Carlos Sainz Jr. ar putea concura pentru Caterham în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Luni, 07.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr. este pe lista posibililor piloţi Caterham pentru sezonul 2015, iar noii proprietari ai echipei au început deja să-şi contureze planurile pentru anul viitor.

Caterham va trece printr-o amplă serie de schimbări după ce echipa a fost achiziţionată de un grup de investitori din Europa şi Orientul Mijlociu, dar şi din Kenya.

Echipa analizează deja oportunităţile pentru sezonul următor în perspectiva liniei de piloţi, iar primul vizat este Carlos Sainz Jr, potrivit unor informaţii din presă internaţională.

Alegerea este mai degrabă una forţată de utilizarea motoarelor Renault, întrucât Caterham va rămâne anul viitor singura echipă care va utiliza unităţile franceze în afară de Red Bull Racing şi Toro Rosso. Sainz Jr. face parte din programul de dezvoltare Red Bull Junior, însă are şanse relativ reduse să aibă loc la a doua echipă a producătorului de băuturi energizante.

Un alt posibil candidat este Robin Frijns, campionul competiţiei Formula Renault 3.5 din 2012.

Vom încerca să obţinem tot ce putem din acest sezon şi să ne asigurăm că suntem în măsură să urcăm pe grila anul viitor.

Manfredi Ravetto
Sef-adjunct Caterham
Consultantul Colin Kolles are deja planuri şi în privinţa bugetului.
Prima idee este de a vinde locul în cockpit în prima sesiune de antrenamente libere de vineri din cadrul Marilor Premii unor piloţi care îşi permit să plătească. Pe de altă parte, este posibil ca forţa de muncă de 400 de oameni să fie redusă prin concedieri până la startul sezonului următor.

Manfredi Ravetto, adjunctul noului şef Christijan Albers, a evitat însă să vorbească despre astfel de măsuri şi susţine că este prea devreme pentru decizii radicale.

"Nu a trecut nici măcar o săptămână din noul capitol al echipei, dar am văzut cât de mult este pregătită toată lumea pe circuit şi la fabrică pentru a munci în scopul de a înregistra progrese. Am avut patru zile pentru a înţelege motivele pentru care echipa este în spate. Vom încerca să obţinem tot ce putem din acest sezon şi să ne asigurăm că suntem în măsură să urcăm pe grila anul viitor. Vom studia zonele în care echipa are nevoie de sânge proaspăt", a declarat el.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Mxtra1999
    Halal geografie.. Orientul mijlociu = Kenya.... penibil.... mai mergi pe la scoala dl. Popescu, se pare ca iti trebuie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru