Compania media MP & Silva a cumpărat drepturile TV pentru Formula 1 în România

de Daniel Popescu
Luni, 23.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Drepturile TV pentru Formula 1 pe teritoriul României pentru perioada 2014-2019 au fost achiziţionate de compania media MP & Silva. Televiziunile interesate de competiţie trebuie să negocieze cu această agenţie.

Esential 6 ani este durata contractului prin care MP & Silva detine drepturile TV ale Formulei 1 pentru Romania
Drepturile TV pentru transmiterea curselor de Formula 1 pe teritoriul României au fost achiziţionate de compania media MP & Silva la pachet cu cele ale Poloniei, Bulgariei şi a ţărilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Contractul agenţiei de drepturi sportive este valabil pe o perioadă de şase ani între 2014-2019, în condiţiile în care Formula One Management (FOM) oferă de regulă contracte pe numai trei sezoane.

Acordul include drepturile de transmisie pentru pachetul complet al unui Mare Premiu format din antrenamente, calificări şi curse, însă comunicatul de presă nu menţionează nimic despre competiţiile suport GP2 şi GP3.

"Suntem încântaţi că am reuşit să încheiem un contract pe termen lung cu Formula 1. Sunt puţine companii în lume care au fost alese să reprezinte interesele comerciale ale acestui campionat şi acest lucru este o recunoaştere a poziţiei de lider în ceea ce priveşte comercializarea drepturilor TV pe piaţa sportivă. Obiectivul nostru este să creştem popularitatea şi audienţa Formulei 1 pe pieţele pe care am intrat", a declarat Andrea Radrizzani, cofondator al agenţiei MP & Silva.

CE TELEVIZIUNE VA TRANSMITE FORMULA 1 ÎN ROMÂNIA?

Scopul noului contract este de a creşte interesul pentru Formula 1 în ţările din Orientul Mijlociu.

Bernie Ecclestone
CEO Formula One Management
În urma acestei achiziţii, televiziunile interesate să transmită Formula 1 în România trebuie să negocieze direct cu agenţia de drepturi sportive MP & Silva.
Practic, MP & Silva acţionează ca un intermediar pentru drepturile TV, motiv pentru care preţul solicitat de companie ar putea fi mai mare decât cel plătit de televiziuni în ultimii ani.

Începând din sezonul 2011, Formula 1 a fost transmisă în România de postul de televiziune Digi Sport aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS, care şi-a manifestat oficial interesul de a difuza Marele Circ şi în 2014.

Potrivit unor informaţii neoficiale, şi postul Dolce Sport deţinut de operatorul Romtelecom ar fi interesat de o asemenea achiziţie, însă are un buget semnificativ mai mic pentru această competiţie decât Digi Sport. De asemenea, şansele ca o televiziune generalistă din România (de exemplu, ProTV, Antena 1, Prima TV) să cumpere drepturile TV sunt minime din cauza audienţei scăzute a Formulei 1 comparativ cu alte programe şi a costurilor ridicate de licenţiere.

ROMÂNIA NU ESTE ATRACTIVĂ PENTRU ECCLESTONE

Chiar dacă noul contract cu MP & Silva include şi trei ţări europene, principalul motiv pentru care Bernie Ecclestone a semnat acest act este creşterea popularităţii Formulei 1 în Orientul Mijlociu, semn că România nu este atractivă pentru FOM.

"Scopul noului contract este de a creşte interesul pentru Formula 1 în ţările din Orientul Mijlociu şi sunt sigur că cei de la MP & Silva ne pot ajuta să ne atingem scopul", a explicat Ecclestone.

MP & Silva (Media Partners & Silva Limited) este o companie media fondată în Singapore în 2004 care deţine în prezent drepturi TV pentru numeroase competiţii sportive, cum ar fi drepturile la nivel global sau regional pentru campionatele de fotbal din Anglia, Spania, Germania, Italia, Franţa şi Statele Unite, dar şi drepturile pentru Campionatul Mondial din Brazilia.

Via SportsBusiness, MP & Silva

Comentarii (27)

  • O sa se ajunga la fel ca in situatia BPL. Daca scot pret bun, Digi cumpara, daca nu, se multumesc si fara F1.
    14 0
  • chipicao
    oricum eu vedeam pe net F1
    16 7
  • iceman
    nu cred ca o sa fie la tv, ramane doar internetul
    11 2
  • Da digi mi-a placut cum s-a organizat week-endul de formula 1. Comentatorii au fost chiar ok. pe vremea TVR cu Miky si victor ma uitam la RTL...
    23 7
  • MP & Siva a cumparat un Pachet compus din Orientul Mijlociu, Romania, Polonia si Bulgaria din 2015. Fiind vorba de un pachet automat a obtinut si un discount bun asa ca Digi este posibil sa plateasca mai putin decat ar fi platit daca ar fi negogiat direct cu FOM.
    7 1
  • George
    sper mult ca digi scoate cascavalul, daca nu sunt nevoit sa-i las
    14 2
  • George
    @Dan, tu zici ca avem sanse de a vedea pe digi?
    2 0
  • Sper ca nu o sa vedem pe internet F1.A-ti vazut daca circotiti,ca nu e bine cu Digi,ca nu au comentatori buni ,ca sint aiurea....Avem ce meritam.CIRCOTELI....
    10 6
  • nu sunt doar carcoteli. Duca-se de rapa, ma uit pe net ca si pana acum. Eu nu uit cum Digi au dat calificarile in reluare ca juca Dealu Manastirii cu Hotii din Vale turca
    In ce priveste comentariul, comentatorii lasa sa se vada ca sunt fani si de aici majoritatea nemultumirilor
    11 6
  • de mult nu ma mai uit la formula 1 pe tv de cand transmitea tvr (ca digi nu am ) asa ca m-am reprofilat pe RTL , RAI UNO si mai nou din 2011 pe http://www.vipboxeu.co/sports/formula-1.html, asa ca nu ma mai intereseaza cine preia drepturile tv asupra transmisiilor de F1
    9 4
  • Adrian
    In Romania audienta F1 este cea mai slaba din Europa. Deci profitul Digi este minimal. Nu cred ca vor mai cumpara daca licenta va fi mai scumpa ca in 2013. Nu ma bucur deloc, as prefera TVR dar asta este. Aia nu au bani sa isi plateasca datoriile. Raman ungurii sau netul.
    4 2
  • blescau
    cei care spun ca prefera sa se uite pe net cred ca au inca televizoare cu tub astfel nu inteleg de ce ai vrea sa vezi formula 1 la o calitatea jalnica (pe net ) cand poti sa vezi HD la un televizor de diagonala mai mare
    23 4
  • si eu as vrea la tv, dar furnizorul de cablu face rocada digi cu axn cand ti-e lumea mai draga, ba este ba nu este. Si asa am ajuns si eu la net
    5 0
  • bibicu
    ai si pe net HD pe ecran mare daca platesti si sculele necesare
    5 5
  • Poate ajung in curtea Eurosport care tocmai au luat premier ligue exclusiv pentru Romnia si si-au tras un Eurosport Romania. Eu cred ca isi vor mai cumpara si alte competitii sa intregeasca oferta cu drepturi pentru Romania. In plus, din cate am inteles, ei negociaza pretul per abonat si nu scot grosul banilor in functie de audiente.
    5 0
  • mirel_f1
    eu sper ca sa cumpere pachetul de difuzare a f1 in Romania o televiziune generalista cu o acoperire mai mare a difuzari.ex prima tv se prinde pe ori ce platforma tv ex rcs,romtelecom,sa nu mai fiu nevoit sa ma uit pe net
    5 1
  • Eu sper sa se duca pe apa sambetei toata formula 1. E numa' aspirator de bani de la prosti, adica cei care au fumurile cu masinile. Daca iti trebuie tehnologie supra pai pune-te si optimizeaza suplimentar transportu' cu bicicleta, caruta, etc.. la care raportul masa proprie sarcina utila are inca o valoare decenta. (1:6 - 1:1). Ah, e mult prea superior fata de "minunatul" transport cu "car"-ul?!? Concluzionand, tehnologie superioara trebuie numai creierului omului mediu, care din cauza gaurii din stratul de ozon, viseaza numai la cai verzi (si nu numai) pe pereti. Oricum sarba(u)tori fericite, desi nu mai sunt asa de vreo 24 de ani...:D
    1 12
  • Asta e ceea ce meritam. La toti le bagam de vina si facem pe desteptii ca ne uitam pe net. Am inteles Miki Alexandrescu era varza, dar oamenii astia de la Digi chiar se straduiau. Ca nu erau ei de nivelul celor de la BBC sau Sky e partea a doua, dar transmiteau antrenamentele, calificarile cursa, aveai o emisiune care preceda cursa, si tot nu era bine. Asa ii romanul, vede mereu doar jumatica goala a paharului. Elistisme expirate din partea unui public ce se vrea mai prententios decat cel de la fotbal asta inseamna publicul roman de F1. Era intr-adevar grotesc cand Alexandrescu ne toca in continuu cu Doru Sechelariu. In timpul cursei, doar Doru in sus si Doru in jos, ce paste a mancat Doru Sechelariu cu Kubica, ce rezultate mai are Doru Sechelariu, ca asta ne interesa pe noi in timpul cursei, de Doru Sechelariu. Dar oamenii astia de la Digi erau ok. Sa lasam un pic pretentiile (de fapt rautatile) mai jos si sa fim un pic mai blanzi in abordare. Sa multumim ca ne-a scapat de Miki si de Doru si sa fim recunoscatori ca avem curse si un comentariu decent in limba romana. Inteleg engleza, italiana, si un pic germana, dar de ce sa trebuiasca eu ca roman sa ma uit la RTL, M1, Rai 1 sau alte posturi straine, cand pot sa vad in limba mea. Sau desteptii astia cu internetul, nu se gandesc ca sunt amatori de F1 inca dinainte de a se naste ei, si care fie nu au posibilitati logistice, financiare sau pur si simplu nu se pricep cu chestiile astea si trebuie sa se uite la unguri la F1. Mie nu-mi convine sa trec pe Dolce, doar pentru F1,aici pe Digi am si campionatele straine din Spania, Italia, Franta, Champions League. Santeti niste roboti doar buni de criticat. Luati si voi mai usor viata, fiti mai buni mai intelegatori si apreciati ce aveti.
    23 1
  • *Elitisme
    2 1
  • Exista de multi ani de luat de pe net in variante SD de incalta calitate si recent si HD transmisiunile celor de la BBC/Sky Sports in intregime. Bun, astepti cateva ore dupa evenimentul live, dar reusesti sa vezi ceva de calitate.

    Asa ca desi DIgi erau mai buni decat TVR cu mult tot nu au reusit sa imi capteze atentia. 80% din cursa comentau pe langa.
    1 5
  • traiesti din amintiri omule, cu motorase tractorase si sarcini utile. Nea Nicu s-o dus de mult, la fel si ineptiile pe care le inducea in fabricarea de produse proaste
    2 0
  • @M7x

    Bolsevic afurisit.
    4 1
  • DragosP.
    No, deci in concluzie vizionam pe TV ori internet?
    Pentru siguranta, hai sa facem un top al transmisiilor pe internet adaugand linkurile necesare. Sa avem in vedere calitatea imaginii, intreruperile cu reclame, comentariile bune.
    Eu zic Sky F1, asteptam si alte sugestii.
    7 1
  • DragosP.
    dislike-ul post anterior pt postare sau pt Sky?
    Putina precautie! ceva noutati
    http://www1.skysports.com/f1/news/12433/9081007/2014-australian-monaco-brazilian-and-singapore-gps-live-only-on-sky-sports-f1
    5 0
  • Ceva noutati ?
    0 0
  • Pentru mine F1 este pasiune, si am abonament la Sky Sport F1 full HD, nu pot sa compromit placerea de a vedea o cursa adevarata pe net sau programe romanesti la care sunt nevoit sa dau sonoru la minim. Nu avem comentatori pentru aceasta competitie, din pacate.
    0 0
  • Nico Nicolas
    A-ti limitat accesul la vizionarea formulei 1 in Romania. Daca credeti ca va spori numarul de abonati pe care il aveti va-ti inselat. Romanii sint inventive.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru