Alonso mizeaza pe ploaie: "Ar fi in avantajul nostru"

de Daniel Popescu
Joi, 30.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso si-a exprimat dorinta ca Marele Premiu al Belgiei sa se desfasoare pe ploaie datorita performantelor obtinute in acest an in astfel de conditii.

La inceputul acestui sezon, Fernando Alonso a castigat Marele Premiu al Malaeziei in conditii de ploaie puternica, in ciuda faptului ca Ferrari nu dispunea la momentul respectiv de un monopost capabil de victorie. Datorita performantelor mai bune obtinute in astfel de conditii in acest an, spaniolul a dezvaluit joi ca si-ar dori ca Marele Premiu al Belgiei sa se desfasoare pe ploaie.

"Cand ai un monopost competitiv si este bun in weekendul respectiv, poate ca o cursa pe uscat este mai buna, pentru ca poti fi mai consecvent. Daca esti rapid ai 99% sanse sa fii pe podium, ceea ce deja aer fi un rezultat bun pentru noi. Daca nu esti competitiv, sunt sigur ca ploaia sunt de ajutor, pentru ca poti sa faci mai multe si sa alegi pneurile la momentul potrivit. In acest moment nu stiu cine este cel mai bun, dar avand in vede structura campionatului poate ca o ploaie ar fi mai buna pentru noi", a declarat el.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Alonso a admis ca ploaia aduce si unele dezavantaje majore, chiar daca acestea sunt suportate practic de toti pilotii prezenti pe circuit.

"In acelasi timp, circuitul umed este mai riscant.

Exista acvaplanarea, liniile albe, bordurile, asa ca o cursa pe ploaie iti poate oferi multe, dar iti poate lua la fel de multe. Cred ca, avand in vedere pozitia in campionat, trebuie sa termin cursele, sa castig intotdeauna puncte, iar o cursa pe ploaie implica mai multe riscuri, dar riscul este acelasi pentru toata lumea", a mai precizat el.

Prognoza meteo indica o posibila ploaie pentru prima sesiune de antrenamente, insa calificarile si cursa vor avea loc cel mai probabil pe un circuit uscat.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • rastfan2
    Pe ploaie s-ar putea sa ai probleme cu Schumi. Stii ca e Rain Master.
    4 9
  • Anul asta alonso n-a avut probleme cu nimeni pe ploaie, nici macar cu schumi.In 2012 Alonso e Rain Master.
    12 7
  • Eu as zice ca Ferrari e Rain Master :)) Italienii au masina buna pe ploaie. Ciudat, si Ducati are aceasta preferinta pe ploaie...
    8 4
  • Imi amintesc ca sezonul trecut asteptau temperaturi cat mai ridicate...o cursa castigata pe ploaie insa este de zeci de ori mai valoroasa, date fiind conditiile si ceea ce se intampla pe circuit...
    4 2
  • Norbert
    ferrari=alonso.Nu l-am vazut pe mas performand pe ploaie
    1 0
  • Shumahar mai mult a dat-o mai mult in balarii pe ploaie anu' asta.Sa castige?Speranta moare ultima.....o palida umbra, s-au dus vremurile d glorie
    3 0
  • As face un pronostic de duminica : Kimi, Alonso, Hamilton restul nu mai conteaza.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru