BMW pregateste retragerea din Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Constructorul german BMW a programat de urgenta o conferinta de presa pentru miercuri in care se speculeaza ca isi va anunta retragerea din Formula 1 la sfarsitul acestui sezon.

Lumea Formulei 1 este in stare de soc dupa ce BMW a programat pentru miercuri la ora 11:00 (ora Romaniei) o conferinta de presa la sediul central din Munchen anuntata cu mai putin de 24 ore inainte.

Presa internationala speculeaza ca BMW va anunta astazi ca se va retrage din Formula 1 ca urmare a rezultatelor modeste din acest seon si a situatiei economice precare.

Oficialii constructorului german au mentionat doar ca aceasta conferinta a fost organizata din cauza "actualelor evenimente din sporturile cu motor", confirmand ca este vorba despre o informatie "importanta", fara sa intre in alte amanunte.

Conferinta de presa va fi gazduita de Norbert Reithofer, presedintele Consiliului de Administratie al BMW, de Klaus Draeger, directorul de dezvoltare al BMW si de Mario Theissen, seful departamentului de motorsport al constructorului german.

Prezenta celor mai importanti membri din conducerea executiva a companiei este un semnal evident pentru un anunt de maxima importanta.

POSIBILE EXPLICATII

Posibila retragere a constructorului BMW din Formula 1 poate avea trei cauze principale:

1.

BMW-Sauber spera sa lupte pentru titlul mondial in sezonul 2009, insa in prezent ocupa un dezamagitor loc 8 in clasamentul constructorilor. In plus, germanii s-au vazut nevoiti sa renunte complet la dezvoltarea tehnologiei KERS ca urmare a dorintei celorlalte echipe din Formula 1.

2. Criza economica globala a afectat puternic industria auto, vanzarile fiind pe o panta descendenta. In plus, previziunile pentru 2010 nu sunt foarte imbuncuratoare, astfel ca BMW ar putea decide sa reduca cat mai mult costurile aditionale, precum cele din sporturile cu motor.

3. Nu in ultimul rand, nu este exclus ca divergentele cu FIA privind semnarea Acordului Concorde sa fi jucat un rol in aceasta decizie.

Nu este pentru prima oara cand apar speculatii pe seama implicarii BMW in Formula 1, insa Theissen afirma in luna mai ca germanii nu se gandesc la retragere. "Am analizat si am evaluat situatia si programul de Formula 1 impreuna cu Consiliul de Administratie inainte de startul sezonului, in luna februarie.

A fost o evaluare pozitiva si asta nu s-a schimbat. Aparent, toata lumea este dezamagita de rezultatele sportive, dar in afara de asta nu exista alte informatii si nu am mai vorbit de atunci", declara oficialul german in luna mai.

Totusi, potrivit unor surse apropiate situatiei, managerii BMW s-au intalnit in luna iulie pentru a discuta despre viitorul echipei. Nu este exclus ca decizia finala sa fie retragerea din competitie.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla ultimele informatii despre conferinta de presa a celor de la BMW.

Via | Autosport

Taguri: BMW, retragere

Comentarii (1)

  • ...
    prin acest fapt se dovedeste ca acesti oameni nu stiu sa piarda..in ultimii ani au avut rezultate bune..iar acum cand roata s-a intors gata..ne retragem...si ferrari, mclaren au zis k anul acesta lupta pentru titlu anul asta...si uite unde sunt....la inceputul sezonului erau pasta amandoua echipele...au inteles situatia si au muncit..si acum se vad roadele...podiumurile pt ferrari si victoria echipei mclaren...aceste succese nu au venit numai asa ..stand cu mana in san...red bull si toyota cum au fost pana acum...pana anul asta..tot pe ultimele locuri...au inteles situatia si au muncit..si anul acesta s-au ridicat...intradevar atunci nu era nici criza economica...asa ca..parerea mea este k treceti la treaba daca vrei sa fiti sus
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru