Alonso: "McLaren, avantajată că nimeni nu a utilizat pneurile supersoft în antrenamente"

de Daniel Popescu
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că şansele celor de la McLaren de a obţine un rezultat bun în calificările de la Monaco au crescut datorită faptului că piloţii nu au avut timp să utilizeze pneurile supersoft în antrenamente.

Sper să profităm sâmbătă, când toată lumea va parcurge puţine tururi cu cauciucurile mai moi. Asta ar trebui să contribuie la egalizarea plutonului.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
În mod obişnuit, piloţii utilizează pneurile de compoziţie mai moale pe parcursul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere din cadrul unui Mare Premiu, cu scopul de a înţelege comportamentul monoposturilor în perspectiva calificărilor de sâmbătă.

Această strategie a fost însă bulversată la Monaco de ploaia care a afectat ultimele 70 dintre cele 90 de minute ale celei de-a doua sesiuni de antrenamente. Niciunul dintre piloţi nu a folosit pneurile supersoft, în condiţiile în care compoziţia acestora a fost modificată, iar Fernando Alonso consideră că acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru McLaren în perspectiva calificărilor.

"Am rulat foarte puţin cu pneuri supersoft, dar sper să profităm de asta sâmbătă, când toată lumea va parcurge puţine tururi cu cauciucurile mai moi.

Asta ar trebui să contribuie la egalizarea plutonului. Dacă duminică va fi uscat, cu siguranţă va fi o cursă cu o singură intrare la boxe", a declarat el.

Nu am avut niciun motiv să facem mai multe tururi, întrucât nu avem un număr nelimitat de pneuri.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Totuşi, prognoza meteo rămâne incertă pentru ziua cursei. Unele servicii de meteorologie indică ploi pe parcursul zilei, însă este posibil ca Marele Premiu să aibă loc pe un circuit uscat. Tocmai această incertitudine a stat la baza deciziei echipelor de a nu concura cu pneuri de ploaie în restul sesiunii.

"Nu am avut niciun motiv să facem mai multe tururi, întrucât nu avem un număr nelimitat de pneuri şi vom avea nevoie de ele dacă ploaie revină, chiar dacă prognoza arată un circuit uscat", a declarat Sebastian Vettel, unul dintre piloţii Scuderiei Ferrari.

Via F1Fanatic

Comentarii (3)

  • Eu sper ca va fi un dus duminica si va fi o cursa cu surprize.
    15 1
  • avantajata?!! Pe bune? Masina lui Alonso e mereu dezavantajata! Mereu! E postulat
    4 7
  • pe tine cred ca te-a dezavantajat soarta, dar asta e
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru