Button sugerează că McLaren poate lupta cu Red Bull pentru titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.03.2012
Jenson Button consideră că McLaren este pregătită să lupte cu Red Bull pentru titlul mondial, însă avertizează că Ferrari nu trebuie subestimată.

Jenson Button priveşte cu încredere spre sezonul 2012 al Formulei 1 după ce testele din această iarnă au decurs semnificativ mai bine decât cele de anul trecut pentru McLaren.

Britanicul crede că monopostul este deja pregătit pentru Australia şi sugerează că va putea lupta cu Red Bull Racing pentru titlul mondial.

"Sunt foarte fericit de direcţia pe care am abordat-o cu monopostul şi de pachetul pe care îl avem. Nu avem nevoie de altceva. Avem tot ce ne trebuie pe monopost. Sunt mult mai fericit comparativ cu anul trecut. Nu ne chinuim să înţelegem ce am făcut greşit. Am avut o iarnă bună în termeni de fiabilitate, cu excepţia zilei de sâmbătă, şi simţim că facem progrese cu monopostul. Nu mă tem de nimic în privinţa stabilităţii monopostului, care ascultă la schimbări, cceea ce este foarte important", a explicat el pentru publicaţia britanică The Guardian.

Referindu-se strict la Red Bull, Button a evitat să dea un verdict cu privire la performanţele pe care le va obţine campioana mondială cu ajutorul monopostului RB8.

"Este grozav că ei au introdus un update, pentru că lumea nu se mai concentrează pe maşina noastră.

Par să aibă un sistem foarte diferit pentru puntea spate, dar asta nu înseamnă că vei câştiga foarte mult timp. Vor fi rapizi, dar nu ştim cât de rapizi", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, Button anticipează că Ferrari va reprezenta o forţă şi în sezonul 2012, în ciuda rezultatelor modeste din teste şi a previziunilor pesimiste ale oficialilor echipei.

"Sunt sigur că Ferrari poate găsi o soluţie pentru a ieşi din situaţia dificilă, dacă se află într-o situaţie dificilă. Nu ştiu cu adevărat unde se afla din punct de vedere al performanţei. Este evident că sunt în urmă, dar sunt sigur că vor recupera. Au resurse, au expertiza şi vor şi au nevoie de un sezon bun în 2012. Tuturior ne place provocarea Ferrari. Este o echipă fantastică care a obţinut atât de multe", a mai precizat el.

Via | The Guardian

Comentarii (7)

  • BackonYou
    MCLAREN
    Abia astept sa vad asa ceva.
    2 1
  • @Button
    McLaren
    McLaren sunt singurii care au realizat un design estetic pentru acest sezon :)
    testele sunt promitatoare, asa k goooo Button.
    fanii McLaren sa tinem pumnii pt Button sa ia titlul nr 2!!!!
    13 3
  • McLaren ,Ham si Button
    Citind stirile din ultimile 2-3 luni am impresia ca Hamilton nu mai este favoritul echipei si ca acolo a inceput sa coaca un mic conflict...
    8 2
  • mobius
    gentlemanul Button
    Conflictul, daca va fi, cu siguranta va porni de la Hamilton. In ultimul timp nu prea se mai simte bine la echipa. Daca spun chestia cu sarpele, unii se vor supara. Oricum Batton merita din plin atentia echipei, este mai cerebral, mai echilibrat si mai constant in performante. Cu exceptia incidentului provocat in sezonul trecut in dauna lui Alonso (foarte probabil un incident normal de cursa), este un tip caruia nu i se poate reprosa lipsa fair-play-ului. Este posibil ca in acest sezon sa obtina al doilea titlu.
    3 4
  • @Comentariu Button despre rivali
    "Tuturior ne place provocarea Ferrari. Este o echipă fantastică care a obţinut atât de multe "bv mai Button pentru asa comentariu,si nu s fan nici ferarist nici englezoman McLaren,dar tu meriti aplaudat
    3 0
  • mobius
    o fi button mai cerebral, dar hamilton e mult mai rapid, nu uita cursele care le-a castigat facand record dupa record, care daca nu tinea stafeta sus nu avea sanse sa le castige, ca a avut un an mai slab, stai linistit ca o sa revina, si cand o sa o faca o sa fie iara favoritul echipei;), cat despre cearta cu button, iti garantez eu ca nu o sa existe, cu alonso a fost altceva, alonso e o curva, un sifonar si un frustrat, cand a vazut ca hamilton fiind debutand e mult mai rapid ca el si castiga in draci, si il mai si sustinea echipa, ce era sa faca "marele" alonso... decat sa il tina pe hamilton ca sa nu poate sa faca tur rapid in calificarile marelui premiu al ungariei, si multe altele, astea sunt reactii si fapte de om frustrat si fara carcter care nu mai poate prin alte mijloace decat prin mijloace murdare sa se faca remarcat
    0 0
  • mobius
    "marius.moraru"
    Ai amintit corect de MP al Ungariei acela a fost unul din momentele in care echipa McLaren (de fapt Ron Denis) a lucrat, intr-un mod cat se poate de evident, la unison cu Hamilton pentru al scoate din carti pe Alonso. Altfel nu se explica de ce Hamilton a intrat la boxe imediat dupa Alonso (atentie deci, nu l-a obligat Alonso sa faca acest lucru) si nu in turul urmator asa cum se face in mod normal in cadrul aceleiasi echipe, in conditiile in care sistemele de comunicare intre piloti si echipa functionau foarte bine. Daca nu s-ar fi intamplat acel lucru si FIA nu l-ar fi retrogradat la reclamatia facuta de Hamilton impreuna cu echipa, pana pe locul cinci, la sfirsitul Campionatului 2007, Alonso ar fi avut cel putin doua puncte in fata coechipierului sau si ar fi castigat foarte probabil si campionatul. Spun mereu acest lucru, atunci Hamilton a castigat cel putin doua puncte si un pol, la masa verde fara sa aiba vreun merit, ba mai mult, asa cum am spus mai sus "gresala" intrarii la boxe in acelasi tur cu Alonso dar dupa el ii apartine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru