Formula 1: Belgia rămâne în calendar și în 2025

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a anunțat prelungirea contractului cu Marele Premiu al Belgiei. Circuitul Spa-Francorchamps va face parte din calendarul competițional până la finalul lui 2025.

Spa-Francorchamps, faimosul circuit care găzduiește în fiecare an Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, va rămâne în calendarul competițional pentru încă două sezoane. Astfel, conducerea Formulei 1 a anunțat prelungirea contractului cu organizatorii cursei belgiene, care va face parte din calendar și în sezonul 2025.

Legendarul circuit face parte din calendarul Formulei 1 încă din 1950, sezonul inaugural al seriei. Anul trecut, Spa-Francorchamps a fost renovat cu mai zone de degajare mai mari, iar pista a fost reasfaltată. Alături de acestea, au fost construite și două tribune noi care au dus la o capacitate mărită cu 10.000 de persoane.

În urma anunțului prelungirii etapei din Belgia, Stefano Domenicali, șeful Formulei 1, a declarat: „Spa-Francorchamps este sinonim cu Formula 1, fiind unul din circuitele care au făcut parte din primul sezon din istoria competiției noastre și care este adorat de către fani și piloți, așa că sunt încântat să prelungim relația noastră până în 2025.”

Ediția din acest an a Marelui Premiu al Belgiei a fost câștigată de Max Verstappen.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • Foarte bine, e un track spectaculos.
    1 0
  • George Simion
    pe cand un circuit in iran?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru