Bottas: "Puteam termina pe podium dacă nu comiteam greşeala care a dus la pană"

de Daniel Popescu
Luni, 17.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas este dezamăgit de eroarea comisă în Australia care a generat o pană de cauciuc şi care, în opinia sa, l-a privat de o clasare pe podium.

Sunt foarte supărat pentru greşeală. Cred că trebuie să învăţ din asta şi sunt destul de sigur că nu o voi repeta.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Valtteri Bottas a fost revelaţia Marelui Premiu al Australiei, după ce a terminat pe locul şase o cursă începută pe poziţia a 15-a ca urmare a unei penalizări pentru schimbarea cutiei de viteze.

Finlandezul a impresionat prin seria de depăşiri efectuate pe tot parcursul cursei, însă a suferit o pană după ce a lovit zidul de beton de la ieşirea din virajul 10. Incidentul l-a determinat pe pilotul echipei Bottas să se declare dezamăgit, în ciuda performanţei obţinute ulterior.

"Sunt foarte supărat pentru greşeală. Cred că trebuie să învăţ din asta şi sunt destul de sigur că nu o voi repeta. Forţăm foarte mult pentru că am văzut că pot avea o cursă foarte bună, dar se pare că am forţat prea mult. Am fost aproape de Fernando Alonso şi am ieşit prea mult în lateral.

Am atins uşor zidul şi am fost norocos că am putut continua pentru a recupera", a declarat el.

Dacă am fi avut o sesiune bună de calificări şi o cursă curată, am fi putut lupta pentru podium.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Bottas consideră că în absenţa greşelii ar fi putut termina pe podiumul de premiere, element care îl determina şi mai mult să evite astfel de greşeli pe viitor.

"Dacă am fi avut o sesiune bună de calificări şi o cursă curată, am fi putut lupta pentru podium aici. Nu am văzut încă rezultate, aşa că nu ştiu şi trebuie aşa analizăm, dar cu siguranţă aş fi fost mai sus de şase. Nu sunt atât de mulţumit de mine, trebuie să învăţ din asta şi să mă asigur că nu se mai întâmpla, dar monopostul a fost rapid în cursă. A fost bine, echipa a făcut o treabă atât de bună", a adăugat el. 

Comentarii (5)

  • Singap Orezul
    well, williams e din nou peste ferrari. Si cand te gandesti ca au facut depasirea asta venind pe pe fundul prapastiei. Vorba aia, pe drumul pe care Ferrari se duce Williams se intoarce :))))
    18 2
  • bravo Bottas
    14 0
  • Nu i-as da morti pe Ferrari! Valabil si pt RBR
    10 2
  • formula e complicata
    poate in Malaysia deja vedem un altfel de clasament si raporturi de forta

    chiar daca masina Ferrari nu se rodoca la nielul MB, Williams sau McL
    pot produce suprize placate prin Alonso si Kimi ...
    dar idea era sa faca o masina care sa lupte permanent pentru Pole si Victorii ... ceea ce se pare k nu au facut ...

    vedem ce pot sa dezvolte de la o cursa la alta
    eu am incredere pana la ultima sansa matematica

    Forza Rossa!
    15 2
  • rachiuion
    la ferrari e coruptie mare. Domenicalli e de multa vreme in firma si are prieteni multi. Deci sunt multi care trebuie sa ramana in functii desi nu sunt potriviti. Banii se cheltuie, desigur. Unde se cheltuie multi bani dar lispsesc rezultatele pe masura investitiei cam despre asta e vorba - coruptie si corupti. Asa ca, da, e foarte posibil ca ferrari sa mearga in jos.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru