Austria poate găzdui prima cursă de Formula 1 a sezonului în 5 iulie: Guvernul va permite desfășurarea cursei fără spectatori

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 17.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul Austriei a anunțat că va permite desfășurarea fără spectatori a cursei de Formula 1 programată în 5 iulie, chiar dacă vor exista unele restricții de circulație la vremea respectivă.

Formula 1 a primit la sfârșitul acestei săptămâni primele indicii reale cu privire la posibila dată de start a sezonului 2020.

Guvernul Austriei a anunțat startul unei relaxări a restricțiilor de circulație, cu posibilitatea de a organiza evenimente majore de la începutul lunii iulie. Marele Premiu al Austriei este programat în prezent pentru 5 iulie, iar autoritățile au confirmat oficial că etapa va putea avea loc fără spectactori.

"Nu vrem să stăm în calea cursei. Este o situație complet diferită de meciurile de fotbal de pe stadion. Regulile cu privire la distanțare trebuie respectate, dar este posibil", a declarat Werner Kogler, ministrul sportului din Austria.

Principala provocare va fi de fapt modul în care angajații echipelor vor putea călători spre Austria, întrucât vor exista în continuare anumite restricții de călătorie pentru străini. Cel mai probabil, angajații va trebui să vină mai devreme în Austria pentru a petrece câteva zile în izolare.

"Nu vreau să anticipez necesitatea unor excepții de la reguli.

Ori va fi vorba despre o perioadă de izolare, ori de existența unor certificate de sănătate. Oficialii Formulei 1 mi-au spus că aceste două reguli ar putea funcționa, chiar dacă unii angajați vor intra în izolare", a explicat el.

Între timp, o veste mai puțin plăcută a venit din Belgia, țară care a interzis evenimentele majore până în 31 august. Cursa de la Spa-Francorchmpa este programată în 30 august, astfel că cel mai probabil va fi amânată sau anulată, la fel cum se anticipează în cazul etapei din Franța.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (1)

  • Costel
    iata ca-i absolut necesar sa intervin si-n Vinerea Mare doar ca sa fac nitica ordine pe linie sportiva in executivul austriac deoarece atata obscurantism si opacitate n-oi mai intalnit de ceva vreme ,asta fiindca tribunele naturale si artificiale de pe RedBullRing chiar se impun umplute la refuz taman cu acei indivizi care-s total recuperati dupa acest pacatos covid19 si care evident ca nu genereaza niciun risc , nicimacar persoanei/lor de culoare care-s mai vulnerabile la acest SARScov2 daca le raportam la cele caucaziene conform informatiilor OMS iar ca evitam eventuale polemici, inutile dealtfel atunci cand argumentatia-i fara fisura , ofer un detaliu incontestabil:
    numa' azi la nivel global is peste 550 000 de persoane care-or infrant viroza si care evident ca se califica pe deplin in a deveni potentiali spectatori si mai presus de toate chiar martori oculari la primul galop de sanatate care i-o fost refuzat lui SF1000 la Melbourne in urma cu mai bine de o luna de zile
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru