Button: "Mă chinui să înţeleg cât de bun este noul monopost McLaren"

de Daniel Popescu
Vineri, 22.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a admis că are dificultăţi să înţeleagă cât de performant este noul monopost McLaren, întrucât acesta include numeroase noutăţi comparativ cu predecesorul său.

McLaren mizează în acest sezon pe un monopost cu numeroase schimbări comparativ cu anul trecut, în ciuda faptului că regulamentul tehnic a rămas acelaşi.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că inginerii au considerat că nu mai pot dezvolta prea mult monopostul de anul trecut, considerat unul dintre cele mai rapide în finalul sezonului. Jenson Button a remarcat însă în testele de la Barcelona şi partea mai puţin plăcută a acestei strategii, afirmând că nu înţelege încă pe deplin comportamentul acestuia.

"Cred că după trei sau patru curse am fi realizat că suntem la finalul perioadei de dezvoltare cu acel monopost. Totuşi, acum ne chinuim să înţelegem unde este noul monopost. Nu ştiu (n.r - care este echipa cu cel mai rapid monopost). Tot ce ştiu este că nicio echipă nu are un avans semnificativ", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Mark Webber, unul dintre piloţii Red Bull Racing, crede că strategia adoptată de McLaren în acest sezon este una greşită, mai ales că regulamentul se va schimba radical anul viitor.

"Sportul este suficient de dificil, iar monoposturile sunt suficient de dificil de înţeles din punct de vedere tehnic, fără să ne luăm riscuri inutile", a precizat australianul.

Via GMM

Comentarii (5)

  • mirel_f1
    Cum in formula 1 toate echipele isi dezvolta monopostul din mers,si Mc.laren va face la fel,eu cred ca mai sint resurse pentru a dezvolta monopostul,pentru a inbunatati timpii an calificarii,si a creea o masina rapida si stabila in cursa
    3 3
  • Sunt fan McLaren, dar imi este frica sa nu faca vreo "boacana" anul asta super inginerii astia, si sa ramina tot pe 2 sau 3.....
    1 2
  • ma lasi ?!
    auzi la el talentul,se chinuie sa inteleaga cat de bun e monopostul :)))) ,va fii atat de bun incat il depaseste pe el in al intelege ?! :)))))
    5 7
  • bobitza
    F1 este un maximum in sport . Cum sa comentezi daca esti "praf" ("inbunatati", "an calificari", "al intelege")
    4 3
  • Nici anul trecut Jenson nu intelegea pneurile. A avut noroc cu ajutorul primit de la colegul ... Hamilton. anul asta de la cine sa primeasca ajutor? De la Perez nu prea are cum. Perez mai inaiinte trebuie sa faca cunostinta cu monopostul. Cu doua necunoscute: monopost si pneuri e cam greu sa scoti performante notabile.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru