Bridgestone: "Pneul lui Webber, la 5 mm de a ieşi de pe jantă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Bridgestone susţine că unul dintre pneurile lui Mark Webber a fost foarte aproape de a ieşi de pe jantă în urma acroşajului cu Lewis Hamilton din Singapore.

Mark Webber şi Lewis Hamilton au fost protagoniştii unui incident la jumătatea cursei din Singapore, după cea de-a doua ieşire a Safety Car-ului de pe circuit. În încercarea de a recupera locul 3, Hamilton a forţat depăşirea lui Webber, însă cei doi s-au acroşat, iar pilotul echipei McLaren a fost nevoit să abandoneze. În schimb, Webber a continuat cursa fără probleme, fiind înştiinţat de la boxe că pneurile şi aripa faţă sunt în regulă.

Totuşi, după ce a analizat pneurile la sfârşitul cursei, Bridgestone a dezvăluit că Webber a fost la un pas să abandoneze. În momentul acroşajului cu Hamilton, unul dintre pneuri as-a deplasat de pe jantă şi a fost la numai 5 mm de a ieşi complet de pe aceasta, ceea ce ar fi însemnat o pierdere semnificativă de presiune. Australianul a fost însă salvat de faptul că virajele de stânga ale circuitului Marina Bay sunt lente, motiv pentru care pneul nu s-a deformat suplimentar.

"Webber a fost foarte, foarte norocos.

Pneul a fost la numai 5 mm de a cădea. Dacă s-ar fi desprins de pe jantă, probabil că presiunea ar fi coborât. Aşa că Webber a avut noroc acolo, dar asta şi datorită circuitului. Dacă ar fi fost viraje de stânga de mare viteză, atunci pneul s-ar fi îndepărtat puţin mai mult de janta şi ar fi fost distrus. Nu am mai văzut aşa ceva. De câteva ori am văzut asta timp de câteva tururi, dar peste 25 de tururi este incredibil", a declarat Hirohide Hamashina, directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor din cadrul Bridgestone, pentru agenţia de presă Reuters.

La rândul său, Webber a admis că a crezut că va abandona în urma acroşajului cu Hamilton din cauza vibraţiilor resimţite. "La sfârşit nu mai rămăsese nimic din pneuri. Am crezut că cursa mea s-a încheiat imediat, pentru că am simţit o vibraţie foarte puternică în partea frontală, dar am reuşit să continui", a precizat el.

În urma locului 3 obţinut în Singapore, Webber şi-a consolidat poziţia de lider în clasament, având un avas de 11 puncte în faţa lui Fernando Alonso.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Webber
    Foarte bine webber, inca 4 curse si esti campion. RDB trebuie să-l susţină pe webber până la capăt dacă vor să câştige ambele titluri, vettel mai are timp să devină campion. Frumoasă cursa webber.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru