Alonso: “Schumacher este capabil sa lupte pentru titlul mondial”

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.04.2010
Fernando Alonso sustine ca Michael Schumacher ve reveni in lupta pentru titlul mondial in acest sezon si anticipeaza ca niciun alt pilot nu va reusi sa-i doboare recordurile.

Michael Schumacher a avut parte de un start ezitant de sezon la revenirea in competitie dupa o absenta de trei ani. Pilotul echipei Mercedes GP a fost depasit constant de coechipierul sau Nico Rosberg, acumuland numai 9 puncte comparativ cu cele 35 ale conationalului sau.

Chiar si in acest conditii, Fernando Alonso considera ca Schumacher va reveni in lupta pentru titlul mondial in acest sezon dupa ce echipa sa va rezolva lacunele monopostului W01.

“El este inca acel Michael Schumacher pe care il stiam cu totii. Il respect in acelasi mod in care l-am respectat cu trei ani in urma si sunt sigur ca in acest an isi va arata adevaratele calitati, odata ce monopostul va fi mai bun. Cred cu seriozitate ca Schumacher va fi un competitor puternic pentru titlul mondial in acest sezon”, a declarat spaniolul in cadrul unui interviu acordat publicatiei Sport Bild.

Marele avantaj al lui Schumacher este ca nu are nimic de demonstrat la cei 41 de ani ai sai dupa cele 7 titluri mondiale consecutive cucerite de-a lungul unei cariere impresionante.

Recordul sau este cu atat mai dificil de doborat cu cat in ultimii ani competitia a fost foarte echilibrata, iar spectrul unei dominatii autoritare din partea unui singur pilot este putin probabil sa devina realitate. Acest fapt a fost remarcat si de Alonso, care crede ca Schumacher va ramane recordmenul all-time al Formulei 1.

“Pentru ca regulile sunt atat de stranse, nu va mai fi nicio echipa precum Ferrari in trecut care sa fie net superioara comparativ cu celelalte. Un singur om a fost capabil sa se bucure de dominatie si sa castige 5 sau 6 titluri mondiale consecutive. Daca ma intrebati pe mine, este posibil ca recordul lui Schumacher sa ramana neatins pentru totdeauna”, a mai precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Via | GPUpdate

 

Taguri: Alonso, Schumacher

Comentarii (3)

  • Corect
    In dau dreptate lui Alonso, referitor la recordurile lui Schumacher. Dar, vorbind de lupta pentru titlu cred ca a fost vorba de diplomatie.
    19 1
  • f1_alonso
    Alonso&Msh
    Iti dau dreptate aici :D
    15 2
  • f1&motogp
    falsa diplomatie
    da, Alonso spune ca asta este de fapt valoarea lui Schumacher, ca asa a fost intotdeauna (adica sub Rosberg) ....
    -urat din partea lui.
    Sa vedem daca va mai exista un Alonso in F1 la 41 de ani....
    Schumacher, in ciuda deficitului incontestabil de forma, e la mai putin de 1/2 sec de un coechipier tanar si valoros. Numai un pilot care a fost super-rapid in trecut poate face asta.
    Te vei mentine in F1 Alonso ? La 41 de ani ? Nu cred.
    7 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru