Americanii de la Andretti, refuzați în Formula 1: "Nu aduc valoare campionatului"

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula One Management Limited a refuzat intrarea în Marele Circ a americanilor de la Andretti Cadillac. Potrivit comunicatului, organizatorul F1 nu crede că o nouă echipă ar aduce un plus de valoare campionatului.

În urmă cu ceva timp, Federația Internațională de Automobilsm (FIA) anunța că americanii de la Andretti Cadillac îndeplinesc standardele pentru a intra în Formula 1 în 2025 sau 2026. Dar, ultimul cuvânt îl are chiar Formula One Management Limited.

Și nu este unul favorabil pentru echipa americană. Într-un comunicat recent, organizatorul campionatului mondial de Formula 1 a anunțat că cererea americanilor de la Andretti Cadillac a fost refuzată.

"Procesul nostru de evaluare a stabilit că prezența unei a 11-a echipe nu ar aduce, în sine, valoare campionatului. În timp ce numele Andretti are o anumită însemnătate pentru fanii F1, cercetarea noastră indică faptul că F1 ar aduce valoare mărcii Andretti și nu invers," se arată în comunicatul Formulei 1.

Dar ușile nu sunt complet închise pentru echipa americană. Andretti ar mai avea o șansă să intre în Formula 1 peste 4 ani, atunci când intră în vigoare parteneriatul cu Cadillac.

"În acest caz, ar exista factori suplimentari de luat în considerare în ceea ce privește valoarea pe care solicitantul ar aduce-o campionatului, în special în ceea ce privește aducerea unui nou și prestigios producător de echipamente OEM în sport ca furnizor de motoare," mai susține F1.

Așa cum era de așteptat, oficialii Cadillac au reacționat la refuzul Formulei 1 și și-au exprimat dezacordul pentru această decizie.

via Carscoops

Comentarii (10)

  • Formula Diazepam
    Nimic nu poate aduce „un plus de valoare campionatului”.
    Formula 1 e cea mai plictisitoare competiție sportivă din galaxie și cel mai bun somnifer al tuturor timpurilor.
    13 8
  • Formulei1 iar sta bine cu 12 echipe și cu 6 furnizori de motoare. Înainte ca cineva să-mi reproșeze că „știu eu mai bine decât organizatorul”, precizez că celelalte echipe au fost contra de la început. Frica de concurență a echipelor și frica că le va scădea „sponsorizarea” a făcut ca oficialii să refuze. „Crește valoarea, scade valoarea, va putea participa cu motoare din 2028”, vrăjeli de doi bani, pentru fraieri, că ei asta ne consideră. În 2028 o să spună că nu poate intra că nu au pe cine să „motorizeze”.
    7 0
  • @^ asa am citit si eu mai demult o stire - echipele F1 primesc aceiasi suma de bani care trebuie impartita intre echipe. o echipa in plus inseamna mai putini bani pentru echipele existente. Acesta e unul din motivele pentru care cele 10 echipe s-au opus intrarii Andretti Cadillac
    5 0
  • Surprizele nu-s terminate
    Lewis Hamilton în Ferrari deja din acest an?

    Potrivit ultimelor zvonuri, Lewis Hamilton ar putea chiar să-și devanseze mutarea la Ferrari încă din 2024. Este science fiction sau o posibilitate concretă? Printre multele speculații în jurul veștii senzaționale despre mutarea lui Lewis Hamilton la Ferrari, se numără și opțiunea de a-l vedea pe pilotul britanic la Maranello încă din acest an, cu un an înaintea înțelegerii inovatoare anticipate. Această informație este raportată de La Gazzetta dello Sport, iar un astfel de scenariu nu este de exclus. Între timp, despărțirea oficială de Mercedes ar putea avea loc în această după-amiază.

    Lewis Hamilton în roșu imediat?

    Este o zi extrem de agitată, cu zvonuri peste zvonuri care continuă să circule despre ceea ce ar putea fi afacerea secolului. „Hamilton în Ferrari”: de câte ori am auzit de-a lungul anilor această frază, doar pentru ca ea să fie negata în mod repetat de părțile implicate?

    Cu toate acestea, zvonul care a apărut dimineața a avut imediat o altă aromă, de parcă de data aceasta ar fi fost mult mai mult decât un simplu zvon. Știrea și-a găsit confirmarea practic în toate cele mai autoritare instituții de presă, inclusiv în televiziune.

    În timp ce să-l vezi pe Lewis Hamilton în roșu în 2025 pare sigur până acum, să te gândești să-l vezi pe SF-24 în doar câteva săptămâni, cel puțin deocamdată, pare destul de utopic.

    Cu toate acestea, a fost utopic să ne gândim la o astfel de înțelegere chiar și acum câteva ore, iar acum ne trezim să scriem despre o echipă de vis iminentă în roșu compusă din Charles Leclerc și Lewis Hamilton. Nu rămâne decât să așteptăm anunțul oficial pentru a descoperi detaliile și, de asemenea, să înțelegem ce îi rezervă viitorul lui Carlos Sainz, acum ieșit din proiect.
    3 2
  • Grandissimo !
    SIAMO TUTTI #TIFOSI #44
    02. 02. 2024
    02 PM CET
    0 0
  • Flavio Briatore
    „Sunt foarte surprins de mutarea lui Hamilton la Ferrari, trebuie să fi avut motivele lui.
    De ce sunt surprins? Deoarece Mercedes a făcut multe pentru el.

    Sunt de acord cu alegerea lui ?
    Nu știu.
    În primul rând, trebuie ca Ferrari sa
    aiba o mașina performanta, poți avea si pe „Batman” în echipă, dar dacă mașina nu este competitivă, șoferul nu poate face diferența. Este crucial ca mașina să funcționeze optim.”
    1 1
  • Damon Hill
    „Dacă Hamilton credea că are șansa să câștige campionatul la Mercedes, ar fi rămas. Probabil crede că Ferrari este cea mai bună echipă pentru ultimii săi ani de carieră, pentru a încerca să câștige un al optulea titlu.
    Și dacă nu reușește, măcar a încercat, conducand o mașină emblematică precum Ferrari.
    Lewis poseda acel instinct de a înțelege imediat unde dar si in ce directie bate vântul. S-ar putea să fi simțit ceva similar ca atunci când a părăsit McLaren pentru Mercedes.”
    1 1
  • Probabil Hamilton, care a făcut deja simulatorul cu monopostul 2024, și-a dat seama că Mercedes nu are ce trebuie pentru a se bate la titlu. Și încearcă altceva, poate, poate. Dar nu cred în șanse de succes, Red Bull și Verstappen sunt prea puternici pentru, cel puțin, următorii doi ani.
    0 3
  • Cea mai tare și mai tare fază este însă că toți hamiltoniștii de la Sky, vor trebui să se mute cu cortul la Ferrari !!! Brundle, Hill, Button șamd !
    1 0
  • „Cimintirul elefanților”
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru