BMW vrea sa ofere motoare pentru alte echipe

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.07.2009
Constructorul BMW si-a manifestat intentia de a furniza motoare pentru inca o echipa incepand din sezonul 2010.

Regulamentul tehnic pentru sezonul 2010 prevede ca fiecare constructor poate furniza motoare pentru cel mult patru echipe, iar BMW este singurul producator din Formula 1 care nu a profitat de aceasta oportunitate pana in prezent.

Totusi, lucrurile s-ar putea schimba in sezonul urmator, dupa ce Mario Theissen a dezvaluit ca germanii au capacitatea de a oferi inca un set de motoare. "Avem capacitatea de a furniza motoare pentru inca o echipa in sezonul 2010", a declarat directorul departamentului de motorsport al BMW.

Una dintre principalele atractii pentru orice constructor a devenit Red Bull Racing, dupa ce echipa lui Sebastian Vettel si Mark Webber a impresionat in prima jumatate a sezonului. In prezent, austriecii sunt motorizati de Renault, insa contractul acestora expira la finalul acestui an, iar Mercedes pare deja sa fie in pole position pentru a parafa o intelegere echipa patronata de Dietrich Mateschitz.

Cu toate acestea, Red Bull insista ca va lua o decizie finala in privinta motoarelor pentru 2010 doar la finalul acestui an.

"In ceea ce priveste alegerea motoarelor, putem astepta pana la iarna", a explicat Christian Horner, seful echipei Red Bull.

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru