Bottas se simte uşurat după câştigarea primelor puncte din carieră

de Daniel Popescu
Luni, 18.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas este încântat că a obţinut duminică primele sale puncte din carieră şi crede că decizia celor de la Williams de a renunţa la vechiul sistem de evacuare a jucat un rol important.

Esential 4 puncte a obtinut Valtteri Bottas in sezonul 2013
Valtteri Bottas a terminat Marele Premiu al Statelor Unite pe locul opt, în faţa unor piloţi de top precum Nico Rosberg, Jenson Button sau Felipe Massa, şi şi-a trecut astfel în cont primele puncte din carieră.

Chiar dacă prestaţiile sale anterioare au fost apreciate în mod regulat de Williams, finlandezul admite că obţinerea primelor puncte reprezintă o uşurare.

Este bine să câştigi puncte mai târziu decât niciodată, aşa că sunt foarte fericit.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
"Este o mare uşurare. Este bine să câştigi puncte mai târziu decât niciodată, aşa că sunt foarte fericit. Cred că pe tot parcursul weekendului am luat deciziile potrivite în privinţa setărilor, iar schimbările realizate în Abu Dhabi ne-au ajutat şi mai mult. Duminică am performat foarte bine, am avut o strategie bună, o oprire bună la boxe şi un start bun, aşa că sunt foarte bucuros pentru noi ca echipă.
Cred că este foarte important că am câştigat câteva puncte"
, a declarat el.

Bottas consideră că principalul motiv pentru care a reuşit să obţină o clasare în puncte este decizia celor de la Williams de a renunţa la sistemul de evacuare de tip Coandă începând cu Marele Premiu din Abu Dhabi.

"Este ciudat, pentru că ne gândeam că obţinem ceva din precedentul sistem de evacuare şi încercăm să-l dezvoltăm pentru că aceasta era direcţia luată de echipă. A fost o decizie bună ca în Abu Dhabi să încercăm să concurăm fără el, dar sigur că acum este mai uşor să spunem că ar fi trebuit să facem asta mai devreme. Este mai bine să înţelegem totul mai târziu decât deloc", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru