Antrenamente Malaysia: Verstappen, cel mai rapid pe ploaie. Vettel, cel mai bun pe uscat

de Daniel Popescu
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente de la Sepang, desfășurată pe un circuit umed, în timp ce Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pe uscat în a doua sesiune.

Marele Premiu al Malaysiei nu se dezminte: prima sesiune de antrenamente libere de vineri a fost afectată de o ploaie puternică. Startul propriu-zis a fost amânat cu 30 de minute, astfel că piloții au avut doar o oră la dispoziție pentru a evalua monoposturile.

După o serie de tururi cu pneuri de ploaie, piloții au putut utiliza în cele din urmă și cauciucurile intermediare, însă timpii au fost departe de a fi reprezentativi. Prima poziție i-a revenit lui Max Verstappen, care a fost cronometrat cu 1:48.962 și l-a devansat cu aproape 8 zecimi de secundă pe coechipierul său de la Red Bull Racing, Daniel Riciardo.

Locul 3 i-a revenit în mod surprinzător lui Fernando Alonso, cu peste o secundă și jumătate mai lent decât liderul, iar pilotul McLaren a fost urmat de Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Între timp, piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, au ocupat doar pozițiile 6 și 7, iar Felipe Massa a fost singurul care nu a parcurs niciun tur cronometrat.

În cea de-a doua sesiune circuitul a fost uscat, astfel că piloții au avut oportunitatea de a concura la capacitatea maximă.

Ferrari și-a demonstrat superioritatea și a ocupat primele două poziții, cu Vettel pe primul loc după ce a fost cronometrat cu 1:31.261, urmat de Raikkonen la 6 zecimi de secundă. Red Bull Racing și-a trecut în cont următoarele două poziții prin Ricciardo și Verstappen, în timp ce Alonso a avut o nouă evoluție bună pentru McLaren și a terminat pe 5. În ciuda vremii favorabile, Mercedes nu a reușit nici de această dată să impresioneze prin timpi, iar Hamilton și Bottas au terminat doar pe locurile 6 și 7.

Calificările pentru Marele Premiu al Malaysiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 12:00, ora României.

Malaysia - Rezultate Antrenamente 1:

Malaysia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (7)

  • Preafericitul D.
    bravo Fernando, o cursa frumoasa duminica.......(s a declansat orgoliul la cei de la Honda?)
    11 1
  • As rade cu lacrimi dacă Honda ar face la anul un motor mai bun decat Renault !!! Si cred ca o sa-l faca ! Preafericitule D, mi-e teama ca Alonso a ales din nou gresit !
    8 7
  • Ma lasati cu Honda voastra de toata jena, a avut destul timp sa demonstreze in 3 ani performante la nivel inalt. Pentru cei mai precaut, sa bea mai bine o bere in cinstea lui Fernando.
    6 2
  • Si Maxie loveste din nou pe ploaie ...
    3 7
  • Preafericitul D si Preacinstitul F
    1 0
  • Ce tresarire din partea Hondei? 1scunda si jumatate in spate inseamna reviriment? Nu vedeti ca timpp sunt aletorii, nu au cum sa existe diferente de 2-3 secunde pe uscat intre Mercedes, ferrrari, Rbr.
    11 1
  • marius
    Tot respectul pentru HONDA , dar una e sa ai un tur rapid si alta e sa iti crape motorul la finalul cursei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru