Berger: "Red Bull va termina sezonul pe locul 3"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.02.2009
Gerhard Berger considera ca Red Bull Racing va fi surpriza placuta a sezonului 2009, anticipand ca echipa lui Dietrich Mateschitz va obtine locul 3 in clasamentul constructorilor.

Berger s-a retras din lumea Formulei 1 la finalul anului trecut, cand i-a vandut actiunile detinute la Scuderia Toro Rosso lui Dietrich Mateschitz, mogulul Red Bull.

In perspectiva sezonului 2009, austriacul crede insa ca echipa fanion a grupului Red Bull va reusi sa intreaca toate asteptarile in 2009 si sa incheie anul pe locul 3.

"Red Bull este pronosticul meu pentru un loc 3 in clasamentul constructorilor", a declarat Berger pentru Speedweek. "Sunt entuziast in privinta monopostului Red Bull RB5, complimentele mele lui Adrian Newey (n.r - designerul sef al Red Bull). Cu noile reguli a fost intr-adevar capabil sa-si arate abilitatile. In 2008, Red Bull a reusit sa aiba stabilitatea sub control. In plus, au piloti de top. Aceste lucruri, combinate cu o echipa buna, prefateaza un sezon bun. Dar este important sa ne amintim ca celelalte echipe nu dorm".

Red Bull mizeaza in sezonul 2009 pe paortul veteranului Mark Webber si pe talentatul Sebastian Vettel, care anul trecut la Monza a devenit cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1 care a castigat o cursa.

De altfel, tanarul pilot german este vazut drept un viitor Michael Schumacher inclusiv de rivalii de la McLaren Mercedes.

"Cred ca este un pilot autentic foarte, foarte bun", a comentat Norbert Haug, seful departamentului de motorsport al Mercedes. "Combina talentul cu munca intr-un mod in care foarte putini piloti o fac. Cu siguranta exista similaritati cu Michael Schumacher".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru