Briatore crede că Webber este defavorizat la Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Flavio Briatore crede că numeroasele probleme tehnice pe care le-a avut Mark Webber în debutul sezonului reprezintă indicii că australianul este defavorizat la Red Bull Racing.

Controversele pe tema sprijinului pe care Red Bull Racing îl oferă pentru Sebastian Vettel şi Mark Webber sunt departe de a se încheia.

După ce anul trecut a criticat de mai multe ori echipa pentru favorizarea "emoţională" a lui Vettel, Webber a avut numeroase probleme tehnice în acest sezon, iar managerul său Flavio Briatore consideră că acestea sunt indicii clare că cei doi piloţi nu au un statut egal în echipă.

"Cred că echipa este suficient de mare pentru ca ambii piloţi să aibă oportunităţi egale. De fiecare dată când există o problemă este vorba despre Webber şi, chiar dacă în viaţă trebuie să fii norocos, este ciudat când ai tot timpul ghinion. Am încredere în calităţile lui Christian Horner, dar Webber trebuie să poată concura pentru a lupta pentru titlu, pentru spectacol, la fel ca Prost şi Senna", a declarat italianul.

Briatore crede că are şi câteva soluţii pentru Red Bull Racing pentru ca echipa austriacă să profite cât mai mult de pe urma performantelor obţinute de cei doi piloţi ai săi.

"Poate ei cred că este mai bine să aibă un pilot numărul 1 în mod evident.

Eu am avut întotdeauna un număr unu şi un număr doi cu o şansă de a fi competitiv şi de a colabora. Asta funcţionează mai bine decât să ai un număr unu şi un număr doi care să lucreze fiecare pentru el. Cu excepţia lui Fernando Alonso şi Michael Schumacher, nu am contat niciodată pe un singur pilot", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (9)

  • ...
    1.Briatore il manageriaza pe Webber
    2.Tacticile din trecut ale lui Briatore plus stabilirea unui nr.2 clar(Herbert pt Schumi, lonso) nu-l recomanda sa comenteze acest subiect.
    P.S.In 2004, cand Trulli s-a dovedit peste pilotul sau favorit, Alonso, a fost concediat de Briatore
    10 14
  • consecventa vs. interes
    "Webber trebuie să poată concura pentru a lupta pentru titlu, pentru spectacol, la fel ca Prost şi Senna"

    ciudat.... Parca despre Hockenheim 2010 era de alta parere
    1 10
  • si eu cred acelasi lucru cu briatore
    este imposibil ca anul trecut cand webber l-a dominat pe vettel (cu toate betele in roate puse de echipa pentru a-l favoriza pe vettel) anul acesta sa se rastoarne asa dintr-o data situatia sa fie diferenta actuala din clasament. asa ca rusinica red bull si nu numai.
    17 3
  • nu uitati de aripa fata
    care anul trecut in format nou i-a fost furnizata doar lui vettel . defavorizare pe fata !!!! rusinica !
    14 3
  • posibil si chiar probabil sa aiba dreptate...dar sa nu uite cum in urma cu cateva sezoane masina lui fisichella se defecta foarte des iar a lui alonso mergea brici (si era epoca telemetriei duble)
    4 3
  • tata campionilor
    e clar 100%... mai ales ca si cei din F1 isi dau seama de "codita" cuiva care umbla prin monopostul lui Webber.
    toti isi dau seama...
    @b805516, mai spune-ne de Vettel...
    6 1
  • cine vb?
    Briatore este un farsor,ca si Alonso de fapt.ciao
    4 5
  • mobius
    eu cred ca sunt efavorizati piloti, dar niciodata cei buni. Barichello, Irvine, Fisichella la Renault, Alonso la McLaren au fost defavorizati dar pentru ca s-au dovedit mai putin rapizi decat coechipierul. Nici Massa nu ar fi acum defavorizat daca ar fi peste Alonso. E normal sa se mizeze pe pilotul bun, doar se investesc multi bani.
    2 0
  • @tata campionilor
    Si cam ce vroiai sa zica, ca pilotul lui e mai slab decat Vettel? Fiecare isi apara interesele si mi se pare normal.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru