Avertisment dur de la Alonso: spaniolul va renunţa la Formula 1 pentru Le Mans dacă nu-i place noul regulament pentru 2017

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso avertizează că va părăsi Formula 1 în favoarea unei participări în Cursa de 24 de ore de la Le Mans în cazul în care noul regulament pregătit pentru sezonul 2017 nu va fi pe placul său.

Formula 1 se pregăteşte pentru schimbări radicale în regulamentul tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2017. Pneurile vor fi mai late, iar monoposturile îşi vor schimba dimensiunile cu scopul de a fi mai rapide cu câteva secunde pe tur decât în prezent.

Modificările au rolul de a face Formula 1 mai spectaculoasă, însă piloţii nu sunt încă convinşi de acest lucru. Printre ei se numără şi Fernando Alonso, care a dezvăluit că nu-şi va prelungi contractul cu McLaren care expiră la sfârşitul lui 2017 dacă nu-i va face plăcere să concureze cu monoposturile de anul viitor. Spaniolul are deja şi un plan de rezervă care vizează o participare în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Urmareste Automarket
"În acest moment încă mă bucur să pilotez.
Este viaţa mea şi singurul lucru pe care îl pot face foarte bine. Dacă monoposturile nu sunt plăcute anul viitor, atunci voi schimba competiţia. Obiectivul meu este ca într-o zi să câştig Cursa de 24 de ore de la Le Mans"
, a declarat el.

Pe de altă parte, Alonso insistă că nu regretă plecarea de la Ferrari de la sfârşitul sezonului 2014, în ciuda faptului că Scuderia obţine performanţe semnificativ mai bune decât actuala sa echipă, McLaren.

"Ar fi fost prea dureros să termin în spatele Red Bull sau Mercedes pentru al şaselea sau al şaptelea an. Şi am vrut să am amintiri plăcute de la Ferrari, nu unele dureroase", a adăugat el.

Via GrandPrix

Comentarii (15)

  • Ha,ha,ha...
    Toti au cate ceva de spus in legatura cu schimbarile de anul viitor (daca vor fi) ,insa nimeni nu-i intreaba si pilotii ce si cum ar fi mai bine? Nu de alta,dar sunt destui care spun ca nu va fi mai bine si ca posibil sa nu le placa,insa nici unul nu ne-a spus ce anume e posibil sa nu le placa?! E la fel de ciudat cu placutul asta,cam cum am incercat eu sa ma exprim,adica un fel de cauza fara fond ! :)))))
    12 3
  • Vai, vai ce pierdere! Sunt atatea talente care asteapta sa fie descoperite.
    Adio, expiratule !
    12 24
  • drum bun si-un praz verde
    25 33
  • "'daca monoposturile nu vor fi pe placul lui"' adica daca nu va avea o masina de top

    monoposturile actuale cam sunt pe placul lui, tehnic vorbind, doar asa s-a impus in fata lui Kimi. Kimi nu avea monopost pe placul lui - spatele nu urmeaza nasul masinii (googaliti pt mai multe detalii)

    De asta nostim e ca Alonso condamna regulamenmtul tehnic actual (care drept vorbind ii e favorabil stilului sau de pilotaj) dar in realitate nu-i convine performanta masinii McLaren vs concurenta
    18 8
  • Cand vulpea nu ajunge la struguri :))))
    19 18
  • Bai Alfonso ... mai lasa-ne ! Du-te si gata ... ca vin din urma altii mai tineri si mai talentati . Stoffel v-a aratat cu adevarat cum se piloteaza la nivel inalt , incat a luat un loc 6 , cu aceeasi masina de care voi va lamentati ca este mediocra . Si da - am uitat sa precizez ... la primul lui contact cu masina .
    14 15
  • Lucifer
    Ingerash, pe langa faptul ca esti usor agramat, tot asa esti si in materie de F1. Stoffel e promitator dar e departe de Alonso. Alonso e cel mai complet pilot de pe grila, nu are o problema indiferent de ce masina are la dispozitie ca sa livreze performanta. A dovedit-o la Ferrari unde s-a batut 3 ani pentru tiltu. El vrea un regulament care sa evidentieze mai bine talentul pur, nu piloti care gestioneaza pneuri, combustibili, samd.
    ps nu-l mai comparati pe Alonso cu Kimi, ca e prea mare diferenta, cel putin in anii astia.
    16 14
  • Hmmmm.Drum bun si cale batuta!!!
    10 12
  • ovidiu15081982
    Sunt de parere ca Button, Alonso, Massa si Raikkonen ar trebuie sa se retraga dupa sezonul asta, cel tarziu la anul, sa lase locul tinerilor ! Au luat titlluri..chiar si Massa a fost campion pentru 30 de secunde...gata...si-au trait traiul..au mancat malaiul !!
    5 9
  • Sincer vorbind, Alonso are locul lui in F1. Vrem sa acceptam sau nu asta e adevarul. Nu sunt fanul lui, mai ales ca a avut luptele lui cu Ferrari cand era la Renault , insa este un pilot bun si competitiv.
    Sunt convins ca daca ar avea un monopost Mercedes ar fi constant in primele 3 locuri si le-ar face viata mai grea celor ce se lupta pentru victorii.
    12 0
  • rommy f1
    Eu cred ca Alonso ajunge din nou la Renault.
    1 3
  • Apropo de regulament si de spectacol: am impresia ca spectacolul a disparut odata cu interzicerea alimentarii cu combustibil. Plecai cu cat combustibil vroiai, pe parcursul cursei nimeni nu stia cat ai in rezervor, care ti-e strategia... in felul asta am fi putut vedea un mercedes care pleca cu rezervorul plin si era cu aprox.2sec mai lent decat un toro rosso sau un sauber ori un renault ce ameninta podiumul s.a.m.d. asta in functie de strategia adoptata de echipa formata din mecanici+piloti. Regulamentul din ziua de azi e mai mult o restrictie pentru toate echipele cu exceptia uneia care a avut mai multi bani de bagat in buzunarul aluia care, sa ma ierte Dumnezeu, abia astept sa moara sau as prefera sa se trezeasca Schumacher si sa cada Ecclestone in stare de inconstienta.
    9 1
  • serban
    Avertisment dur de la Alonso ? Pleacă din F1 ? N-am auzit până acum de nici un pilot de neînlocuit ! Eu cred că nu va pleca din lumina reflectoarelor și nu cred că va renunța la notorietatea dată de participarea în F1 !
    8 5
  • Sunt atat de multi prosti in lumea asta, ca atunci cand debiteaza ceva chiar nu are legatura cu realitatea.
    0 0
  • In fata unui dependent de alcool nu e prea greu sa te impui, e drept ca acum il cam ia pe fetelica dar asta se intampla doar ocazional. Alonso e la mare distanta, daca l-a batut pe bautor cu o masina nu inseamna ca aia e masina pe care o prefera. Pe Schumacher l-a batut cu alte masini. Sunt unii care stiu mai bine ce prefera altii dar nu stiu sa scrie pe un site. Daca tot vorbim de retrageri, astept cu mare nerabdare sa vad cati pureci vor mai face actualii piloti la Ferrari.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru