Alonso: "Mai bine în pluton la Ferrari, decât campion cu Red Bull!"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.07.2011
Fernando Alonso susţine că preferă să piloteze pentru Ferrari decât să câştige titluri mondiale cu Red Bull, acesta fiind motivul pentru care a refuzat o ofertă din partea austriecilor.

Fernando Alonso a dezvăluit ca a primit o ofertă concretă din partea echipei Red Bull Racing înainte de a semna cu Ferrari, într-un moment în care echipa austriacă deţinea cel mai rapid monopost în a doua jumătate a sezonului 2009.

Chiar dacă între timp Red Bull Racing a devenit campioana mondială şi domină şi acest sezon, spaniolul susţine că nu regretă nicio clipă decizia luată la vremea respectivă, întrucât satisfacţia de a pilota pentru Ferrari este mai mare decât cea generată de un titlu mondial.

"Nu, nu (n.r - regret), pentru că nu aş fi fost la fel de fericit cum sunt acum şi nu aş pilota un Ferrari, chiar dacă aş avea trei sau patru campionate. Pentru un pilot cred că este mai important să piloteze pentru Ferrari decât să aibă un titlu mondial", a declarat el.

Întrebat dacă afirmaţiile sale au legătură cu statutul de pilot numărul 1 pe care se presupune că îl are Sebastian Vettel la Red Bull Racing, dublul campion mondial a negat această ipoteză.

"Nu am nicio problemă să împart o echipă cu cineva.

Am fost norocos să fiu alături de piloţi grozavi, chiar dacă se pare că atunci când împart locul cu mine îşi pierd viteză şi devin piloţi slabi. Prin urmare, îmi place să-mi înving coechipierul, îmi place să pilotez la maxim şi dacă vine un pilot grozav şi reuşesc să-l înving, poate că asta are o valoarea mai mare", a adăugat el.

Relaţia spaniolului cu Lewis Hamilton la McLaren pe parcursul sezonului 2007 a fost una foarte tensionată, însă Alonso insistă că nu are nicio problemă cu britanicul, ci cu anumite persoane din cadrul echipei de la Woking.

"Nu am nicio problemă cu Hamilton şi niciunul dintre noi nu a avut una la McLaren. Îl respect. Atât timp cât nu este vorba de McLaren, împărţirea unei echipe cu Hamilton ar fi bună", a concluzionat el.

Via | F1Times

Comentarii (25)

  • marian0904
    Pacat
    Alo are 2 CM cu Renault, o echipa care nu era printre cele mari. Nu cred ca ar fi vrut sa rateze cele 2 CM fiind la Ferrari.
    Probabil presiunea la Ferrari este prea mare.
    9 13
  • Firestarter
    @marian0904
    Citeste un pic mai atent articolul. Cred ca ai ratat primele 6 randuri.
    10 6
  • Schumy fan 4 ever
    @marian0904

    "Alo are 2 CM cu Renault, o echipa care nu era printre cele mari."
    u u? E cineva acolo? Alonso a avut cea mai buna masina (RENAULT) in anii 2005-2006. Este adevarat, orice pilot ar fi mandru macar sa alerge la Ferrari, nu mai vorbesc sa castige curse/campionat(e).
    Presiunea la o echipa de top este mereu mare, banii sunt mai multi si se cer rezultate. Cand acestea nu apar, intervin frustrari si declaratii justificatoare pt prestatiile respective.
    Alonso nu a pomenit nimic de titlurile luate cu Renault, ci de RBR; este o MARE diferenta. sa nu uitam ca Renault are o istorie bogata in F1, fata de RBR.
    15 2
  • alonso
    ..... vorba proverbului : VRABIA MALAI VISEAZA.
    10 12
  • Aici nu sunt de acord cu el. F1 se joaca pe victorii si campionate...nu pe prestigiu.
    12 5
  • hahaha
    :)))))))))))
    am stiut ca s-a dilit...acum sunt sigur:))))
    10 8
  • mah, treziti-va
    Si mai cititi dracului si printre randuri. Omu asta o spus foarte elegant ceva. "Cine are urechi de auzit sa auda".
    Te mai miri ca nu trec 50% la bac, doar se vede IQ-u pe-aici. Va aruncati inainte ca berbecii sa postati ineptii de fanboy. Opriti-va macar 1 minut inainte de a posta si rumegati putin o declaratie de genu asta. Si cititi-o in limba in care a fost data presei, s-ar putea sa fie si mai clar mesajul.
    FFS...
    7 13
  • Din declaratia lui Alonso reiese clar ca sezonul urmator Massa nu ii va mai fi coechipier.
    Oricum, a spus frumos spaniolul. In scurt timp cei de la Ferrari ii vor indeplini dorinta de a iesi campion cu echipa italiana.
    Chiar daca Fernando are 2 CM cu Renault, este pueril sa comparam Renault cu Red Bull. Nici nu ne putem gandi la asa ceva. Echipa franceza are o istorie in spate, in timp ce RB abia acum o scriu pe a lor.
    Forza Alonso!
    11 7
  • Alfonso
    Saracu de el ,cit e de frustrat !!!!!Eu cred ca se gindeste doar la bani.Ce legatura are s..a cu prefectura .....??????
    8 8
  • alonso semnase pt ferrari in 2009 un contract pt sezonul 2011 nu pt 2010 (a venit in 2010 datorita circumstantelor). in 2009 nu se stia ca redbull va domina asa copios... altfel, probil mergea la ei 2-3 sezoane iar din postura de pilot cu 4-5 campionate castigate tot ajungea la ferrari... dar, vulpea si strugurii!
    10 7
  • In afara de micile rautati conjuncturale ma asteptam sa fie unu mai luminat care sa stie de unde vine declaratia lui Alonso. Dar vad ca nu va duce mintea in afara de "frustrat", "vulpea cu struguri" samd. La Ferrari vrea sa vina toata lumea, in saptamanile astea nu a fost pilot de top sa nu afirme asta. Plus ca vor sa fie colegi cu Alonso..mai putin Vettel.
    Strugurii sunt la Ferrari, dar vorba inaintasului, ce legatura are s...a cu prefectura!O sa-l vedem pe Vettel dupa 2 titluri cum o sa guite ca vrea Ferrari!
    2 3
  • Columbo
    dany boy si Comp
    Alonso are 2 titluri , e la Ferrari, intr-o echipa unde este foarte apreciat, are cel mai bun salariu, de ce sa fie frustrat?Spui, prostii, contractul a fost pentru 2010 pe doi ani. Povestea cu 2011 este pentru nepriceputi. Nu a existat nicio circumstanta. @hasu-ma baiatule, strugurii sunt la Ferrari, d-aia umbla toti sa ajunga acolo. Inclusiv iubitul Vettel. Cand o sa aiba doua titluri, ca Alonso, mai vorbim. O sa vedem unde vrea sa ajunga.
    2 2
  • plutonierul
    "Din pacate" o sa ramana un baiat de pluton pana la sfarsitul carierei de pilot F1,e cu moralul la pamant si eu asta inteleg din aceasta declaratie,asa ca ferraristi sa-l astepte pe Vettel sa vina la ei, ca sa iasa din pluton.
    6 7
  • @alonso
    La astfel de declaratii nu pot sa spun decat ca : E UN IPOCRIT. Punct.
    6 5
  • mobius
    succes Alonso
    Cu siguranta ca Alonso ar fi luat cu RBR inca doua titluri in 2010 si 2011 dar nu sunt la fel de sigur ca Vettel ar fi avut la Ferrari rezultate la fel de bune ca Alonso la Ferrari. As mai spune ca in 2010 Alonso a fost lipsit de titlul mondial, chiar cu masina pe care a avut-o, de o strategie defectuoasa a echipei, boala de care Ferrari sufera de cel putin doua sezoane. Eu continui sa cred si poate vom afla vreodata, ca titlul de anul trecut a fost pierdut (de Alonso), in culise. Ar mai fi o remarca, chiar cu masina pe care o are Alonso a fost constant in primii patru chiar si in acest sezon, ceeace nu insemna pluton, afirmatie valabila insa pentru Massa. Eu sunt convins ca Ferrari va avea in foarte scurt timp un monopost pe masura pretentiilor sale si se va apropia chiar si in acest an din pacate doar de titlul pilotilor prin Fernando. Dupa parerea mea Alonso a fost cat se poate de sincer si de transant.
    7 6
  • PepDreams
    mobius
    Citind toate comentariile(cred ca cineva avea dreptate mai sus facand referire la cititul in adevaratul sens al cuvantului,al articolului),cred ca tu ai dreptate.cel putin pot fi de acord cu tine.
    Nu mi se pare ca a fost ipocrit,ba mai mult,a recunoscut un lucru care probabil nu l-ar fi spus oricine,fiindca mai toti s-ar gandi ca primind acea oferta de la RBR,refuzand-o si observand rezultatele sale din acest sezon(slabe datorita masinii,bune datorita lui),clar ar fi fost un pilot..idiot in cel mai rau caz,insa daca stam sa citim tot articolul,ne dam seama ca el ofera si motivul pentru care a facut-o sau macar cel pentru care nu regreta...se simte mai bine la Ferrari,poate si datorita echipei,nu numai ca e pilot nr 1...si asa cum mobius spunea,cine stie,are un contract pe termen destul de lung si date fiind schimbarile de regulament,dar si cele ce se anunta asupra masinii lui...poate la un moment dat o sa arate ca au avansat din acest punct de vedere.
    4 3
  • Mourinho a castiga cu Porto liga campionilor dar cred ca se simte mai bine antrenand Real Madridul. Desigur, daca nu castiga cu Porto si nu avea rezultate exceptionale cu Celsea si Inter nu ajungea la Madrid dar asta nu inseamna ca la Madrid nu se poate simti cel mai bine.
    2 1
  • marian0904
    Santander
    E bine ca atunci cand vorbiti de Alo sa tineti seama ca el are o relatie/contract cu banca spaniola. Pentru banca este mai profitabil ca imagine sa fie legati de Fer decat de RB.
    2 1
  • asa sa fie Alonso: tu sa stai la Ferrari in pluton si altii sa ia titlurile.
    ps: tipul vrea sa sugereze ca simpla apartenenta la Ferrari il face mai breaz decat Vettel care e campion.
    3 2
  • Cine a "pierdut din viteza" Alonso cand ai impartit echipa cu Hamilton?
    3 1
  • marian0904
    inca ceva
    Ca Alo braveaza o arata si comportamentul sau dupa ultima cursa din 2010, cand a pierdut CM. Atunci nu-i ardea de declaratii distante de genul celor pe care le da acum. Legat de Muorinho (si el un tip ambitios ca si Alo) sa stiti ca pentru astfel de caractere ceea ce conteaza in primul rand este sa fie campioni, banii si confortul vin dupa asta sau odata cu asta.
    1 0
  • Badea Gheorghe
    decat codas la oras, mai binie-n satu mieu fruntas.
    1 0
  • prosti fustrati
    Nu intelegeti nimic....alonso chiar daca semna cu Red Bull in interiorul lui isi dorea sa ajunga la ferrari(NU IMEDIAT, DAR ASTA ERA TINTA LUI) si pt mai multi retardati care comenteaza ocolind adevarul...cand au pilotat pt MClaren, alonso si hamilton au terminat la egalitate de puncte cu acelasi numar de victorii....diferenta a fost foarte mica...locurile 2 ocupate sau cele pe podim...nu mai stiu...ideea e ca sunt cei mai buni piloti in momentul respectiv, indiferent de preferintele si dorintele fustratilor care comenteaza fara sa gandeacsa.
    1 1
  • .....
    ....sa va pupe Jean,ca are el grija de Ferrari....
    1 0
  • beibi
    ia ia matale cursa de cursa ce a fost in 2007. Si vezi ce rapid a fost Alonso si cat "a pierdut din viteza". Lasa tu nr. de puncte ca nu reflecta cat de rapid este un pilot. Timpii din cursa insa da. Punctele pot fi facute cu locuri 2, 3, 4 cum face Alonso. De cele mai multe ori trebuia sa abandoneze Hamilton sau sa o comita cumva ca sa se claseze si Alonso in fata lui.
    Oricum, daca vrei sa judeci cat de rapid este un pilot doar dupa rezultat si nu dupa cat de rapid a fost intr-o cursa, Hamilton a terminat pe 2 iar Alonso pe 3 in 2007. Lui Alonso ii place sa trancane mult, dar va fugi de Hamilton de la orice echipa. Si Ferrari nu ii va face pe plac lui Alonso numindu-l pe Hamilton locotenent daca Hamilton dovedeste ca este mai rapid. Si este, fie ca accepti asta fie ca nu.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru