Alonso renunță la cursa de Formula 1 de la Monaco pentru a concura la Indianapolis

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va participa la cursa de 500 de mile de la Indianapolis cu prețul renunțării la etapa de Formula 1 de la Monaco. Numele înlocuitorului său nu a fost încă anunțat.

Viitorul lui Fernando Alonso în Formula 1 este incert, mai ales că actualul său contract expiră la sfârșitul acestui sezon, iar lipsa de rezultate îl poate determina să renunțe la Marele Circ.

Un prim indiciu că dublul campion mondial vrea să experimenteze și altceva este dat de decizia celor de la McLaren de a participa în cursa de 500 de mile de la Indianapolis prin furnizarea unei mașini de curse pentru echipa Andretti care utilizează motoare furnizate de Honda.

Alonso va fi unul dintre piloții echipei și, întrucât cursa are loc în 28 mai, spaniolul este nevoit să renunțe la participarea la Marele Premiu de Formula 1 al statului Monaco, care se desfășoară în aceeași zi.

Urmareste Automarket
"Sunt extrem de entuziasmat să concurez în Indy 500 în acest an cu McLaren, Honda și Andretti.
Am câștigat de două ori Marele Premiu din Monaco, iar una dintre ambițiile mele este să câștig tripla coroana (n.r - cursa de Formula 1 de la Monaco, cursa de 500 de mile de la Indianapolis și Cursa de 24 de ore de la Le Mans), performanță care a fost atinsă de un singur pilot în istoria motorspotului: Graham Hill"
, a declarat el.

Anterior, presa internațională a speculat că Alonso ar putea ajunge mai degrabă în ipostaza de a concura la Le Mans, însă spaniolul insistă că are timp suficient pentru a încerca și această experiență. "Este o provocare dificilă, dar sunt pregătit pentru asta. Nu știu când voi concura la Le Mans, dar intenționez să fac asta într-o zi. Am doar 35 de ani și am destul timp să fac asta", a adăugat el.

McLaren nu a anunțat încă numele înlocuitorului lui Alonso pentru etapa de la Monaco, însă nu este exclus ca acesta să fie Jenson Button, care este încă sub contract cu echipa britanică.

Via F1Fanatic

Comentarii (40)

  • Abia aștept sa il vad acolo...
    14 8
  • Ineresant cine o sa-l inlocuiasca. McLaren spune ca are mai multe optiuni. Button glumeste pe Twitter ca nu stie de are telefonul plin de missed call:)
    10 3
  • serban
    Da, dar acolo nu se mai poate plânge de motorul Honda, acolo trebuie să găsească alta explicație pentru previzibilul eșec.
    16 28
  • ce poza..parca e cu moaste...
    6 30
  • O oportunitate foarte interesanta si sper sa fie atent in antrenamente pentru ca au un sistem diferit de calificari comparativ cu F1-ul. Multa bafta, Alonso :P
    21 2
  • Oricum comparativ cu ce scrie in articolul de mai sus, in realitate oferta a venit de la Honda care au vrut cumva sa se revanseze fata de Alonso prin aceasta participare. Masina nu are cum sa fie furnizata de McLaren, este furnizata de Andretti Autosport si pictata in culorile McLaren. Nu stiu cat succes o sa aiba Alonso dar eu personal ii tin pumnii pentru ca este o ocazie bestiala! Este interesant ca Alonso o sa fie coleg cu Takuma Sato :P
    28 2
  • HAHAHAHAHA. marele "campeon"
    acu nu mai face mac-mac cu mainile, gata ?
    5 24
  • se pregateste si kimishor pentru cursa Logan de la Vaslui
    17 13
  • Florin
    Oferta, neoferta de la McLaren si/sau Honda, ideea este ca omul cred ca s-a cam saturat de masina asta, de promisiuni , venise la McLaren Honda in 2015 cu totul alte aspiratii, pur si simplu nu mai accepta situatia actuala: din cautarea unui nou titlu mondial sa ajungi sa speri ca vei termina cursa , sigur ca nu-i pica deloc bine.
    Sunt zvonuri ca Alonso negociaza cu Mercedes un volan pentru la anu, chiar si fara salariu, doar cu bonificatiile la rezultate......, deci i se cam falfaie de anul asta cu McLaren
    22 2
  • Florin
    ...si cu privire strict la cursa de 500 de mile de la Indianapolis, personal nu cred ca Alonso are vreo sansa la victorie, dar va fi o mare experienta. Clar ca este un pilot foarte bun de monoposturi, dar intra intr-o alta lume, cu alte secrete si tactici. Este vorba de experianta acumulata care te ajuta sa faci un reglaj fin al masinii dupa propriul stil. Dar ca sa faci acel reglaj de finete trebuie sa compari cu ceva prin care ai mai trecut si care ti-a iesit sau nu, deci......
    18 3
  • Adrian
    Abia aștept sa îl vad cum se face râs și în indicar!!!
    4 26
  • ha:) eu cred ca nici nu se pricopsesc prea tare ptr a cauta pe cineva, fiindca cu un McLaren 2017 doar ptr 3 ture dupa start si abandon garantat... nu se merita o bataie de cap. Va participa un mecanic, oricum e cu casca )))
    17 5
  • Nu pleaca nimeni din F1, e doar un mic divertisment pentru el. Pana atunci poate ca Mclaren renunta la Honda ;). Un volan la Mercedes este probabil din 2018. La ce piloti au echipele de top.....ar putea sa mearga oriunde. Chiar si in locul lui Vetel daca acesta nu castiga cu masina actuala campionatul.
    14 2
  • lorand
    @wen geniala postarea ta LIKE
    5 1
  • O provocare foarte buna cand nu ai masina in F1. Nu stiu daca va castiga dar sigur se va adapta repede. Eu ii tin pumnii.
    13 0
  • Asta are numai visuri de preamarire in cap dar la o adica cand vine vb de confruntare da inapoi. Vroia n titluri cu Ferrari, apoi a vrut legende cu McLaren Honda precum Senna. Acum vrea tripla coroanei. V-ati prins, da? Tinteste numai din astea de fite si sa nu il incurce nimeni dar ca sa ai rezultate mai trebuie sa iti asumi si niste riscuri si sa recunosti fair esecul de-i cazul.
    3 19
  • Le Mans si Indianapolis nu sunt chiar atat de greu de obtinut de catre un pilot bun in F1 pentru ca, concurenta la piloti nu e atat de mare ca in F1. Mansell s-a dus in Cart si a defilat. Bourdais a defilat in Cart si in F1 nu a stralucit.
    5 1
  • Destul de monoton circuitul de Indycar, mai ales ca virajele sunt numai pe o parte. Oricum, e o "palma" pe obrazul lui Honda, de la care nimeni nu se astepta la asa performanta slaba.
    10 0
  • Poate acest test reprezinta un indiciu pentru locul in care Alonso va fi dupa acest sezon..In formula 1 singura optiune ramane Mclaren asta doar daca Hamilton sau Vettel nu vor pleca de la Mercedes si respectiv de la Ferrari.E de urmarit insa sa vedem cum o sa se descurce Alonso in aceasta cursa
    3 5
  • ayrton4ever
    @serban Esti atat de plin de tine, sa nu explodezi... Acum stii tu, clar vazatorule, ca va fi un esec sigur. Normal, carcotasii frustrati la atac, in loc sa vedeti partea buna si sa apreciati ca readuce spiritul asta de pure racer, modelul de pilot neinfricat... mäcäniti toti ca niste papagali. Sa te duci fara experienta pe oval si sa concurezi alaturi de alti 30 la cativa mm distanta mergand cu aproape 400 Km/h, arata ca ai C...E, BIG BALLS, mai ales cand faci asta din pasiune, nu ca sa te afirmi pt ca nu ai de ales (se moare pe oval, nu e gluma, oricat ati comenta voi, spectatorii de weekend). Faci pe interesantul pe aici, printre toti diletantii de pe site-ul asta, te crezi Murray Walker. Citeam ceva articol cu Rai mai devreme si aberezi si pe acolo, ca un caine scäpat din lant. O mai si dai cu exactitate, "doua locuri 3". Hakkinen a avut 2 victorii in 2001, Silverstone si Indianapolis. Päna si Barcelona poate fi considerata victoria lui. Avea 1 minut in fata lu' Schu insa i-a cedat motorul in ULTIMUL tur. Si spun asta fara sa ma uit la statistici, atotstiutorule. Insa, pt a fi mai exacti, a avut 5 abandonuri tehnice in primele 7 curse (da, am apelat la internet).
    Tot o dai cu cu Hakkinen in sus si-n jos ca n-avea mana, habar n ai despre ce vb... dar repet, aici pe site, intre oi, iti merge. Omul s-a retras fiindca a vazut ca Mclaren au probleme si Ferrari erau clar peste in 2001... ce a urmat in 2002, 2003, 2004 confirma ca a fost inspirat, nu iesit din mana... nu ai tu de unde sti ca era el iesit din mäna sau nu. Esti clasicul fan de gramada, de galerie, ce face pe interesantul printre mititei doar fiindca a invatat putina gramatica la scoala.
    24 5
  • @ ayrton4ever - Din ce imi aduc aminte au fost si niste probleme de familie care l-au facut pe Hakinnen sa renunte..
    6 0
  • "Cu o floare nu se face primavara", asa ca oricare va fi rezultatul lui, va fi irelevant.
    2 12
  • @Radu, pentru tine probabil irelevant, pentru el si multi altii probabil foarte relevant! Oricum el este irelevant pe o gramada de bani pe cand pe aici se comenteaza cu matzele goale in timp ce se viseaza la un colt de paine mucegait!
    13 1
  • serban
    @ayrton4ever
    Dacă ai ști să porți un dialog civilizat, poate ai merita un răspuns pe măsură. Fiind doar un fan frustrat, nu ai cum să citești și să comentezi corect ce spun alții.
    Alonso.
    Citește ce a spus Florin, ca să nu mai reiau eu. Să te duci să concurezi în cea mai grea cursă pe oval, fără nici cea mai mică experiență, nu se numește că ai balls, se numește că te-a prostit grandomania. Ca și pe unii susținători (postaci), așa, ca tine.
    Raikkonen.
    Să nu vezi că este aproape terminat, că intră deja în al patrulea an fără rezultate, că a fost bătut măr de Alonso, că a fost și este surclasat de Vettel, se numește ori orbul găinilor, ori prostie. Și văd că le ai pe amândouă din plin.
    Hakkinen.
    Mea culpa, ai dreptate cu rezultatele din 2001, dar rămân la părerea că tipul a avut bunul simț să nu îmbătrânească urât în F1, așa cum au făcut-o alții. Și așa cum, probabil, o s-o faci tu, în viața reală.
    Părerile mele.
    Părerile mele, bune sau rele, sunt ale mele și nimeni nu este obligat să le citească. Nici tu. Eu le citesc pe ale altora, mai răspund uneori, dar nu mi-am permis să jignesc și nici să mă dau ceea ce nu sunt, așa cum faci tu pe aici. Un oarecare simț al măsurii nu ți-ar strica deloc, dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
    În concluzie.
    ayrton4ever. Un individ frustrat, veninos, plin de sine (pe ce bază ?), pentru care ceilalți sunt cărcotași frustrați, papagali, oi șamd, doar pentru că "îndrăznesc" să aibă propriile păreri, divergente cu ale lui. Șapte ani de acasă ? A lipsit la împărțire ...
    5 11
  • Sunt sigur ca cu o masina buna, Alonso ar fi undeva intre Hamilton si Vettel, insa sezonul asta nu vad minuni la masina Mclaren, din pacate.
    11 3
  • bfnbfn
    Multi prostii pe lumea asta, sa critici un dublu Campion Mondial.
    12 2
  • Nu poate fi decat laudabil demersul lui Alonso. Ar putea sa se multumeasca s-o frece pe cel mai mare salariu din F1. Dar are un pedigree curat pentru racing. Aici e diferenta. In rest comentarii de 2 bani, frustrati romanesti care isi dau cu parerea.
    16 0
  • Dueluri ca Alonso-Schumacher la Imola 2005 sau Franta 2006 (chiar si in calificari) sau Turcia 2006, rar vom mai vedea.
    16 0
  • @serban, elucubrezi..... pur si simplu nu ai inteles nimic! Vorbind de experienta, vezi ca nic Raikkonen cand a concurat in WRC nu a mers plin de experienta! Asta ii unu, alta ii faptul ca merge sa se antreneze si daca ai fi avut putintica bunavointa ai fi vazut ca articolul de aici ii cam incomplet... dar... este usor sa ii critici mai ales daca nu ai inteles nimic!
    10 0
  • ayrton4ever
    @serban Tu nu meriti un dialog civilizat, esti prea arogant. Nu l am pomenit nicaieri pe Rai... cu atat mai putin aparat sau acuzat in vreun fel. Parerea mea ramane a mea si atat, nu o postez aici cu arogante de fals intelectual ca tine... esti frustratul clasic ce vede o ora jumatate de f1 la tv si gata, stie dedesubturile f1. Ma refeream strict la tine in comment... vrei respect dar tu iei peste picior pe cine vrei, ca ti se cuvine. Tu-i faci cu ou si cu otet pe cei ce sunt in F1, din fata unui monitor sau telefon... si ce e penibil e ca esti foarte sigur pe tine, parca ai fi Niki Lauda (care si a castigat dreptul la a fi asa direct in exprimare). Daca vorbim de grandomanie, tu asta arati prin arogantele stupide postate... grandomanie. Alonso are o istorie ce i permite sa mearga n Indy cu capul sus, nu e ca si cum te ai duce tu (sau oile de pe site) cu experienta de pe automarket.ro. sa pilotezi in Indy. Mari analisti si experti sunteti toti atacand alti piloti care pe langa voi sunt zei :)). Frustrat sunt cand vad grandomani ca tine, plini de impresii... motorsportul in general e un hobby ce mi aduce bucurie indiferent de cine cästiga. Ca se va face de ras sau nu, nu stie nimeni si este irelevant... cursele pe oval necesita si o oarecare doza de noroc... Si daca se face de ras, care este problema? Oricum si un tur intr o masina de Indy e deja o realizare mai mare decat aberatiile scrise de tine pe Automarket.
    13 2
  • @Radu diferența intre Alonso si Schumacher este ca cel din urma a fost si un foarte bun inginer care a știut sa se impună in fata echipei tehnice. Ca pilot după mine Alonso este mai bun, dar daca a vrut salariu mare...... asta este!
    4 9
  • Alonso a avut dezvoltarea masinii 100% in favoarea sa, cu un Massa pilot de teste IN CURSA. Alonso a fost pliotul cu cel mai mare suport la Ferrari. Cat despre valoare, pana la Schumacher sa-si incerce norocul cu Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Verstappen, Vettel
    4 10
  • Ce pot sa spun... va doresc un weekend placut si evident Sarbatori Pascale fericite si multa multa sanatate :P

    P.S. Bine ca nu va intalniti pe strada cu @ayrton4ever ca v-ar bate :P
    14 0
  • Ultimul podium al lui Alonso a fost in Ungaria 2014; ultima cursa terminata de Alonso n-am reusit sa aflu care a fost. Oricum, sa aiba un rezultat bun la Indianapolis sau macar sa termine cursa, ar fi ceva super pentru el.
    5 1
  • E CLAR
    Alonso duhneste a retragere din F1.
    6 6
  • sa-l ia si pe kimi
    de manuta au venit in f1
    de manuta sa plece
    0 0
  • Florin
    Alonso nu se va retrage din F1 daca:
    - Honda ( sau McLaren Honda ) scoate ceva bun inainte de pauza de vara, adica daca va avea o masina cu care sa se bata la podium si care va fi punct de plecare pt. 2018 - putin probabil ( poate va scoate ceva mai bun ca in momentul asta, dar nici restul echipelor nu stau pe loc );
    - McLaren va avea un alt motor, poate Mercedes - foarte probabil, dar treaba e ca Mercedes GP nu va da niciodata ultimul update la echipele client, isi va proteja propria echipa;
    - Va prinde un loc la Mercedes sau Ferrari - foarte probabil( Raikonen e pe duca iar Botas are contract la Mercedes doar pe 2017);
    - Poate chiar la Red Bull, in cazul in care Ferrari il ia pe Ricciardo( care are oferta pe masa).
    5 4
  • Bottas e suficient de bun pentru ce are nevoie Mercedes si de viitor
    Dar in primul rand, nu are sens o discutie Alonso la Mercedes cata vreme Alonso se teme de Hamilton. Idem cazul Ferrari, lui Alonso ii e frica si de Vettel. RBR? Il desfiinteaza Verstappen.
    1 0
  • daca ar fi fost sabotaj in 2007 asa cum se plangea alonso, acum ar fi mers fuguta la mercedes sa-l dovedeasca pe hamilton; dar cum ezita inseamna ca stie si el ca a luat bataie pe bune
    0 0
  • serban
    @ayrton4ever
    Nu știu dacă ai fost mitocan din naștere, dar văd că acum ești mitocan și știu că mitocan vei rămâne. În veci. Amin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru