Bottas, cel mai rapid în ambele zile de teste de la Silverstone

de Daniel Popescu
Duminica, 15.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în cele două zile de teste din cadrul sesiunii de evaluare de la Silverstone la care au participat doar trei echipe.

Esential 3 este numarul echipelor participante la testele de la Silverstone
Williams, Marussia şi HRT au fost singurele echipe care au participat la sfârşitul acestei săptămâni la o sesiune de teste dedicată tinerilor piloţi.

Aşa cum era de aşteptat, testele au fost dominate copios de Valtteri Bottas, pilotul de rezervă al celor de la Williams, care a ocupat prima poziţie în ambele zile ale sesiunii. Finlandezul a fost dornic să petreacă cât mai mult timp la volan, fapt demonstrat şi de ieşirea pe traseu chiar dacă ploaia a încurcat planurile echipelor în ultima jumătate de oră a primei zile de teste.

Urmareste Automarket
Marussia a folosit în această sesiune doi tineri piloţi, britanicul Max Chilton şi indonezianul Rio Haryanto, care au terminat în această ordine pe locurile doi şi, respectiv, trei.
Rivalii de la HRT au participat la teste doar joi, atunci când Ma Qing Hua a devenit primul pilot născut în China care testează un monopost de Formula 1.

Prima zi de teste a avut loc pe configuraţia circuitului de Formula 1, în timp ce a doua zi s-a desfăşurat pe versiunea International, de aproape două ori mai scurtă.

Celelalte nouă echipe din Formula 1 spera să efectueze sesiunea dedicată tinerilor piloţi în luna noiembrie pe circuitul de la Abu Dhabi.

Teste Silverstone - Rezultate ziua 1:

 1.  Valtteri Bottas     Williams-Renault       1m31.436s
 2.  Max Chilton         Marussia-Cosworth      1m36.558s + 5.122s
 3.  Rio Haryanto        Marussia-Cosworth      1m37.404s + 5.968s
 4.  Ma Qing Hua         HRT-Cosworth           1m37.829s + 6.393s

Teste Silverstone - Rezultate ziua 2:

 1.  Valtteri Bottas      Williams-Renault       48.963s
 2.  Max Chilton          Marussia-Cosworth      49.932s + 0.969s
 3.  Rio Haryanto         Marussia-Cosworth      50.405s + 1.442s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru