Button: "Cursa din Singapore ar trebui să fie mai scurtă"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.09.2011
Jenson Button consideră că Marele Premiu din Singapore ar trebui să se desfăşoare pe o distanţă mai scurtă din cauza faptului că durează frecvent aproape două ore.

Circuitul Marina Bay care găzduieşte Marele Premiu al statului Singapore la sfârşitul acestei săptămâni este pe locul doi într-un clasament al celor mai lente piste din calendarul competiţional, fiind depăşit doar de Monaco.

Din acest motiv, niciuna dintre cele trei curse care a avut loc până acum în Singapore nu s-a terminat în mai puţin de o oră şi 56 de minute şi a durat cu 20-30 de minute mai mult decât restul etapelor. Din acest motiv, fostul campion mondial Jenson Button crede că această cursă ar trebui să se desfăşoare pe o distanţă de aproximativ 260 km în loc de 300 km, la fel ca cea de la Monaco.

"Este o cursă foarte dificilă pentru că este lungă, cea mai lungă din calendar, iar în mod obişnuit durează două ore. Din punct de vedere mental este foarte obositor, deoarece concurăm cu viteză mică, într-un fel ca la Monaco, cu glisiere de protecţie, circuitul este foarte denivelat şi este întuneric, aşa că este solicitant pentru piloţi.

Este foarte, foarte dificil şi după cursă eşti distrus. Este una dintre cursele despre care credem că este prea lungă şi poate ar trebui scurtată", a declarat el.

Situaţia este complicată de faptul că etapa are loc în nocturnă, motiv pentru care alimentaţia şi odihna piloţilor se realizează conform fusului orar din Europa.

Via | F1Times

Taguri: Button, Singapore

Comentarii (4)

  • Ciprian
    Daca Button spune asa cred ca asa este. Daca se plangea Montoya plinutul radeam, dar Button este f. bine pregatit fizic. Pe de alta parte este bine sa simta si ei ceva diferit de la cursa la cursa.
    10 1
  • @ramonab
    Montoya nu poate fi comparat cu Lewis decat la culoare poate
    0 5
  • @ramonab
    Cred ca mai degraba se plange din cauza ca n-o poate avea pe Jessica Michibata alaturi pentru o perioada prea lunga :)
    3 0
  • Bogdan
    @Davidenko
    Ramonab nu a zis nimic de Hamilton. Tu ai vreun fix cu el ?
    Strict la subiect ... de ce nu face organizatia pilotilor nici un demers solid catre FIA? Sau o face si noi nu stim ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru