Avancronică F1 Coreea de Sud: Îl va detrona Vettel pe Alonso?

de Daniel Popescu
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel are ocazia de a deveni liderul clasamentului general dacă va câştiga cu cinci puncte mai mult decât Fernando Alonso în cursa din Coreea de Sud.

Esential 2010 este sezonul in care Coreea de Sud a debutat in calendarul Formulei 1
2 piloti au castigat in Coreea de Sud pana acum: Vettel si Alonso
3 este numarul echipelor care au ocupat pozitii pe podium in Coreea de Sud: Red Bull, McLaren si Ferrari
După o vară în care Fernando Alonso a fost în permanenţă liderul clasamentului general, Formula 1 ar putea avea un nou favorit la titlul mondial după Marele Premiu al Coreei de Sud de la sfârşitul acestei săptămâni.

Victoria de la Suzuka, coroborată cu abandonul lui Alonso din primul viraj, l-au propulsat pe Vettel la numai patru puncte în spatele pilotului Ferrari, aceştia devenind acum principalii favoriţi la titlu.

Cel puţin la prima vedere, Vettel are de partea sa mai multe argumente pentru a câştiga prima poziţie: Red Bull deţine un monopost mai competitiv, care în ultimele curse a fost dotat inclusiv cu un sistem DDRS, în timp ce Ferrari traversează o perioadă dificilă în care a renunţat la utilizarea tunelului de vânt din cauza rezultatelor contradictorii intre datele furnizate de acesta şi cele obţinute pe circuit. În plus, caracteristicile circuitului Yeongham se potrivesc mai bine monopostului Red Bull, un alt element demn de luat în calcul pentru acest weekend.

Pe de altă parte, McLaren are potenţialul de a influenţa semnificativ lupta pentru victorie, în timp ce rivalii de la Lotus vor introduce un nou sistem de evacuare de tip Coandă, după ce au renunţat la sistemul DDRS. Echipa britanică speră într-un rezultat pozitiv prin care să se apropie din nou de Ferrari în lupta pentru locul trei în clasamentul constructorilor.

Sebastian Vettel poate deveni liderul clasamentului dupa cursa din Coreea de Sud

CIRCUITUL YEONGHAM

Coreea de Sud a debutat în calendarul competiţional în 2010, iar circuitul a fost apreciat de cei mai mulţi piloţi, chiar dacă spectacolul a lipsit în ambele curse de până acum.

Circuitul beneficiază de cea mai lungă linie dreaptă din calendarul competiţional (1050 metri) şi de o combinaţie de viraje lente şi de mare viteză.

Zona de activare a sistemului DRS a fost extinsa cu 80 de metri

Sistemul Drag Reduction System (DRS) va putea fi utilizat pe cea de-a doua linie dreaptă, situată între virajele doi şi trei. Zona de activare a fost extinsă cu 80 de metri comparativ cu anul trecut într-o nouă încercare de a spori numărul depăşirilor, în condiţiile în care cursa de anul trecut a produs doar 29 de depăşiri, cele mai puţine de pe parcursul sezonului 2011.

YEONGHAM - TUR VIRTUAL DE CIRCUIT

DATE GENERALE CIRCUIT

Lungime tur 5.615 km
Numar de tururi 55
Distanta totala 308.63 km

STRATEGIILE PENTRU PNEURI

Pirelli va furniza în Coreea de Sud pneuri supersoft şi soft, însă acestea vor fi solicitate mai mult decât pe un circuit lent precum Monaco din cauza unor zone de frânare violentă. În plus, una dintre provocări va fi aderenţa diferită, generată de faptul că circuitul este unul de tip semi-permanent, unele zone fiind utilizate şi în traficul de zi cu zi. Producătorul italian anticipează ca cei mai mulţi piloţi vor opta pentru strategii cu două opriri la boxe, la fel ca în sezonul precedent.

INFORMAŢII METEO

Potrivit informaţiilor preliminare, piloţii se vor bucura de o vreme bună pe tot parcursul etapei coreene. Astfel, vineri, sâmbătă şi duminică cerul va fi preponderent senin cu numai câţiva nori, iar temeperaturile maxime vor fi de aproximativ 22 de grade pentru primele două zile şi 21 de grade pentru ziua cursei.

REZULTATE ÎN ULTIMII DOI ANI

Fernnado Alonso şi Sebastian Vettel şi-au împărţit victorii în cele două ediţii de până acum ale Marelui Premiu al Coreei de Sud.

Sezon Castigator
2011 Sebastian Vettel (Red Bull)
2010 Fernando Alonso (Ferrari)

STATISTICI PENTRU MARELE PREMIU AL COREEI DE SUD

Urmareste Automarket
- nouă dintre cele 15 curse din acest sezon au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position;

- niciun pilot care a obţinut pole position-ul în Coreea de Sud nu a câştigat cursa respectivă;

- McLaren, Ferrari şi Red Bull sunt singurele echipe care au avut reprezentaţi pe podium în cele două curse de până acum.

PROGRAM

Marele Premiu al Coreei de Sud va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 12 octombrie 04:00 DigiSport 1
Antrenamente 2 vineri, 12 octombrie 08:00 DigiSport 1
Antrenamente 3 sambata, 13 octombrie 05:00 DigiSport 1
Calificari sambata, 13 octombrie 08:00 DigiSport 1
Cursa duminica, 14 octombrie 09:00 DigiSport 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru