Aventura Alfa Romeo în F1 se încheie. Grafică specială pentru etapa finală din Abu Dhabi

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parteneriatul dintre Alfa Romeo și Grupul Sauber va ajunge la final, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi. Cu această ocazie, monoposturile vor avea o grafică specială.

În 2017, Alfa Romeo revenea în Formula 1 alături de Grupul Sauber după o lungă pauză. Între timp, pe la această echipă au trecut piloți ca Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen.

În prezent, pentru Alfa Romeo aleargă Zhou Guanyu și Valtteri Bottas.

Din păcate, însă, pentru fanii mărcii italiene, drumul Alfa Romeo în Formula 1 se apropie de final. Ultima etapă a sezonului 2023, cea din Abu Dhabi, va fi ultima pe care Alfa Romeo o va petrece în Marele Circ.

Cu această ocazie, monoposturile vor avea o grafică specială, dedicată acestui parteneriat.

Așa cum bine știi, începând cu sezonul 2026, Sauber va deveni echipa de uzină a germanilor de la Audi. Până atunci, însă, reprezentanții elvețienilor susțin că nu vor adopta însemnele producătorului din Ingolstadt.

Un purtător de cuvânt a declarat că, până în 2026, echipa va continua sub denumirea de Sauber. Desigur, există și posibilitatea de a atrage un nou sponsor, dar vom afla exact în data de 10 decembrie.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • bobita
    În urma unei şedinţe desfăşurate joi la Abu Dhabi, conducerea FIA a decis ca, la începutul anului 2024, să propună echipelor unele modificări ale formatului curselor de sprint. Două idei privesc programul - calificările să aibă loc vineri după amiază, iar sâmbătă dimineaţa să aibă loc cursa. În plus, pt stimularea atractivităţii, ordinea plecării să fie inversată, dar fără acordarea de puncte. Vom vedea...
    3 0
  • Trilulilu
    @bobita - așa a murit campionatul de turisme dpdv al vizionărilor, cu inversări de locuri, apoi cu 2 curse etc. Niște aiureli
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru