuminti in spatele altora. eu cred ca vezi mai mult decit a fost cu Alonso (pentru care ma bucur enorm ca a avut parte de "un miracol" - cum a spus el, desi nu a fost miracol, a fost noroc, in primul rind, talent si, surprinzator, o masina competitiva). la vreo 3 tururi dupa ce a intrat la boxe a fost anuntat de team radio ca se pare ca va fi penalizat cu un drive-through pentru ca a intrat cind pitlane-ul era inchis (culmea este ca o semnalizare despre starea pitlane-ului este montata si in sala presei, iar acolo, cind Nico a intrat arata ca este deschis !!!!). norocul a fost ca i s-a spus sa "push hard" si il vor anunta mai apoi cind sa intre. si, poate a avut noroc cu faptul ca la singapore NU a functionat sistemul de GPS care urmareste locatia pilotilor :P. apoi s-a constatat ca Alonso intrase inainte de inchiderea pitlane-ului si nu a mai trebuit sa efectueze penalizarea. mult dupa sfirsitul cursei am tot citit stiri sa vad daca nu cumva va pati la fel cu Hamilton in Marele Premiu al Belgiei....BRAVO Alonso !
    0 0
  • S-au vazut meseriasii
    S-au vazut meseriasii , intr-o cursa care nu au avut multe date tehnite despre circuit...... inginerii .....toate echipele .....iar pilotii adevarati au setat si pilotat magistral
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru