Circuitul din Singapore, modificat pentru îmbunătăţirea şanselor de depăşire

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al statului Singapore au anunţat modificarea a trei viraje cu scopul de a impulsiona şansele de depăşire.

Esential 2008 este anul in care Singapore a debutat in calendarul Formulei 1
Marele Premiu al statului Singapore este una dintre cele mai apreciate etape ale sezonului din punct de vedere al atmosferei, datorită desfăşurării pe timp de noapte într-un oraş cu numeroşi zgârie-nori.

Cu toate acestea, configuraţia circuitului stradal a generat aproape de fiecare dată curse de două ore în care numărul depăşirilor este foarte scăzut, elemente mai puţin apreciate de fani. Organizatorii au anunţat însă modificări la trei viraje pentru ediţia din acest an cu scopul de a îmbunătăţi şansele de depăşire.

Astfel, virajul 11 este în continuare de dreapta, dar are o tendinţă mai puternică spre stânga înainte de a fi abordat, ceea ce va face ca virajul 12 să aibă un profil diferit, mai lent. De asemenea, acul de păr din virajul 13 este mai lat cu un metru, motiv pentru care depăşirile vor fi mai uşor de efectuat în această zonă.

Legenda: Rosu: configuratie 2014 Verde: configuratie 2015

Toate aceste schimbări vor coincide cu modificările realizate la drumurile publice din zona respectivă cu ocazia aniversării a 50 de ani de independenţă a statului Singapore.

"Este o provocare fantastică să transpunem schimbările din cartierul civic din Singapore în îmbunătăţiri pentru circuitul Marina Bay.

Mă aştept ca modificările dintre virajele 11 şi 13 să permită curse mai echilibrate şi să îmbunătăţească potenţialul pentru oportunităţile de depăşire", a declarat Jonathan Giesecke, unul dintre inginerii circuitului Marina Bay din Singapore.

Marele Premiu al statului Singapore este programat în 20 septembrie.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru