Circuitele din Formula 1 au format o asociaţie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Circuitele prezente în calendarul Formulei 1 au format o asociaţie cu scopul de a-şi reprezenta mai bine interesele logisticie şi financiare în competiţie.

Regulamentul Formulei 1 şi aspectele financiare de bază ale competiţiei ar putea fi influenţate în viitorul apropiat şi de reprezentaţii circuitelor care găzduiesc Marile Premii.

Ipoteza a apărut în această săptămână după ce circuitele din Formula 1s-au reunit într-o asociaţie botezată Formula One Promoters Association (FOPA), care a fost înregistrată la Geneva luna trecută. Neil England, preşedintele circuitului de la Silverstone, şi-a exprimat dorinţa ca organizatorii curselor să aibă un cuvânt important de spus în privinţa regulamentului Formulei 1.

"În mod tradiţional ne-a lipsit o voce coordonată, iar Formula One Promoters Association ne oferă oportunitatea să avem asta. Există anumite subiecte de interes comun şi cred că este important ca acestea să se facă auzite", a declarat el.

Ron Walker, şeful circuitului de la Melbourne, a fost şi mai tranşant în această privinţă, afirmând că circuitele din Formula 1 ar trebui să aibă dreptul de vot în problemele importante.

"Vrem să folosim asociaţia pentru a vota în problemele majore care afectează sportul", a precizat el.

Noua asociaţie a fost fondată într-un moment în care Bernie Ecclestone negociază semnarea Acordului Concorde cu FIA şi cele 12 echipe din competiţie. Britanicul a anunţat recent că toate echipele au fost de acord cu termenii propuşi pentru un nou acord pentru perioada 2013-2020, însă actul nu a fost încă semnat.

Negocierile au fost purtate cu echipele şi reprezentaţii FIA, însă ar putea fi complicate de intenţiile noii asociaţii FOPA de a se implica în stabilirea regulamentului. Nu este exclus ca FOPA să încerce inclusiv o reducere a taxelor de participare în Formula 1, în condiţiile în care circuitele au plătit anul trecut 330 de milioane de lire sterline, în timp ce finanţarea din partea statelor a fost de numai 250 de milioane de lire sterline.

Via | The Independent

Comentarii (1)

  • Foarte bine,un lucru extraordinar si o lovitura dura pentru maimuta de Bernie.Poate asa vom scapa de o gramada de circuite fara traditie si spectacol si vom reveni la clasicele din Europa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru