Brembo: "Abandonul lui Vettel nu a fost cauzat de frane"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.03.2010
Producatorul de frane Brembo a negat ca Sebastian Vettel a abandonat in Marele Premiu al Australiei din cauza unor probleme la frane.

 

Sebastian Vettel a fost nevoit sa abandoneze in cursa de la Melbourne in urma unei defectiuni tehnice la roata stanga-fata, insa cauzele reale ale accidentului au fost identificate la cateva ore dupa incheierea evenimentului.

Mai multe publicatii internationale au preluat informatiile furnizate de initial pilotul german in convorbirile radio cu echipa sa, potrivit carora ar fi ramas fara frane.

Chiar daca Red Bull Racing a confirmat ulterior ca a fost vorba despre o defectiune la una dintre roti, furnizorul de frane al echipei austriece a tinut sa explice cauza exacta a problemei, aceasta fiind legata de distributia cuplului intre axa frontala si roata stanga-fata.

"In ceea ce priveste abandonul lui Sebastian Vettel din Marele Premiu al Australiei, Brembo informeaza ca iesirea in decor in virajul 13 nu a fost cauzata de sistemul de frane furnizat de Brembo, asa cum au precizat unele publicatii. Red Bull Racing a confirmat ca Sebastian Vettel a abandonat in Marele Premiu al Australiei dupa ce distributia cuplului intre axa frontala si roata stanga-fata a cedat".

"Investigatiile de la finalul cursei au dezvaluit ca piulita care fixeaza roata a fost montata corect la pitstop, la fel ca si in cazul altor posibile cauze ale erorii. Echipa a anuntat ca studiaza mai multe solutii care pot fi implementate pentru Marele Premiu al Malaeziei", se precizeaza intr-un comunicat de predsa al companiei italiene.

Brembo este unul dintre cei mai importanti furnizori de frane din Formula 1.

Via | Brembo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru