Aston Martin, prima echipă din F1 care anunță data lansării monopostului din 2022

de Alexandru Monenciu
Vineri, 14.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin este prima echipă din Campionatul Mondial de Formula 1 care anunță data lansării monopostului din 2022. Evenimentul va avea loc în 10 februarie și va fi transmis online.

A trecut deja jumătate din luna ianuarie, iar fanii Formulei 1 așteaptă cu sufletul la gură începerea sezonului competițional 2022. În urmă cu câteva zile a fost anunțat calendarul oficial, prima etapă urmând să aibă loc în Bahrain, în intervalul 18 - 20 martie.

Până atunci, însă, toți ochii sunt ațintiți pe echipele care urmează să prezinte noul monopost de specificație 2022. Britanicii de la Aston Martin sunt primii care anunță o dată de lansare pentru AMR22: 10 februarie.

Evenimentul va fi transmis online de la sediul echipei din Gaydon, Marea Britanie.

Și în 2022, monoposturile Aston Martin vor fi pilotate de Sebastian Vettel și Lance Stroll. Echipa va avea un nou director, având în vedere plecarea lui Omar Szafnauer.

via Aston Martin F1

Comentarii (15)

  • Costel
    - Overtake Award 2021-
    - Winner Sebastian Vettel -

    ..aceasta-i adevarata motivatie dar si explicatie pentru ofensiva fara precedent din debutul lui 2022 a celor din Gaydon!
    Sebastian Vettel-132 depasiri realizate in 2021!

    132 depasiri / 21 curse(- Spa) = 6,28 depasiri (in medie) realizate / cursa de Sebastian la volanul unui AMR21 preponderent betegos...

    .....acesti parametri intimidanti oferiti de Vettel, tocmai aceste date extrem de incisive furnizate de Sebastian contribuind la deloc stingherele clasari consistente pentru cvadruplul campion german si, odata cu ele, la rescrierea bornelor de competitivitate¬orietate in Marele Circ pentru liliputana echipa Aston.....

    ...evident ca atunci cand posezi un astfel de atu precum este Sebastian chiar n-ai pentru ce sa mai prelungesti in vreun fel etalarea arsenalului, n-ai pentru ce sa taraganezi prezentarea cu ostentatia cuvenita a certelor avantaje, Gaydon aflandu-se in onorabila postura de a detine un magulitor privilegiu:
    prima echipa care-si asuma fatis iminenta conflagratie....
    4 6
  • Costel
    Mike Krack, former BMW head of motorsport, named new Aston Martin F1 team principal

    Krack’s arrival has been confirmed following the departure of previous team principal and CEO Otmar Szafnauer earlier this month.

    Szafnauer: “ Vettel’s been brilliant.”
    “He’s such a man of integrity, he works hard, has a great work ethic, leaves no stone unturned."
    “It took him four races or so to get to know us, to know the car, the powertrain, and since he’s done a good job.”
    “I think his greatest quality as a racing driver is just relentlessly working at getting quicker and quicker and quicker. He even does that in the race."
    (GP 24/7)

    Mike Krack: “I have been working in motorsport for over 20 years, and worked in Formula One with Sebastian Vettel in 2006 and 2007 when I was a BMW-Sauber engineer and he was the team’s test driver.”
    “I have huge respect for his speed and ability, and it will be fantastic to be reunited with him."
    (racefans)
    5 1
  • Neutru
    Domnul Costel, optimist și bucuros arată partea plină a paharului. Îi mulțumesc și-l rog să nu uite că este și o parte goală(negativă) a paharului în aceste manevre din F1-FIA. Nu le arăt acum să nu-i stric omului bucuria și sper să mă înșel. Prezentările ca prezentările și chiar testele nu vor arăta cum se vor comporta echipele în 2022. Până atunci să fim optimiști că doar știm că speranța...
    12 0
  • Vettel se astepta la mai mult anul trecut ! Si noi ne asteptam Sebastiane, dar tu ai luat o echipa de pe locul patru si, cu toate "calitatile" tale, ai dus-o pe sapte, dar tu esti la egalitate cu baiatu' lu' tata la performante, ceea ce inseamna ca esti ... varza !
    Overtake award 2021 ??? Ha, ha, ha, cand ai la dispozitie un Mercedes 2, cu care Perez se batea in 2020 acolo, in fata, si pleci permanent in cursa din zona ultimelor locuri, cand duelurile tale sunt cu Haas, Alfa Romeo si Williams, sa ti se mai ridice si osanale pentru asta ... rizibil !
    Balerino, daca nu livrezi nici anul asta, o sa uite cei de la Aston toate declaratiile de complezenta pe care le fac acum, si o sate trimita pachetel acasa ! Ca doar n-or baga banii ca prostii intr-un ins care nu la ofera nici input tehnic si nici rezultate !
    3 2
  • Costel
    D-le Neutru,
    Sebastian ramane si-n 2022 unul dintre pilonii esentiali ai F1, chiar daca Vettel, un exigent prin excelenta, se astepta la cu totul alte rezultate in primul sau sezon cu Aston, nicidecum la a 12-a pozitie in clasament.....

    Sebastian Vettel: "I think the team’s great; I really enjoy working with the team, and I think it’s been a big change obviously."

    “But no in terms of the results, obviously. The whole team and myself, we were hoping for more. I think we got hurt quite badly by the regulation changes as the team had a great car [in 2020] but not [in 2021], so we did what we could.”
    (F1.com)

    .......doar ca, ceea ce *uita* Sebastian, un mare caracter inainte de a fi un urias campion, e reprezentat de faptul ca el insusi a rescris din temelii palmaresul celor din Gaydon in F1, tocmai Sebastian si-a stabilit inca din sezonul trecut acel etalon -rezultate unice pentru Aston in Marele Circ- pe care spera sa-l depaseasca negresit in 2022.....

    D-le Neutru,
    si ca sa avem adevarata masura a resurselor profesionale pe care le detine Sebastian, parca ar trebui sa-i oferim posibilitatea si lui Ecclestone de a rosti cateva cuvinte:

    "I very much hope that Aston Martin will provide him with a car that can win as soon as possible."

    ...ca de nu, acelasi Bernie nu pare dispus sa se impotmoleasca in lipsa solutiilor in ceea ce-l priveste pe Sebastian pentru 2023:

    "Vettel should return to Red Bull."
    “We don’t know how quick he is any more because he’s not in a competitive car – so it’s not easy to say he’s not as quick as he used to be."
    (racingnews 365)
    3 4
  • Neutru
    Nu poate contesta nimeni ce spune Bernie chiar dacă nu are aceiași opinie. Eu cred că mișcările de personal din F1-FIA au întărit mafia. Să ne așteptăm la manevre de culise mai puternice și mai negative, împotriva regulamentului și imorale. Sper să mă înșel, pentru liniștea mea și binele sportului.
    5 0
  • Dom'le, fascinant acest Sebastian ! A obtinut el cele mai mari rezultate din impresionanta istorie de ... trei ani in F1 a trupei Aston-Martin !!! Tare dom'le, tare de tot ! Cu cele 43p facute pentru locul 12/2021, in 1959 ar fi fost WDC detasat, iar in 1960 ar fi fost la egalitate, pe primul loc, cu Brabham !!! Cel mai tare ! Bravo Costele, mai trage-i niste spalaturi, ca merita !
    Ce sa caute Sebica la RBR Costele, sa-l distruga Max ?
    3 3
  • Admin-ule
    Sfatul meu e să-l blochezi pe Costelul ăsta că ne-am săturat de el precum în'89 românii erau sătui de Ceaușescu și îți aduci aminte care a fost rezultatul.
    2 3
  • Admin-ule
    Dacă astfel de bibilici ipocrite, precum Cristian Tudor Popescu, lași tu aici să posteze îți pătezi și tu imaginea și a site-ului creat de tine. Mântuire rapidă îți doresc!
    1 3
  • Costel
    Îmi cere inima, s-o mai scriu odată:
    Așa e mintea mea, mult prea idioată!
    Cei care cred la fel, să-înceapă răzvrătirea
    Cu toată inima pentru România.
    1 1
  • Ralf Schumacher
    Sebastian Vettel - a possible replacement for Lewis Hamilton, should the seven-time Formula 1 World Champion choose not to return to F1 in 2022.

    If Hamilton did choose to walk away from the sport, Wolff and co would of course have to find a last-minute replacement for him – Sebastian Vettel would be a logical choice.

    "If he had the opportunity to get into this team, of course, he would take it one hundred percent, because [it's] a better chance to race again – that's what Sebastian wants. He wants to win races, he showed that too."

    "The experience that Sebastian has, the speed that he has, continues to be there."
    1 0
  • Costel
    @AM,
    nu-i deloc necesar sa-mi oferiti vreo explicatie pentru furtul de nick-name pe care observ ca-l tolerati mai mult decat s-ar impune, oferiti-va dvs insiva acele clarificari care sa conduca spre anihilarea profunda si completa a acelui capiu din 17.01- ora 23:59....

    @AM,
    nu-i nici prima, nicidecum a doua oara cand acel pervertit apeleaza la astfel de abordari josnice -uzul unui pseudonim subtilizat-, tocmai de aceea am deplina convingere ca aveti la-ndemana toate resursele -buna intentie a redactiei- pentru a repune lucrurile in matca lor fireasca:
    -a competentei interventiilor cititorilor;
    -a densitatii informatiilor oferite de acestia;
    -a profunzimii argumentatiei sosita din partea lor;
    -a anvergurii considerabile a contraargumentelor;
    atunci cand stabiliti sa va aplecati atentia si asupra atat de indragitei sectiuni: "Adauga un comentariu"
    1 0
  • Neutru
    Cel care vrea blocare are opțiunea de a nu citi. Să știi că nu-i obligat nimeni să citească opiniile altuia. Democrația, dreptul la opinie, gustul(nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-m place mie) fac parte din drepturile omului. Da, administratorul poate cenzura dar acum nu are motiv. Eu nu cred că Picasso a fost pictor și nu-mi plac picturile lui. A fost un activist politic abil și majoritatea oamenilor îl consideră pictor. E dreptul lor dar le recomand să vadă „picturile” lui înainte de a mă contrazice. Așa-i democrația versus dictaturi(că-s mai multe).
    4 0
  • Neutru
    Și că veni vorba despre democrație, ca să mă înțelegeți mai bine, eu am să apăr în continuare afirmațiile lui Iohanis, Ciucas, Arafat ș.a.m.d. (care la capitolul VALOARE sunt asemănătoare cu ale lui Costel), că și ei au dreptul la libera exprimare. De aceea mi se pare o prostie zicala aceea "spune-mi cu cine umbli ca să-ți spun cine ești".
    0 1
  • Neutru
    Postacul de la 18-01 -19.23 folosește numele tău obsedatule. Ai scris în numele lui Costel, acum în numele meu, n-are rost indiferent ce ai de spus. Sarcasm sau adevăr, opinia ta contează, de ce o plasezi altuia? Nu te jena, nu-ți fie frică, noi ceilalți știm cine ești și ce valoare ai.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru