Button şi Hamilton regretă circumstanţele care i-au împiedicat să lupte pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.04.2012
Jenson Button consideră că o eroare la boxe l-a împiedicat să lupte pentru victorie în China, în timp ce Lewis Hamilton crede că l-ar fi putut învinge pe Nico Rosberg fără penalizarea din calificări.

McLaren a limitat problemele înregistrate în calificările din China şi a terminat pe locurile doi şi trei cursa de duminică prin Jenson Button şi Lewis Hamilton. Plecat de pe locul cinci al grilei de start,

Button s-a evidenţiat ca principalul rival al lui Nico Rosberg, însă a pierdut aproape 10 secunde la ultima oprire de la boxe şi a ratat orice oportunitate de a lupta pentru victorie cu pilotul echipei Mercedes.

"Am oprit la boxe, dar am avut o problemă la spatele monopostului şi cred că am rămas acolo nouă sau 10 secunde. A fost păcat, pentru că după ce am ieşit de la boxe am avut patru maşini în faţa mea. Erau maşini împotriva cărora nu aş fi concurat şi aş fi avut pista liberă pentru a spera să-l ajung din urmă pe Rosberg. Diferenţa era mare, dar trebuia să încerc. Până la urmă a fost o cursă bună, au avut loc depăşiri bune şi, în ciuda acelei probleme, am câştigat puncte bune pentru locul doi", a declarat britanicul.

La rândul său, Hamilton consideră că ar fi avut oportunitatea să lupte pentru victorie dacă penalizarea din calificări pentru schimbarea cutiei de viteze nu l-ar fi retrogradat de pe locul doi pe locul şapte al grilei de start.

El a câştigat două locuri la start, însă ulterior a rămas blocat în pluton până spre finalul cursei.

"Sunt sigur că am fi luptat cu Rosberg, dar traficul pe care l-am avut şi numărul de pitstop-uri au fost incredibile. Dar totuşi sunt fericit şi trebuie să continuăm să obţinem rezultate mai bune în viitor.  Cred că Mercedes au fost în formă, dar este mult mai uşor când ai pistă liberă şi eşti în frunte, în timp ce toţi ceilalţi sunt blocaţi în spate", a declarat el.

Hamilton a terminat toate cele trei curse ale sezonului pe locul trei, însă este lider în clasamentul general cu 45 de puncte.

Via | McLaren

Comentarii (7)

  • BACKonYou
    H
    "dar este mult mai uşor când ai pistă liberă şi eşti în frunte, în timp ce toţi ceilalţi sunt blocaţi în spate", ai dreptate Hamilton, dar pentru a fi in frunte, totul se datoreaza calificarilor.
    5 2
  • mobius
    Hamilton a avut de doua ori poll
    Button are dreptete dar Hamilton nu, pentru ca de la ultima revenire de la boxe Button l-a depasit inclusiv pe coechipierul sau pentru a se angaja in urmarirea lui Rosberg. Zece secunde de la boxe plus timpul pierdut pentru a depasi patru piloti de top (Hamilton, Raikonen, Webber, Vettel), inseamna exact ecartul dintre locul unu si locul doi. Hamilton a facut o cursa buna dar sanse la locul unu nu avea, poate daca ar fi gestionat mai bine pneurile la locul doi. Il felicit pe Rosberg pentru prima sa victorie cu care sper ca a spart gheata. Pacat pentru Schumacher, de data aceasta a avut intr-adevar ghinion.
    22 1
  • @mobius
    Vorbeste rautatea si subiectivismul din tine. Si Martin Whitmarsh spune ca Button oricum iesea la vreo 10-12 secunde de Rosberg cu un schimb normal. De asemenea Whitmarsh analizand timpii lui Rosberg nu observa o degradare a pneurile caracteristica Mercedes primelor 2 curse, din contra a continuat sa mearga foarte, foarte bine chiar si pe final. Mai aproape de victorie ar fi fost Hamilton fara penalizarea de 5 pozitii. Pornind din prima linie putea teoretic sa il faca pe Rosberg la start. Dar chiar si daca nu o reusea se putea tine dupa el, nu ar mai fi avut nici o treaba cu plutonul de masini din spate. Daca punem in balanta ambele ipoteze cu Button pornind de pe locul 6 (nu de pe 5 cum a facut-o din cauza penalizarii lui Lewis) si cu schimburiel de pneu perfecte ar fi fost cu siguranta mult mai departe de victorie decat Hamilton care sa porneasca din prima linie de langa Rosberg. Toti sunteti anti Lewis dar o sa vi se sparga dintii de furie cand il veti vedea campion in noiembrie 2012. E de rau pentru voi. Monopostul RB8 este intr-o perpetua cautate de solutii tehnice, fiind intr-o deriva totala maia les cu ce solutie de sistem de evacuare sa foloseasca, monopostul Ferarri este un fiasco total anula cesta, Mercedes nu poate performa decat pe piste udne temperatura aerului sa nu depaseasca 20 de grade, asa ca lupta lui Lewis va fi cu Button. Daca Hamilton va porni constant cu 1 loc sau 2 din fata lui Button, va fi capabil sa controleze cursa din fata, dar ceea ce este mai important este faptul ca Lewis are acceasi abordare ca in 2007 de a nu mai risca totul pentru victorie, de a nu se mai precipita pentru depasiri unde chiar nu este locul, ci merge cu o precautie si seriozitate mai mare, in final ramanand sa faca diferenta faptulc a pe orice circuit si in orice conjunctura are acele -200 -300 mai rapid decat Button. Combinate cu luciditatea de care da dovada anula cesta putem spune cu siguranta: "bye bye Jenson".
    4 21
  • *schimburile *cautare *mai ales *unde *faptul ca
    ..
    0 8
  • hamilton -button
    evident hamilton este mai rapid! daca s-ar concura cu pneurile bridgestone din urma cu ceva ani button nu ar avea nicio sansa... de altfel cred ca hamilton l-ar domina pe button in orice intrecere motoizata... numai ca de doiani F1 este altceva. este evident faptul ca hamilton nu gestioneaza la fel de bine pneurile pirelli precum coechipierul sau... de aceea button are mari sanse sa termine in fata coechipierului si anul acesta...
    3 4
  • Mircea primeste voturi negative si cand spune adevarul:))
    3 3
  • Victor T
    @Davidenko
    Sa vedem cand o sa spuna adevarul, ca pana acuma doar aberatii scoate baiatul asta. Sau poate s-a uitat la o alta cursa, cel putin la Shanghai, Button a fost mult mai rapid ca Hamilton. Deci vot cu rosu si de la mine. Desi inca astept ziua in care baiatul asta o sa scoata sau o sa scrie ceva interesant ce citit care are legatura cu realitatea din teren.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru