Button: "Red Bull este afectată de noile teste FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Jenson Button consideră că performanţa echipei Red Bull Racing la Spa-Francorchamps este afectată de noile teste impuse de FIA în privinţa flexibilităţii aripii faţă.

FIA a înăsprit testele de flexibilitate ale aripilor faţă la Marele Premiu al Belgiei, în încercarea de a pune capăt speculaţiilor privind legalitatea monoposturilor Red Bull şi Ferrari.

Red Bull a trecut fără emoţii noul test şi susţine că nu a adus nicio modificare aripii faţă a monopostului RB6, însă presa internaţională a speculat că imaginile video surprinse în cursa de la Spa-Francorchamps indică o flexibilitate mult mai mică a acestei componente.

Pe baza acestor informaţii, Jenson Button consideră că în realitate Red Bull a fost nevoită să modifice aripa faţă şi anticipează o agravare a situaţiei pentru echipa austriacă la Marele Premiu al Italiei, când vor fi introduse noi teste riguroase.

"Cred că circuitul ni s-a potrivit la Spa-Francorchamps şi că performanţa celor de la Red Bull a fost afectată de noile teste. Sper ca noile teste mai stringente de la Monza să aibă un efect şi mai mare. Cei de la Red Bull spun că nu au schimbat nimic, dar privind maşina pe circuit (n.

r - aripa faţă) nu avea o flexibilitate atât de mare", a declarat pilotul echipei McLaren.

Red Bull Racing a obţinut locul doi în Marele Premiu al Belgiei prin Mark Webber pe un circuit care nu se potriveşte caracterisiticilor monopostului, iar această situaţie vă continua şi la Monza. În schimb, se anticipează ca ultimele cinci curse vor decurge în favoarea austriecilor datorită forţei de apăsare aerodinamică superioare.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • rayn380
    RBR
    Sunt oarecum pe o panta descendenta dupa ultimele teste impuse de FIA. Urmeaza alte teste de flexibilitate si pentru Monza, referitor la podea. Se cam confirma aceasta degradare si din ultimul interviu al lui Horner care spune ca la Monza:

    "Red Bull in damage limitation mode" Interviul il gasiti aici: http://www.autosport.com/news/report.php/id/86283

    Chiar daca SPA si Monza nu sunt circuitele lor si ca la viitoarele care vor urma, cele cu apasare aerodinamica mare, vor avea din nou avantaj, eu cred ca nu vor mai avea acelasi avantaj, nici pe astel de circuite. Zic asta, intrucat s-a observat ca aripa fata nu s-a mai deformat exagerat de mult in reluarile din calificarile MP al Belgiei, in comparatie cu aripa utilizata in marile premii anterioare. Si acum imi vine sa rad, cand la inceputul weekendului trecut, Horner, declara ca la SPA, RBR va castiga o secunda pe tur, in zona virajata :D, in comparatie cu cele cateva zecimi de secunda pe care le vor pierde pe liniile drepte....V-am zis ca este intimidare, noul test al aripii fata si-a spus cuvantul....Se simt tot mai amenintati....Oricum, doar pe Weber il vad capabil sa lupte in continuare pentru titlu, in cazul celor de la RBR. Vettel este inca un copil necopt, care pe langa propriile prostii, ii mai scoate din cursa aiurea si pe altii......
    8 4
  • E clar... Button le-a declarat razboi celor de la Reb Bull si acum pe unde ii prinde ii ataca:))
    Ar fi mai bine sa-si vada de echipa lui si sa se uita in retrovizoare, ca daca in spatele lui e Vettel ar fi mai bine sa abandoneze, daca nu... o sa-l convinga germanul sa faca asta:))
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru