Alonso: "Ferrari a acceptat cu greu plecarea mea de la echipă"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a reacţionat la criticile făcute de Luca di Montezemolo şi susţine că Ferrari acceptă cu greu că a decis să plece de la echipă.

Trebuie să fie greu să ţi se spună nu.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Luca di Montezemolo, fostul preşedinte al Scuderiei Ferrari, a afirmat în cadrul unui interviu că Scuderia a decis să-l recreteze pe Sebastian Vettel de la Red Bull Racing când a observat că Fernando Alonso a devenit "negru şi acru" şi nu a mai avut încredere în echipă.

Spaniolul a reacţionat la aceste declaraţii şi susţine că, în realitate, el a fost pilotul care a decis să renunţe la Ferrari, în ciuda faptului că echipa îi propusese prelungirea contractului până în 2019.

"Cred că (n.r - declaraţiile lui Montezemolo) sunt normale. M-au văzut fericit şi satisfăcut şi poate este dificil să accepte deciziile pe care le-am luat anul trecut, în special pentru că am avut o ofertă să rămân la Ferrari până în 2019. Trebuie să fie greu să ţi se spună nu", a declarat el.

Totuşi, Alonso are parte de un sezon dificil alături de McLaren din cauza performanţelor modeste ale motoarelor Honda, însă rămâne încrezător în şansele echipei de a înregistra progrese.

"Nu am avut niciodată aşteptări clare.

Este adevărat că dificultăţile sunt un pic mai mari decât ne-am gândit, dar în acelaşi timp recuperarea este mai bună decât am crezut", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (24)

  • De abia asteptau ei sa pleci , Alonslow
    25 26
  • Atat Alonso. Umileste-i.
    14 34
  • pai monte putea sa se roage de Alonso cu slujbe si bocete, degeaba. Daca vroia sa ramana Alonso atunci Monte trebuia sa faca ce a facut si pana atunci, sa nu-l aduca pe Vettel. Odata adus Alonso a zburat singur de Acolo.
    14 7
  • desi il antipatizez pe Alonso sa nu ne imbatam cu apa rece... degeaba comentam noi pe aici impotriva lui. Are dreptate. El a plcat de la ferrari, nu echipa l-a alungat.
    21 12
  • Ce sens au declaratiile astea acide?
    Ce castiga Monte ca-l besteleste pe cel care i-a tinut in viata 5 ani de zile?
    Alonso a devenit "negru şi acru"?
    Pai cat sa mai suporte incompetenta echipei?
    Chestia cu ce setari prefera unul si altul nu are nici o relevanta.
    Va duceti dusi de nas de tot felul de declaratii false.
    Exemplu1: anul trecut Richi, nou venit la echipa RBR l-a spulberat pe "magnificul" si de patru ori campion mondial cu acelasi monopost. Sa inteleg ca anul trecut monopostul era facut special pentru australian?
    Exemplu2: Anul acesta Kimi e foarte fericit cu monopostul. E insa o mica problema: din nou si-o ia in mod constant de la coechipier. Si acum nu e Alonso.
    22 14
  • Singapore si atat.
    12 7
  • Sa mori tu ??? :)))))) Panarama
    9 10
  • F1 Vision
    Mattiacci i-a oferit un nou contract lui Alonso in timp ce echipa negocia cu Vettel. Ca dovada, Mattiacci a fost concediat mai tarziu, Alonso si-a vazut de drumul lui, la fel ca Di Monte. Din pacate Di Monte nu-i prea fericit ca a fost trimis "acasa", Alonso nu-i prea fericit la McLaren, cel putin astazi era nervos dupa FP2, si la fel ca in anii trecuti, amandoi stau bine doar la capitolul declaratii.

    Alonso nu este fericit la McLaren pentru ca masina a fost gandita sa deserveasca ambii piloti. Iar pentru moment, Button pare ca se descurca mai bine cu ea, ceea ce evident nu-i convine lui Alonso. Sa vadem cand vor aparea scanteiile pentru ca se anunta un show exploziv.

    P.S. Inginerii Honda, au venit la Barcelona cu un motorhome propriu, in loc sa stea cu inginerii McLaren, prietenii lor buni din UK.
    19 6
  • serban
    Fii fericit și satisfăcut pe unde ești, sau pe unde vei fi, că nu te văd făcând mulți purici la McLaren și nici la Merc nu te văd, că nu sunt nemții tâmpiți să-și bage singuri mortul în casă ! Fii sigur însă că toată gașca de la Ferrari este de zece ori mai fericită și sărbătorește nonstop că nu mai ești acolo !
    22 16
  • Mie mi se pare ca de fapt Alonso este puiul ranit si iese la inaintare...Pana o sa ajunga in fata, mai are de asteptat si este frustrat.
    16 8
  • Vedem cine rade la urma. Daca Alonso a ales sau nu bine se va vedea abia la final. E cert ca s-a saturat de locul al 2-lea. A plecat si l-a lasat pe Vetel sa vada cum e sa termini pe 2 la Ferrari. Acum Ferrari pot fi fericiti, au un supermare campion si un altul amandoi fericiti. Lumea toata e fericita la echipa. Mai au niste rezultate de atins, cu niste titluri dupa, dar alea conteaza mai putin. Can-can sa fie.
    5 1
  • Montezemolo spunea, cu putin timp in urma ca Alonso a fost cel mai bun pilot la Ferrari cat a fost el presedinte.
    3 1
  • @ Mclarenmircea
    din pacate mai mare umilinta pt alonso si mclaren nu se poate..e minim isotric, prietene.....alonso se pare ca sfarseste exact cum a inceput.. la coada clasamentului...cu minardi la coada, cu mclaren la coada..unde e locul..le doresc sa stea in josul clasamentului cat mai mult timp
    3 3
  • alonso sufera..il doare ca a plecat, cand vede la ce nivel e ferrari acum..dar ii e greu sa accepte..el nu a avut incredere in echipa, e normal sa comenteze astfel Luca Di M...amintiti-va cand zicea alonso anul trecut la final de campionat ca dupa parerea lui ferrari nu merge pe drumul care trebuie...e, se pare ca mai jos de atat nu se poate alo...pacat de tine, daca rabdarea ta invinge, asta e, poate mai o sansa, altfel te retragi frustrat si suparat...
    4 1
  • @F1 Vision
    ce ii place lui Button ii place si lui Alonso cand vine vorba de comportamentul monopostului. Cand ai doi piloti complet diferiti ca stil de pilotaj se pune problema asta, la McLaren nu e cazul. Si nici la Ferrari anul asta
    1 0
  • Octave
    Nu o sa mai iasa in fata in vecii vecilor, stai linistit ! ;)
    1 2
  • Normal că el a plecat de la Ferrari, pentru că avea contract până la finalul lui 2016. Nu ar fi plătit Ferrari vreo 50 de mil ca să scape de Alonso. Pilotul a reziliat contractul.
    Cei care-l plâng pe Alonso la McLaren uită că ia 35 de mil. de Euro pe sezon, contract pe 3 ani. Adică peste 100 de mil. de Euro.

    În locul lui Montezemolo tăceam din gură. Cine naiba l-a adus pe Domenicali, și l-a ținut atâția ani, la Ferrari? Tot Alonso? Ori asta mi se pare cea mai mare greșeală, pe lângă revenirea lui Raikkonen pe o căruță de bani sau Massa atâția ani la Ferrari. Sau concedierea lui Raikkonen în 2009. Faptul că l-a lăsat pe Schumacher să renunțe atât de ușor în 2006. Ehe, uite câte greșeli a avut Montezemolo... păi să fii negru și acru e o nimica toată. Negru și acru i-a ținut în spate, când Massa și Raikkonen se luptau pentru top 10.

    Apoi McLaren e McLaren. Au stat atâția ani în umbră. Acum au susținerea Honda. Probabil Honda are un motorhome al ei pentru că au adus mulți ingineri la circuit și n-ar fi avut loc la McLaren. Probabil au centrul lor special de unde lucrează la motor. Honda știe că în trecut a dezamăgit și nu cred că-și mai dorește s-o facă.
    Pasiunea de a-l vedea pe Mircea cum plânge după o înfrângere McLaren din partea unui pilot Ferrari... de neegalat.
    14 6
  • Buna asta,l-a observat Monte ca este fericit cu aceasta masina si a vrut sa-i strice fericirea,ca de Monte este mare sef la italieni si vrea sa-l destabilizeze.
    Daca semna prelungirea contractului numai era "negru si otetit",dar de cand broasca sare pe langa nalba spune ca ea a dorit asta,mai proasta declaratie ca asta nici ca se putea sincer din partea spaniolului,daca tot dorea sa fie raspuns la sursa ii amintea lui Monte lucruri care-i priveau doar pe ei fara a face referire la Ferrari,asta dovedind ca are mari regrete chiar de nu va recunoaste ever,dificultatile sunt mai mari decat cele mai negre cosmaruri legat de motorul Honda,in rest pace...ca-i nevoie
    5 2
  • oricat de mare pilot ai fi nu poti da in ferrari vreodata, cu alte cuvinte oricat de multe titluri ar fi castigat alonso cu ferrar,i tot alonso s-ar fi numit pe viata. ferrari e ferrari.
    6 4
  • Singaporezul
    Eu cred ca Alonso ar trebui sa-si schimbe numele in Singaporezul! IL MERITA.....hahaha-hihihi!
    6 8
  • Alonso a tinut Ferrari in sopatele sau? Da, dar i-a tinut in spatele tuturor, ati uitat ce a declarat Massa, ce s-a intamplat la Ferrari, de a fost pilotul 2. Eh a avut un accident destul de urat si nu si-a revnit complet+varsta. Sa nu uitam ca era mai rapid ca Alonso si deodata isi revenea Alonso, serios? Nu o cred pe asta. Ordine de echipa. Acum ca Raikonnen a fost adus pe o caruta de bani inapoi si nu performat, cui i se datoreaza treaba asta? In niciun caz lui , ci lui Alonso. Au stiluyriu diferite si cu asta basta, uitati-va ca Alonso se intelege cu Button care este un domn.
    2 5
  • Alonso, lasa-o moarta, nu te crede nimeni, se stie clar ca Ferrari semnase demult cu Vettel, dovada ca omul nici nu mai performa la Rbr dupa cateva cruse cu probleme la motor. Rasfatatul de Vette si-a reactivat imediat optiunile la Ferrari cand a vazut ce motor puturos a facut Reno. Si acum, voi chiar credeti ca a plans Ferrari dupa Alonso? Astia au schimbat cam tot, de ce nu ar fischimbat si pilotul? De prin vara anului trecut, Ferrai lansasera zvonuri ca domne monopostul pt 2015 ar fi mai slab inslusiv de cat cel din 2014, era clar ca era teatru pur pt Alonso. Imi spuneti voi ca brusc peste nopate a aparut monopostul rapid? Nu, ei deja proiectau monopostul pt Raikk si Vettel doar ca nu ii spuneau tot lui Alonso. Este clar, echipa, pilotul nu mergeau, au decis sa schimbe tot chiar daca renuntau la un pilot foarte bun.
    3 5
  • Sa nu uitam ca Alonso s-a aflat in ipostaza cu o singura optiune, fie pleca la Mclaren, fie ramanea cu chilotii rupti in cur. Acum ca a avut o sumedenie de bani de la Mclaren, este alta treaba, il doreau de 2 ani iar Ferrari stia ca el nu mai performeaza la potentialul maxim intrucat este frustrant ca in 5 ani sa te zbati mereu pe locul 2.
    4 3
  • Sheitan
    @Alex, Este intradevar extrem de palpitant sa citesti comentariile pe aici, 99% dintre cei care posteaza aici au un IQ mai mic sau egal cu ZERO si a caror cea mai mare realizare este ca sau reusit sa se stropeasca pe fata in timp ce se zucau cu putzisoara in nisisp! HAbar nu aveti ce inseamna pilotaj, inginerie, strategie sau alte chestii care animeaza F1 dar va credeti genii..... Unica voastra realizare. la care sunteti formidabili de altfel, este ura si nimic mai mult, in rest sunteti mai prosti decat insusi prostia absoluta, mai prosti chiar decat bacteriile!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru