Bugetul maxim anual ar putea fi amanat pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.05.2009
FIA ar putea amana introducerea unui buget maxim anual pentru sezonul 2012 pentru a evita retragerea constructorilor din Formula 1, potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia Auto Motor und Sport.

Desi Max Mosley a refuzat de mai multe ori sa faca compromisuri in privinta bugetului maxim anul ce ar urma sa intre in vigoare in sezonul 2010, FIA pare sa faca primii pasi pentru a impiedica retragerea constructorilor din Formula 1.

Potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia germana Auto Motor und Sport, forul mondial este pregatit sa amane introducerea bugetului maxim anual de 40 milioane de lire sterline pentru sezonul 2012, cu doi ani intarziere fata de data anuntata initial.

In plus, sursa mentionata sustine ca FIA va permite echipelor independente sa concureze cu sasiuri achizitionate de la alte team-uri, ceea ce ar echivala cu disparitia regulii conform careia din 2010 toti participantii trebuie sa fie constructori.

Informatiile nu au fost insa confirmate oficial pana in prezent de nici de catre FIA, nici de catre echipe.

Anterior, Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull Racing si Toro Rosso au amenintat ca se vor retrage din Formula 1 in cazul in care FIA va implementa bugetul maxim incepand din sezonul 2010.

Inscrierile pentru sezonul urmator al F1 au inceput vineri si se vor incheia pe 29 mai.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru