Bordurile primelor două şicane de la Monza au fost modificate

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Organizatorii Marelui Premiu al Italiei au modificat bordurile din primele două viraje ale circuitului de la Monza pentru a evita scurt-circuitarea acestora.

Configuraţia primelor două viraje ale circuitului de la Monza permite piloţilor să obţină un avantaj prin tăierea acestora, motiv pentru care organizatorii au căutat soluţii pentru a împiedica acest lucru.

Cea mai simplă metoda descoperită de italieni a fost implementarea unor borduri speciale, care să împiedice scurt-circuitarea acestora, dar şi evitarea înregistrării anumitor defecţiuni la podeaua monoposturilor.

Astfel, pe extremităţile bordurilor amplasate în şicanele Rettifilo şi Roggia au fost aplicate soluţii din ciment, pentru a preveni situaţiile în care monoposturile erau "lansate" în aer în cazul trecerii pe deasupra lor.

Soluţia adoptată este singura de acest fel de până acum, întrucât pe alte circuite s-a optat pentru implementarea unor denivelări artificiale în jurul virajelor pentru a descuraja piloţii să le scurt-circuiteze.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • Borduri
    Ar fi fost mult mai sugestiv si niste imagini.(daca este posibil)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru