Circuitul din Coreea de Sud nu a fost încă finalizat

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.09.2010
Ultimele imagini din Coreea de Sud indică faptul că circuitul care ar trebui să găzduiască o cursă de F1 în 24 octombrie este departe de a fi finalizat.

Publicaţia germană Motorsport Total a realizat miercuri un set de fotografii pe noul circuit din Coreea de Sud, care demonstrează că lucrările sunt departe de a fi finalizate.

Deşi primul Mare Premiu de Formula 1 din această ţară este programat în weekendul 22-24 octombrie, imaginile reflecta stadiul precar al lucrărilor, pe anumite porţiuni asfaltul fiind chiar inexistent.

Informaţiile sunt confirmate parţial şi de presa locală care, deşi atacă publicaţiile europene pentru criticile aduse circuitului, admite că circuitul are nevoie de încă un strat de asfalt.

"Nu este pentru prima oară când presa europeană atacă Marele Premiu al Coreei de Sud. S-a pus accent pe repetatele întârzieri în construcţia circuitului, programată să fie finalizată în august. Totuşi, relatările negative au fost afectate şi de dezinformările legate de construcţie, care au fost comunicate peste ocean. Pavarea celui dea-l doilea strat pentru circuitul din Coreea de Sud a fost finalizată şi mai exista un singur strat de pavat", se precizează într-un material apărut în publicaţia The Dong-A Ilbo.

Conform regulamentului FIA, ultima inspecţie a circuitului ar fi trebuit să aibă loc cu 90 de zile înainte de cursă, însă aceasta a fost amânată pentru 11 octombrie din cauza întârzierilor cu care avansează lucrările.

Potrivit speculaţiilor, există şanse mari ca Marele Premiu al Coreei de Sud să fie anulat, ceea ce ar afecta direct lupta pentru titlul mondial.

Via | The Dong-A Ilbo | Motorsport Total

Comentarii (5)

  • Schumy fan 4 ever
    Ce tigani! Aveam o parere mai buna despre ei...
    6 2
  • ok
    OK. Este destul de evident ca nu se va concura acolo anul asta.
    Cred ca trebuie sa ne gandim ca mai sunt doar 3 curse pana la finalul sezonului
    7 0
  • Corneliu
    Uite ce inseamna sa fii bou si lacom (adica Ecclestone), scoti din calendar circuite traditionale (care scot mai putini bani) si le inlocuiesti cu circuite pe care nu se poate alerga, dar mai avantajoase economic (desigur, doar teoretic), iar la sfarsit nu obtii niciun ban de la niciuna si arati lumii cat de idiot esti. Un om normal s-ar invata minte, dar pot sa pun pariu ca in urmatorii 2-3 ani Ecclestone va face iar praf ceva 'vechi' apartinand 'sportului/competitiei' Formula 1, ca sa scoata bani... Nu pot sa sper decat ca succesorul nu ii va calca pe urme.
    12 0
  • @all
    Sunt de partea voastra am aceleasi pareri pe care n-are rost sa le mai scriu si eu...nu m-as mira sa izbucneasca critici si scandaluri ca titlu de campion(oricine l-ar lua) nu a fost luat pe buna dreptate...sa vedem ce-o sa iasa.
    8 0
  • ...si cine castiga...?
    Interesant este cine poate avea de castigat din toata aceasta "afacere", iar aici ma refer la echipele si pilotii care lupta pentru castigarea Campionatului F1 de anul acesta (la cele 2 sectiuni).
    Sunt convins ca punctele ce se puteau strange de pe acest circuit, contau foarte mult in strategia echipelor sau a pilotilor ce lupta pentru locul 1, iar acum, in cazul renuntarii la etapa coreeana, se va complica situatia (mai ales pentru cei ce aveau nevoie de puncte...).
    Sunt sigur ca in urmatoarea saptamana, pana la Suzuka, se va transa disputarea sau nu a Marelui Premiu al Coreei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru