BMW neagă intenţia de a reveni în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a minimalizat declaraţiile lui Bernie Ecclestone cu privire la o posibilă revenire în Formula 1, afirmând că nu are nicio intenţie să concureze în competiţie.

Esential 2009 este sezonul in care s-a retras BMW din Formula 1
Bernie Ecclestone a declarat luni că anticipează o revenire a celor de la BMW în Formula 1, la numai câteva zile după ce Honda a confirmat planurile de a furniza motoare pentru McLaren începând din 2015.

Cu toate acestea, Jens Marquardt, şeful BMW Motorsport, a exclus această ipoteză ca urmare a planurilor actuale de a concura în DTM şi competiţiile de turisme.

"Nu ştiu cu cine a vorbit Ecclestone, dar noi suntem în plin program cu DTM. În cursele de turisme avem super-rezultate la Nordschleife şi în ALMS. Nu avem absolut nicio intenţie să ne orientăm spre alte competiţii. Am luat o decizie conştientă să ne retragem din Formula 1 şi ne-am orientat spre locurile unde clienţii noştri recunosc ceea ce este BMW. Nu există niciun motiv să alterăm acest concept care funcţionează foarte bine", a declarat el.

Nu avem absolut nicio intenţie să ne orientăm spre alte competiţii.

Jens Marquardt
Director BMW Motorsport
În plus, Marquardt afirmă că decizia BMW nu va fi schimbată nici de revenirea celor de la Honda în Formula 1, mai ales că este deja târziu pentru o astfel de hotărâre, în condiţiile în care regulamentul tehnic se schimbă anul viitor.

"Întotdeauna există momente potrivite pentru a intra în anumite competiţii.

De exemplu, am ales momentul potrivit să intrăm în DTM datorită noilor reguli. Acum, Formula 1 are noi reguli pentru motoare. Asta li se potriveşte celor de la Honda şi am remarcat acest lucru, dar noi nu am reacţionat în niciun fel", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • oare s-ar merita sa pui pirelli pe un BMW? eu unul nu cred ca se merita.
    9 6
  • Pacat! Doar ca, BMW stie cine este si...ce doreste; nu-i plac compromisurile!!
    6 8
  • Nu conteaza
    BMW, un constructor demn de respect, avand o divizie sport de exceptie, stie ca a concura intr-o competitive fara a avea rezultate (vezi ultimul lor stint in F1) ii poate stirbi din imagine, de aceea se axeaza pe competitii in care are rezultate.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru