Alonso: "Este bine ca Schumacher m-a depăşit!"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.05.2010
Fernando Alonso spune că s-a bucurat că a fost depăşit de Michael Schumacher la Monaco, întrucât era convins că germanul va fi penalizat.

Fernando Alonso concura pe locul 6 în ultimul tur al Marelui Premiu al statului Monaco înainte de a fi depăşit de Michael Schumacher la scurt timp după ieşirea Safetry Car-ului de pe circuit.

Septuplul campion mondial a fost penalizat cu 20 de secunde pentru fapta sa, după ce comisarii de cursă au considerat ca acesta a încălcat articolul 40.13 din Regulamentul Sportiv.

Deşi iniţial a pierdut locul 6, Alonso susţine că a fost convins  că Schumacher va fi penalizat, întrucât inginerul său de cursa i-a transmis că depăşirile nu erau permise în acel moment. Mai mult, spaniolul a sugerat că s-a bucurat pentru gestul comis de rivalul său, întrucât penalizarea ulterioară l-a retrogradat în afara locurilor care aduc puncte.

"Echipa mi-a spus că nu puteam să depăşesc, aşa că atunci când l-am văzut pe Schumacher... A fost mult mai bine, pentru că îl vor penaliza, aşa că oricum noi vom câştiga", a declarat Alonso reporterilor prezenţi pe circuit la finalul cursei, înainte ca decizia finală a comisarilor de cursă să fie anunţată.

Mercedes GP a făcut apel la penalizarea dictată împotriva lui Schumacher.

Via | Autosport

Comentarii (36)

  • f1_alonso
    Alonso
    Hda,Alonso stia ca Shumi va face o greseala :))
    20 8
  • rayn380
    mda
    S-a bucurat pe naiba, ca dupa ce s-a "trezit" din somn, a incercat sa traga tare sa il blocheze pe Schumi, de aia erau sa faca un ditamai accoidentul. Adevarul, din punctul meu de vedere, este ca regulamentul este cam neclar, in sensul, ca atat in timpul cursei, am revazut si reluarea pe net, s-a vazut clar steagul verde fluturand de unul din cei care se ocupa cu treaba asta. Sau cel putin asta am vazut eu de vreo 2 ori, prima oara in transmisiunea TVR si apoi pe net. Alte steaguri nu s-au vazut(galben, rosu). Ii foarte confuza treaba, ar trebui sanctionati comisarii, sa fie o sanctiune interna, pt nesincronizare si inducere in eroare....
    26 12
  • pe de o parte schumacher primeste ordin de la ross brawn sa depaseasca, pe de alta parte lui alonso i se transmite sa nu o faca ... deci greseala e atat a comisarilor cat si a inginerilor ... daca lui schumacher i s-a dat unda verde si a avut ocazia, e logic sa depaseasca, e instinctul oricarui pilot, ca pana la urma asta e si menirea lor pe pista ... acelasi instinct care s-a declansat si in alonso cand s-a vazut atacat ... deci chiar e pacat ca un singur om , in acest caz schumacher sa fie acuzat pentru greseala altora.
    24 9
  • NeoGalaxy
    Greseala a fost a lui Ross Brawn care credea ca o sa scape. Schumacher si Alonso si restul au facut fiecare dupa cum i s-a spus de la boxe. Regulamentul este foarte clar si Brawn a sperat ca va scape. Cat despre cat de neclar este regulamentul, din pacate trebuie stiu acel regulament pentru a ne putea da cu parerea. Unii nu-l stiu dar isi dau cu parerea. Iar comisarii de traseu nu a facut nimic gresit. Ba chiar as spune ca si-au facut treaba super atat la accidentul lui Hulkenberg, cat si la al lui Barri cat si dublul abandon de la finalul cursei.
    29 7
  • iulian
    Tin cu Ferrari dar de cand a venit Alonso la Ferrari numai sa se laude stie dar rezultate neama masina neama atata ca a avut noroc pana acum dar si norocul se termina odata
    13 27
  • Monaco
    greseli nesocotite
    vorbaraie de comisari...SCHUM, Alon...dar de Barrichel cum isi arunca volanul intentionat?...
    28 1
  • rayn380
    regulament
    O fi el regulamentul clar(neclar) pentru unii(pentru altii mai "prosti"), dar cum se explica acel steag verde, care era in zona vizuala a lui Schumacher cand l-a depasit pe Alonso......eu cred ca a fost inducere in eroare din partea FIA, ei fiind insisi vinovati de tot acest scandal. Ar trebui sa-si recunoasca greseala macar, chiar daca lasa lucrurile asa cum sunt in momentul de fata. Sa revada filmarile toate, sa-l vada si pe nenea ala cu steagul verde pe care-l flutura in momentul depasirii lui Schumacher si apoi sa ia o decizie inteleapta...
    19 14
  • NeoGalaxy
    Probabil iti este greu sa citesti regulamentul. Il gasesti pe site-ul FIA la sectiunea "Regulations", pagina 24 si restul te descurci singurel, sper eu.

    Articolul 40, alineatul 07 spune ca depasirea este permisa numai dupa ce masinile au ajuns la prima linie de siguranta, iar SC-ul a intrat in pits.

    Articolul 40, alineatul 13 spune ca atunci cand este ultimul tur, SC-ul se retrage pentru ca masina castigatoare sa fie prima careia i se flutura steagul cu patratele. Adica sa fie onoarea celui care a castigat cursa. In acelasi timp, masinile un au voie sa depaseasca, nici daca au trecut de prima linie de siguranta. Nu conteaza steagul, regula este foarte clasa, Sunt in regim de cursa fara depasiri.

    Sper ca am fost destul de clar. "daca te simti mai prost, pune mana si studieaza regulamentul". Regulamentele nu sunt facute nici de mine, nici de tine. Dar au un scop. Daca nu am avea nici aceste regulamente Formula 1 ar arata ca fotbalul de la noi al carui fan probabil ca esti. Formula 1 nu este fotbalul din Romania. Nu se pot mitui stewarzi acolo, nu se pot da atentii si mai ales se decid unanim. Asa ca ori cei 6 au fost de acord ca Schumacher trebuie pedepsit ori cineva le-a sters mintile si le-a impus aceea penalizare.
    31 11
  • f1_alonso
    Domnu Iulian
    Consider ca ai facut o alegere gresita de a spune acel lucru despre Alonso,si tin sa spun ca poate daca ajungi tu ca Alonso ,iti poti permite sa-l faci gunoi .Nu ca sunt fan Alonso tin cu el,dar pe bune acum,ori cat de fan F1 te consideri nici un pilot nu merita jignit in asa fel,nu ca ar auzi el ci fanii f1 de pe acest blog.Calculeaza-ti vorbele atunci cand spui ceva ;).
    30 5
  • @admin
    N-ar fi rau sa va mai ocupati putin de posturile astea, unele sunt demne de o groapa menajera, si e pacat de site.
    29 3
  • coman norbert
    De ce?
    Toata lumea il face de ... pe Schumi. Daca cineva arata cu degetul moralitatea lui Alonso este deja o problema.
    Pe site-ul maghiar Forma 1, este citat un interviu cu Schumacher. El mentioneaza urmatoarele: Nu inteleg de ce sunt eu pedepsit. Instructiunile primite de mine sunt, vezi ca iese SC, ai verde. Am vazut steagul verde si am atacat.
    13 16
  • coman norbert
    site
    daca cineva s-ar ocupa, modera discutiile, nu s-ar ajunge la discutii demne de precupetii din talcioc.
    Daca fanii ar fi moderati, nu ar mai fi atacuri si cotre de genul celor vazute pe site.
    Toti ne-am pastra calmul, fara injurii, etc.
    27 1
  • daca alt pilot ar fi facut asta, incidentul nu ar fi fost atata de discutat si de mediatizat, dar in prim plan fiind schumacher, situatia se schimba. In loc sa aprecieze efortul, chiar daca nu sunt fani schumacher, multi arunca vorbe grele doar sa se afle in treaba. Omul are o pasiune si o urmeaza fara sa ii pese de gurile voastre. Cati ati fi in stare de asta? in ciuda esecurilor si vorbelor grele, e inca cu fruntea sus si se vede ca se bucura din plin de revenire
    12 13
  • NeoGalaxy=dirdala
    Nu vrei sa te iei impreuna cu altii de pe aici(care sciu asa romane ca tine),sa lucrati la Automarket. Ma apuca dureri.....cind vad asa comentarii! o fraza pe scurt poti sa scrii?
    8 20
  • rayn380
    @neo
    neo iar incepi sa-mi displaci si sa revi la forma ta care te-a consacrat de altfel pe meleagurile automarketului. Am inteles foarte bine acel regulament de care spune toata lumea, am citit de ieri intr-una despre acest subiect, este suficient ca mi-am format propria opinie, dar totusi eu zic ca este vina FIA, imi sunt neclare acele stegulete verzi, care ar induce pe oricine in eroare, repet, parerea mea este ca a fost o eroare FIA, considerand asta strict din punctul de vedere al acelui stegulet verde fluturand in campul vizual al lui Schumi. NU CONTEST in nici un fel regulamentul mr neo, cu toate ca l-ai repetat de n ori la toti nestiutorii, inclusiv eu, dar repet FIA a creat confuzie(parerea mea)
    13 22
  • reglamentul
    Acestia sint impotriva lui schumi si deaceea au dat-o asa. Comisari ..........!
    7 22
  • ???
    daca nu dormea pe el nu mai avea schumi ocazia.oricum a fost ceva frumos de vazut si nu cred ca schumi se va opri aici.Go Massa
    6 23
  • F1-zone
    Brazilianul
    Nici Schumacher si nici Alonso nu au vreo vina, regulamentul este limpede, se rezolva intr-un fel sau altul. Eu nu l-as retrograda pe Michael, l-as lasa pe P7, dar in fine, nu sunt comisar FIA. Gestul incalificabil l-a facut Barichello, sa arunci un volan tocmai pe pista, in calea celorlalte masini...trebuia amendat. Aspru.
    27 4
  • Clarificfari
    Pentru a finaliza discutiile cu cei care invoca fluturarea steagurilor verzi de catre stewarzi , trebuie precizat ca steagurile verzi indica faptul ca pista este ok, nu e blocata partial/total de nimic, se poate merge in regim de viteza normala si se poate depasi daca nu este interzis de alta regula. Intotdeauna se arata verde la iesirea SC, iar echipa lui Schumi stia de acest lucru.Ca nu aveau timp sa ii comunice, intre iesirea SC si depasire, ca sunt steaguri verzi in loc de galbene (?) si sa depaseasca asta e culpa lor. Regula e regula si trebuie respectata de toti, inclusiv de Schumi .
    23 3
  • iulian
    f1_alonso
    eu sunt simplu om tu cine te crezi?cine e acest alonso care rade de creseala altuia nu crede ca va ajunge el de 20 de ori mai rau?sau si tu esti cu conceptia de a rade de alti???????
    6 21
  • Ce caracter indoielnic are alfonso
    Ce tare este el azi! Cu cata siguranta afirma:"stiam ca schumacher va fi penalizat". Daca stia acest lucru de ce a pierdut aderenta si de ce s-a luptat cu MS pentru pozitie? Chiar asa prosti suntem noi asta care privim acest sport? O sa vina vremuri grele si pentru el ca prea a mancat rahat de 2 curse. Doar din noroc chior a luat puncte
    15 25
  • Schumacher_1995
    In realitate
    "Echipa mi-a spus că nu puteam să depăşesc, aşa că atunci când l-am văzut pe Schumacher... "

    - am incercat sa inchid dar n-am fost in stare, mor si acum de ciuda. Asa sa-mi mai treaca din oftica, ma mint cum ca:

    "A fost mult mai bine, pentru că îl vor penaliza, aşa că oricum noi vom câştiga"
    13 25
  • Alonso u SUCK!
    Sunt fan Ferrari, dar Alonso se bucura ca un copil mic fiindca nu are barbatie... E mare invidia. Oricum niciodata nu va ajunge precum Schumi si asta-l doare. Dream on Alonso
    7 27
  • Alonso minte!
    Alonso: "Pe tot parcursul ultimului tur, mi s-a transmis din partea echipei că este interzis să depăşim, că safety-car-ul va părăsit circuitul doar simbolic, pentru ca învingătorii să nu rămână în urma lui. Am văzut şi eu că aveam spaţiu să-l depăşesc pe Hamilton, dar prin radio mi s-a spus insistent că nu am voie să depăşesc. Când am văzut că Michael totuşi mă depăşeşte pe mine, mi-am zis că mai bine iau nişte puncte, decât să pierd totul"

    Unde putea el sa-l depaseasca pe Hamilton? Poate in capul lui ala sec. Se vede din inregistrare ca spatele lui patineaza (asta pentru ca a mers toata cursa cu pneurile schimbate in primul tu) si Schumi il depaseste. Asa ca sa lase gargara cu Hamilton.

    Nu imi este mie tare drag Schumi, dar cred ca depasirea este corecta!
    7 26
  • mclada
    de prin cursa
    uite cati comisari de cursa sunt pe automarket?:))..bah fratilor,eu stiu ca sunteti fani mclada:))...ati vazut ce frumos a pocnit motorul mercedes?Ha?;).Auzi team-radio la negrutul ala mititel, cica el piloteaza, n-are treaba cu uzurile si monopostul!Asta campion:)).Va roade invidia ca Ferrari i-a luat fata lu meclada si sint pe 3, RUSINEEE!!!
    25 7
  • mclada
    @flo
    Tu ai fost ala care preziceai ca o sa castige Schmacher?:)))ai citit in cafea?:))Poate, daca mai avea inca vreo 4-500 de metri, ajungea pe primul loc;)
    19 7
  • pai cum sa nu dai cu volanu ? faci si tu o cursa buna cu o masina care e pulbere si ti iti cedeaza suspensia (cred). normal k te umpli de nervi. a aruncat cu volanu, nu cu o sticla cu benzina. eventual o sa-l penalizeze echipa si o sa-l puna sa plateasca volanu ... o sa-l penalizeze si fia probabil pentru o asa numita punere in pericol a securitatii cursei ...
    3 11
  • si daca ii lua foc fix atunci motoru lu alonso ce se intampla ? trebuiau sa stea toti in sir indian in spatele lu alonso sa vada daca poate sa treaca linia de sosire din inertie ?
    7 13
  • Massa
    Si Massa nu e penalizat?La iesirea de la boxe a calcat cu ambele roti din stanga linia alba.Din nou regulile sunt doar ptr unii
    3 14
  • ptr mclada
    Omule,motorul Mercedes nu a cedat ptr faptul ca este prost construit.Unul din mecanici a uitat protectia de radiator,si sa suprancalzit,nu a primit aer.Ferrari nu are nevoie de asemenea greseli ptr a exploda motorul,pot avea 3 radiatoare ca tot este sub motorul mercedes
    4 14
  • Va agitati degeaba
    Ca fan F1 pot sa spun ca declaratia lui Alonso mi se pare cel putin penibila.Omul nu putea sa sufere in liniste. Bunicul Schumacher a facut o greseala de fix 2 lei vechi. Cele 2-3 puncte pe care le lua nu il aduceau brusc in lupta pentru titlu si nici nu il devansa pe Rosberg , deci complet inutil. Intradevar , depasirea a fost frumoasa (chiar prea frumosasa), dar Alonso nu se astepta. Si cred ca nici unul din cei care tot comenteaza pe aici nu s-ar simti foarte bine daca ar fi fost in locul lui Alonso. Poate ca unii si-ar fi tinut gura , insa Alonso nu face parte din acest grup.
    7 11
  • sensul gratuit al polemicii
    ar trebui priviti altfel acesti doi magnifici campioni...Da, uitam repede.

    http://www.youtube.com/watch?v=OSVY3vVw9rA&feature=fvsr
    5 0
  • rayn380
    13
    cum spuneam mai sus....se continua trendul cu aceste scursuri. Pun pariu ca multi dintre acestea, sunt mai vechi preteni, care isi fac diverse conturi anonime, sa dea voturi negative si sa para ca sunt mai multi rosiatici.....aveti tupeul macar, sa ma infruntati cu conturi inregistrate si dupa ce faceti ceva commenturi, cat de cat pertinente si cu fair-play, dupa aceea poate va bag in seama. Pana atunci mai taceti in plm ca numa prostii spuneti....hai pa....
    6 3
  • rayn380
    @admini
    Se poate face ceva, astfel incat numai dupa o inregistrare "ca la carte" a unui user, sa aibe drepturi la a face un comenariu, la fel cum te inregistrezi pe orice forum, astfel incat sa poata lua warn/ban, sa nu poata posta oricine, sa fie o baza de date cat mai completa despre fiecare user....se poate face ceva pe viitor?? este o sugestie, care ar "curata" oarecum site-ul de toti soarecii astia anonimi.....
    6 3
  • @rayn
    Din pacate, iti consumi degeaba energiile si nervii incercand sa atragi atentia adminilor despre limbaju suburban ce apare din ce in ce mai des pe acest site. Spun din pacate, deoarece chiar adminii acestui site isi doresc cat mai multa balacareala din moment ce isi fac reclama la acest joc si implicit la site si pe alte publicatii sportive on-line, iar de la reclama pana la "cooptarea" acestor fiinte de o inteligenta rarisima n-a fost decat un pas. Deh, ce sa-i faci, criza e in floare, iar un trafic mai mare pe site inseamna si mai multa paine.

    Daca gresesc cu ceva, imi cer scuze anticipat, dar cred ca teoria mea are un sambure de adevar, ca prea au aparut astia ca ciupercile dupa ploaie.

    P.S. Stiu ca traim in democratie, dar parca noi romanii intelegem gresit acest lucru si ne asumam in general drepturi nu si obligatii.
    5 2
  • NeoGalaxy
    O idee super, chiar bestiala as spune. Sa luam parte la o discutie despre atitudinea unor useri de pe aici, chiar ar fii super. Sa vedem cati au curaj sa discute despre atitudinea lor si a altora. Eu unul, de abia astept :) Cel putin pentru mine o sa fie cel mai interesant lucru care s-ar putea intampla pe acest site :P
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru