Alonso: "Cred că McLaren-Honda îmi poate oferi al treilea titlu mondial"

de Daniel Popescu
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este încrezător că McLaren îi va oferi un monopost suficient de competitiv pentru a câştiga al treilea titlu mondial, însă evită să anticipeze când va câştiga prima cursă pentru noua sa echipă.

M-am alăturat acestui proiect pentru că este cel care cred că îmi va oferi cele mai bune rezultate şi al treilea titlu mondial.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso a revenit la McLaren după o absenţă de şapte ani cu obiectivul a face uitată perioadă mai puţin fastă petrecută alături de Scuderia Ferrari şi de a reveni în lupta pentru titlurile mondiale.

Spaniolul consideră că, pe parcursul celor doi ani de contract, care poate fi prelungit la trei, britanicii îi vor putea oferi un monopost suficient de competitiv pentru a câştiga un al treilea titlu mondial.

"A fost o decizie dificilă să părăsesc Ferrari, care a reprezentat un pas important în cariera mea. Dar m-am alăturat acestui proiect pentru că este cel care cred că îmi va oferi cele mai bune rezultate şi al treilea titlu mondial. Acum este momentul să muncim: sper să putem aduce înapoi rezultatele bune cât mai curând posibil", a declarat el, citat de site-ul oficial al Formulei 1.

Este dificil să spun când vom fi sufuicient de competitivi pentru a câştiga.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Cu toate acestea, Alonso a admis că McLaren va avea nevoie de timp pentru a reveni la forma din trecut şi evită să anticipeze când va putea lupta din nou pentru victorii alături de noua sa echipă.

"Anul trecut nu a fost unul foarte competitiv pentru McLaren, iar 2015 va fi primul sezon pentru Honda cu motoare foarte complexe, aşa că trebuie să o luăm pas cu pas.

Este dificil să spun când vom fi sufuicient de competitivi pentru a câştiga, dar vom da totul pentru a obţine asta cât mai curând posibil. Cred că o putem face: există deja semne că lucrurile merg în direcţia potrivită", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (31)

  • si pe pista vor fi praf
    15 21
  • Bine c-a venit la Mclaren. Unul din pilotii favoriti. Si-a terminat macaroanele acum se poate apuca de treburi serioase cu oameni seriosi. Se anunta o vremuri bune in Woking.
    20 15
  • Bogdan
    Vrea sa spuna ca i-a fost greu sa plece de la Ferrari si sa isi accepte infrangerea de a nu fi reusit sa obtina un titlu cu cea mai galonata echipa.

    Adevarul este ca la cat de talentat si experimentat este, Alonso ar mai merita inca un titlu inainte de retragere.
    Doar ca eu nu il suport pe omul asta. Auzi: Alonso salariu de 4x de milioane, iar Button salariu injumatati la 7.5 milioane. Bleah !!!
    17 3
  • Nu cred ca ii mai tolereaza mult Ron nebarbieriti pe Alonso, Button si Boullier :)
    Doar au contract de sponsorizare cu Gillete :)
    30 4
  • pablo256r
    Bogdan
    Ambii piloti au semnat pe un anumit salar. Daca Jenson a acceptat mai putin inseamna ca el considera ca asa e ok.
    Pana la urma .... ce te intereseaza pe tine cat salar primeste fiecare pilot? Fiecare primeste cat merita!
    Ferrari nu are nici o sansa sa castige curse nici anul viitor. Pur si simplu pe linia dreapta nu au nici o sansa fata de monoposturile echipate cu motoare Merc. Si in ultima parte a campionatului nici fata de cele echipate cu motoare Renault. Au gresit motorul, au gresit aerodinamica, totul.
    McLaren o poate lua de la zero. Si poate fi lejer peste Ferrari.
    Chiar din primul an!
    5 6
  • Barbarossa
    Alonso a lansat moda cu barba in f1 care vad ca e prezenta si la alti sportivi in alte sporturi.:) fi convins ca si-a negociat inclusiv barba :))
    4 2
  • Vicecampion,cel mult.Ca e obicei de la era "Briatore"!Eu ii urez sa castige,dar nu cred ca se va intampla.Tot timpul va avea o scuza,Petrov,Domenicali,Maica Tereza si probabil Ron Dennis.Toti in afara de el,cand de fapt eu cred ca el e "problema".Sunt prea multi rechini in "acvariu" si el e doar o marmota.
    12 14
  • Din pacate in cei 5 ani Alonso a beneficiat de un monopost performant doar intr-un singur an, cel din debut 2010. In rest a avut doar imitatii slabe, ba de redbull ba de mclaren. Ferrari n-au inovat nimic in acesti ani. Ba mai mult, la cap dezvoltare au fost catastrofali. Fara aportul lui Alonso mareata echipa italiana era de marea rusine. A tras cat a putut echipa dupa el mobilizand, scotand din fiecare masina maximul, chiar si Smedley a recunoscut-o si nu cred ca il iubea prea mult. Ca sa ajunga campion insa....are nevoie de o masina asa cum a avut in 2010 si o echipa ca in 2012. Eh, in 2010 un drs rezolva problema. Ii urez succes si curse cat mai spectaculoase.
    6 1
  • Ca să revii în top n-ai nevoie de foarte mult timp, deoarece McLaren nu e la început de drum. Au în spate o întreagă istorie și probabil sunt capabili să înțeleagă unde au greșit. Cu un motor Honda superior celui Mercedes, s-ar putea ca McLaren să fie surpriza în 2015. Abia primele teste din februarie ne vor spune cum stau lucrurile.

    @Mircea Ce se mai aude de motorul Honda? Mai merge?
    13 8
  • Ron: Alonso, maine sa vii cu tactu' tuns si barbierit la munca
    8 11
  • era umflata gogoasa si in 2010 cand s-a transferat la Ferrari. Acum wayy, HON-DA. Se va desumfla treptat
    10 11
  • As fi curios sa aflu ce vor uni postaci de pe aici sa demonstreze!
    8 1
  • *unii
    2 0
  • R.Rares
    Alonso n-a castigat vreun titltu cu Ferrari dar a castigat respectul meu ca fan Ferrari de peste 20 de ani. Dupa Schumacher este pilotul pe care il apreciez cel mai mult in ultimii 25 de ani! Noroc sa aiba dar numai in spatele unei masini rosii! Forza Ferrari!
    10 3
  • Apropo, umblă zvonul că Ferrari va părăsi Italia și își va muta sediul în altă țară, și asta foarte curând, imediat ce va avea loc despărțirea de FIAT. Și uite cum se distruge un mit...
    5 7
  • apacheF!
    http://bbs.hupu.com/11213122.html
    3 0
  • vise taica , vise . noapte buna gomflatule !!! esti deja istorie ....trista !!!
    8 10
  • eu ii doresc bafta pentru al 3-lea titlu
    daca suntem realisti, recunoastem ca este un pilot capabil si merita al 3-lea titlu pentru prestatiile din ultimii ani

    k s-ar putea sa il ia cu McLaren ... ce sa zic ... ca fan Ferrari ... asta e ...

    Forza Rossa!
    13 2
  • @ferr1

    Merge, merge si nu prea. Am citit pe alte forumuri cum ca ar avea probleme de fiabilitate repetate. Insa puterea motorului ar fi mare. Muramasa, un fan Honda de pe forumsautosport, spune ca desi este inca nefiabil are o putere foarte mare. Cika Honda a gasit 700 de cai putere doar in partea aceea clasica de motor, fara a pune la socoteala caii putere rezultati din partea de ERS si alte componente electronice. Muramasa este un fan ce are o varsta mai inaintata ca a noastra, si cam a avut dreptate pana acum. Ca putere, dupa al 3 update inainte de omologare, crede ca motorul Honda va avea probleme de fiabilitate, nu stie sigur cum este in raport cu Mercedes, dar e sigur ca va avea chiar cu 50 de cai putere mai mult decat Ferrari sau Renault.
    4 1
  • bogdan
    Cred ca se vorbeste mult prea mult de Alonso asta. Sunt o multime de piloti buni, sa nu vorbim de multimea celor mult mai buni ca el. S a vorbit mai mult de asta decat de Hamilton care totusi a castigat campionatul. Cred ca l ar bate acu Riccardo, Kvyat, Hulkenberg de l ar stinge. Sa nu uitam cum plangea ca nu l lasa Magnussen sa l depaseasca. N am nimic cu el da, vin astia tineri tare din urma si l calca in picioare. Da, na, brandul conteaza.
    7 8
  • Alonso ramane pe termen lung la Mclaren, nu are clauza de reziliere la sfarsit de 2015 daca lucrurile nu merg bine. Recunoaste ca nu poate spera decat la podiumuri in 2015, dar ca pe termen lung, vor fi acolo langa Mercedes.

    Sursa: http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/187321.html
    4 3
  • @bogdan
    se vorbeste, asa cum vorbesti si tu, ca sa inteleaga altii ca nu e marmota lor absolutul. Asa este, sunt destui care l-ar matura pe pista
    6 1
  • cum le stiti voi pe toate, cine pe cine matura, care e marmota sau care e elefantul...oameni de stiinta, ce mai...nu inteleg la ce mai sunt buni aia cu echipele lor de F1 daca ei nu stiu care e bun, ati putea face voi liga zoologilor de f1 de romanica, poate va ia in serios Bernie.
    9 3
  • Ferrari
    @Zoo ai multe, multe voturi din partea mea.... le tot spun si eu asta dar degeaba, unora chiar nu ai ce sa le ceri si nici de unde! Detin adevarul absolut, le stiu pe toate si sunt niste genii nedescoperite!!!!
    6 4
  • cine e mai aproape de adevar, acela care spune ca este posibil sa fie piloti in F1 mai buni ca Alonso sau acela care spune ca fara niciun dubiu Alonso e cel mai bun?
    Deci, cine are impresia de fapt ca detine adevarul absolut?
    6 3
  • Ferrari
    boul asta de Alontzo s-a obisnuit sa-i fie oferit titlul mondial .... cand e vorba de munca pentru dezvoltarea masinii , isi pune palma in cur si fuge ... comportament de javra !!!! o sa mai vada el titlul cand o sa-si vada ceafa ....
    5 1
  • Ferrari
    @logic, eu nu am sustinut niciodata ca Alonso ar fi cel mai bun..... daca am facut asta a fost sa imi bat joc de careva! Adevarul este ca un Senna este inegalabil, un Prost, un Mansell, un Hill sau Villeneuve sau un Sumacher la inceput de cariera(nu mi-a placut niciodata dar ce ii a lui ii a lui ) sunt piloti mult peste ce este acuma, au pilotat masini care erau mult mai salbatice decat masinile din ziua de astazi! Daca ai sa cauti ce am scris in alte mesaje ai sa vezi ca intotdeauna trebuie sa ne raportam la ce o sa fie nu la ce a fost, exemple, Raikkonen a fost absolut jenant sezonul asta desi a fost un pilot de valoare cu un titlu si curse castigate cu o masina inferioara, Vettel de 4 ori campion batut anul asta ....... relativ...... nu mai exista piloti pur sange sunt doar piloti buni in masini mai bune sau mai rele...... Eu unu nu pariez ca Alonso o sa mai castige titluri, eu pur si simplu ma bucur ca am sansa sa il mai urmaresc si pana la urma indiferent de ce echipa imi place (williams) sau ce pilot imi place (Alonso) prefer sa vad spectacol pe pista! Asa cum am scris si mai sus nu imi place si nu mi-a placut niciodata Sumacher, dar asta nu inseamna ca o sa uit ultima lui cursa la Ferrari, in Brazilia, cand a dat lectii de pilotaj tuturor! Sper ca ai inteles mesajul meu si am fost destul de logic :))
    5 5
  • @Ferrari

    Hamilton va fi langa Senna pana la finalul carierei sale. Schumacher, un pilot perfect. Vettel pe stilul lui. Hamilton musteste de talent. Ca si grad de talent este pe Hill si Mansell, de Vinlleuve nu mai vorbesc. Nu poti sti cum s-ar comporta in era lor, dar din ceea ce se vede acum, pur si simplu este cel care are de la natura acel nivel extra, cum de exemplu pe terenul de fotbal il are Messi, dar nu il are Ronaldo, chiar daca Ronaldo e mai complet si mai eficient.
    1 5
  • @Ferrari

    Stii bine ca sunt fan Mclaren si ca il voi sutine pe Alonso in lupta pt titlu. Dar pur si simplu ca Hamilton are ceva in plus. Alonso nu face greselile lui Ham, este mai cerebral, mai echilibrat. Dar nu are acel ceva invizibil si magic pe care Hamilton il are. Si acest lucru straluceste in momentul cand este intr-o zi buna.
    Nu ma banuiti de tradare, stiti bine ca nu voi face asta. Il sustin pe Alonso NU pe Hamilton, poate fi Hamilton si in echipa lui Dumnezeu, eu tot pe un Alonso intr-un Mclaren il voi sustine. Dar Hamilton e magic, Hamilton e poezie, e creativitate, e talent in starea cea mai cristalina :)
    Nu am vrut sa devin poetic, sper sa nu ma catalogati ca patetic, dar eu spun ca in privinta talentului, in privinta a ceea ce ar putea, a ceea ce se vede uneori ca fascicule de talent inegalabil, Hamilton e peste Schumacher, Alonso, Vettel, Hill, Mansell, Vinlleuve. Nu va castiga titlurile lui Schumi, nu va avea constanta de metronom a lui Alonso, nu va avea 4 titluri consecutive ca Vettel, dar daca peste 50 de ani urmasii nostri vor viziona cursele din epoca noasta cu depasirile, calificarile si manevrele pe pista vor spune ca Hamilton a fost cel mai bun. Daca ar avea constanta, echilibrul, sangele rece si calculat a lui Schumi sau Alonso ar avea cele mai multe titluri. Ar fi si matematic nr 1.
    5 4
  • Ferrari
    @Mircea, parerea mea este ca nici unu dintre pilotii actuali, poate nici chiar Alonso, nu mai sunt ce au fost cei enumerati de mine, masinile cu care au concurat ei erau brutale, puternice si fara atat de multe accesorii care sa ii ajutepe piloti sa nu le fie prea greu...... Daca ii dai lui Hamilton (nu am nimic cu el, a castigat pe merit, pe munca lui) o masina din 90, 91 sau 92 nu cred ca ar fi la fel de bun cum este acuma, oricum nici asta nu ii vina lui, ii vina lui tovarasul mortul care a reusit sa distruga sportul asta cu ideile lui minunate!
    0 5
  • Mirciulica , sint doar pe jumatate de acord , pe ham la ajutat si masina in ultimul an , hai sa vedem ce o sa fie in urmatorii 2 ani si mai vorbim ,eu sint fan alonso cum esti fan mclaren si il susti unde sar duce , succes Alonso si mcHonda
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru